Wednesday, October 14, 2009

..makan2 sempena hari raya..

maka.. terjadilah seperti yang dirancang,.,
aktiviti makan memakan sempena Hari Raya....

menu sungguh macam2... tapi yang menjadi tumpuan adalah


1.roasted chiken from Puncak Jalil home made by Mr.Madhi.. mmg sodappp.. Kenny Rojesh pun kalah...


mamat ni masak sendiri woo.. respect la aku... sayangnye hari dia buat open house tuh kengkawan aku dtg ke umah.. so xsempat la pi ..walhal duk dekat je.. sekali dia ckp malam pun still ada org dtg lagi....

sedapp wei.. series... tetibe terasa kat tekak lagi.... ni original pic dr tukang masaknya...


2. satay haji samurai.. (derang yg dh tukar nama since ada sorang ni tesasul jadi..lekat la nama haji samuraii...hahahaa...)kesiannya tukang beli ni alih2 kena pegi Hong Kong last minute.... cian dia.. tp nasib dia dh order awal2 satay..klu tak kurang satu menu dah....



pics: Mr.Google


3. laksa UTAGHA.. (perhh..meleleh ayaq hidung..ayaq mata....ni tukang masak dr Puchong.. kak reta ngan irlina.. ) lama gak tak makan laksa cam ni.. aku siap tapau okeh...





pic: Mr Google kasi

4. rendang , kuah kacang n nasi impit from lady diana..







5. a lots of cookies n cakes from Ivan...
6. buah2 smpai dh mcm fruit party la plak...
7. ayam masala.. imported cooker from India.. cepat gile abis.. aku xdan rasa.. (ke Shahid yg bwk sket eik?)...
8. jelly, biskut raya, dan sebagainyaaaaaaaaaaaa..........



aikkk..tak kan aku tak bawak ape2 kut.. as one of the host..maka.. aku dgn gigihnya bawak la KEK BATIK .... ade jugak org tak penah makan kek batik ye... tu laa derang asyik makan cheese cake.. choc cake.. blueberry cake.. sume kek mahai2... org susah cam aku jek makan kek batik biskut merie nih...


pic dr Mr. Google jugak..
ps: ekceli ghupe kek batik aku x la secantik sangat cam nih.. biasa2 je...


gambar? mana nak dan amik.. duk sebuk organize susun makan2 ..dah tu makan.. dah tu kenyang.. dah tu kemas.. dah tu..abih la.. nak amik gambar apanya?!! huhhh.. penat aku pakai baju raya tau..alih2 xdan nak amik gambar.. camera bwk saja..
dan aku makan semua yang ada...memang tersangat la kenyang..sampai ke malam.. hasil tapau aku jamu en demint makan laksa.. as dinner... Aira pun dinner with laksa kosong n sedikit kicap..


so far okei la.. even tak ramai malay.. tp still happening la jugak kalau bab2 makan nih..
Sekian saja laporan aktiviti makan2 sempena hari raya dr saya... :)

5 comments:

Elyn said...

woh kek batik ni aii ske buat dulu.... terliur plak tgk dlm blog ni!!

mummy_adam said...

sedap nyer nampak kek batik tu.. mmg meleleh lah :)

Jiey^Mien said...

Byknya choice food..
Offc Jiey biasanya order food from Istana Hotel kalo utk openhse..
Ths year tatau la camner..
Dh tak keje neh..
:P

eiNa said...

elyn: balik ni buat ar kt wafiq..sonang je kan...


ena: nmpk pic pun sedap .. tpi yg sy nye tak le secantik tu.hehehe...

jiey:ktorg skit2 jek.. nk order catering xmampu..

Kamsiah said...

salam kenal utk tuan rumah...
gambar2 mknan yg telah mengecurkan air liur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails