Wednesday, November 04, 2009

.. BINGUNG ..

seriously saya sangat bingung..
pagi tadi hantar Aira ke taska baru, Aira nangis macam kena dera.. kuat ya amat...
then , pkul 11 lebih cikgu call cakap Aira nangis dari kul 8 sampai kul 10 lebih ..
dia banyak begantung dengan Kakak Bila anak jiran saya tuh...
cikgu pun macam dah surrender.. x sanggup tengok dia nangis sedemikian rupa...

apa patut saya buat???
ari ni saya amik time off.. jap gi kul 3.30 nak balik.
esok turn daddy cuti 2 hari..
sabtu ahad saya ada..
then isnin mak dah sampai...

hurm...
series saya perlukan kekuatan!
nak amik maid ke? jenuh xmampu saya.. nnt lari plak lagi..
nak cari babysitter , memang harapan tinggal harapan je la..
nak ke taska, Aira dah fobia.. takut sangat dengan strangers...

=(

6 comments:

lin said...

eina-kita dlu pn cmni..nk anta sara je susah ati..nk plak time if cuti lama..lagi la teruk dia ngamuk..tapi kita tepaksala kuatkan semangat gak..alhamdulilah,skrg ni dia dh ok.pagi2 tu nangis kejap la..janji ada cikgu dia...sabarla eina eh

Elyn said...

hadoi... aii pun kalo cite bab ni mmg bule buat bingung. mmg takde idea eina!

Nazuha said...

eina, try bbsiter. kesian kat aira. nati takut emosi dia terganggu.
try la iklan kat area2 umah tu nak cari bbsiter. Then, tapis betul2 bbsiter yg dah dpt tu. Saya buat mcm tu dulu sbb x sanggup nak anta Adeef pegi nursery.

azzamoro said...

kak eina carikla bbysitter. kesian kat aira. dia takut sampai nangis tak berenti. kalau kite pun susah hati. maybe kak ina or husband kene sacrifice cuti beberapa hari untuk teman dia kt nursery bg selesa. sebab 1st day jer bile kite dah takde sure dia nangis tak ingt punyer...

-yani- said...

eina.. aku cadangkan ko try lah hantar kat org.. baby sitter lah tu ek.. mak aku ade jaga anak org ni.. 3 hari pertama mak dia hantar.. dia nangis tak henti2 sampai tgh hari.. dia diam bile nak tido jek.. tapi pastu alhamdulillah dh tak nangis le..(and hari kedua tu nangis kurang dr hari pertama.. and hari ke3 nangis sikit2 and kurang banyak dr hari ke2 and ke-1 tu)
tapi hati kn kental and sabar sikit le.. hope ko jumpe jalan ek...

eiNa said...

Lin:tu laa..mslhnye anak nangis mak dia pun syahdu sama ar..

Elyn: mmg pun bingung.. susahkan nak tinggal anak kt org..

Zuha: a ah.. sya baru tepk nak buat cam tu la.. letak kat petronas ngan kedai2 runcit ni kan..

Azza: selasa ngn rabu k.eina amik halfday jek..ari ni ngn esk daddy dia cuti tp nk kena anta taska jugak..bg dia kenal environment tu..

yanie: hurmm.. tq..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails