Wednesday, February 25, 2009

..Assalamualaikum........



Assalamualaikum kawan2..... apakhabar suma?

ni tudung mama saya, mama saya pun dah tejebak ngan tudung instant nih... tomeiii tak saya? saya nak pi ngaji nih.. nnt besaq saya nak pandai ngaji...

ok lahh..mama saya ni busy saja tau... nak cita panjang2 pun tak boleh...

bye2 kawan-kawan.. jumpa lagi...

Thursday, February 19, 2009

nak buat jugak..


saya nak buat jugak..sebagai kenang-kenangan saya... dan sambungan dari tag pegnen...


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
nope, terus lekat tu.. orang cakap bunting pelamin… Alhamdulillah.. walaupun tekejut aku terima jugak…

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Adzri Irfan… hahaaa gelemer tak? 2nd baby bleh kut.. xpun dah ada nama lain plak…

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Tekujat… series tekujat… sebab mcm tak besedia lagi..ye la kan baru kawin then terus consive(betuike eja?) dan terima seadanya…

4. HOW OLD WERE YOU?
27 tahun..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
demam selsema 2 minggu tak baik2.. pastu letih badan satu macam saja.,

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
my hubby of coz.. masa kuar dari bilik Doc (p klinik sbb sesema x baik) pastu ckp kat Doc saya baru kawin bulan 8 tu Doc.. teru sdoc suh buat pegnen test.. sekali positif da… kuar bilik Doc muka blushing2… merah2 malu..kekeke.. sekali tingat balik lawak sungguh…

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
of coz.. 1st time scan Doc dh btau “burger”.. pempuan la tu…. =D

8. DUE DATE?
23 May 2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
1st trimester.. ayaq liyuq sendiri pun x boleh nak telan.. tak larat meludah.. (geli plak ngn ayaq liyuq sendiri)..kena plak time tu bulan posa.. ya Allah..siksa nya…. Bkul sampah kt opis tu penuh ngn tisu ja…

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Craved.. buah delima ngan limau bali cicah ngan kuah rojak. buah delima makan sikit je.. 3ulas yg kecik3.. tu.. limau bali cicah ngn kuah rojak..tetiba kecur air liyur…

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
rasanya tak dak yg irritated kut… Alhamdulillah….

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
girl la..

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
saya nak boy.. hubby nak girl.. sangat la sukanya dia bila tau girl.. saya tak kisah..saya nak boy.. hubby nak girl.. sangat la sukanya dia bila tau girl.. saya tak kisah.. terima dengan seadanya…

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
kelo la.. about 15kg kut…

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
tadak..

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
during pregnancy.. Alhamdulillah tadak.. bejalan dengan lancar… =)


18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Pusat Rawatan Islam Azzahrah


19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
labor room .. masuk pukui 7pagi.. pukui 2.05petang kuar slps c-sect…

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
enche dmint my hubby la… =)

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Doc… kak acik (nama bidan tu)…n my hubby

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
c-sect… lepas dekat 12jam sakit… baby dah nak lemas.. tepaksa c-sec..kalau tak buruk lagi padahnya…

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
yap/ memula ingat nak normal..amik epidural dah.. pastu kena c-sect.. on half way c-sect aku jerit sakit ya amat…terus bius whole body…

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.95kg

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
1.50pm pada 7 May 2008 …

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Aira Irdina Binti Adzmi Idham

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
9bulan 1minggu 5hari.. heee

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
mesti.. Insyaallah.. lagi 2-3tahun kut…

Tuesday, February 17, 2009

Aira tolong mama kemas... =D


hello kengkawan... apa khabar suma? saya tengah busy nih...
saya tolong mama saya ngemas... mama saya tak pandai susun kertas2.. abih surat2 mama saya tolong kemas kan.. tempat letak henpon deddee pun saya tolong alihkan.. apa laa mama ngan deddee nih.. suka letak barang rata2.. mama , mama letak play gym nih dekat ngan rak ni kenapa? mama nak halang Aira panjat kat sini jugakkan...
biarr aarrr.. Aira nak panjat2 suma x boleh... mama nih kedekut betul!!! nak panjat sofa tak bagi.. nak main bawah tangga tak bagi.. nak panjat rak tv pun tak bagi.. semua tak boleh!!
tension laa mcm nih mama.. yang mama tau.. letak Aira dalam play pen.. nnt Aira balik umah wan baru mama tauuu... !!!
sekian cita pasal Aira mengemas!!!

Thursday, February 12, 2009

Award dan Award



Award nih dari mummy Adam - time kasih kerana memberi saya Award sampai 4 bijik sekaligus.. nama Award nih Lum Sum Award? hehee..









3 award nih plak dari mummy-nya Hafeez .. chomel-chomel award nih.. I Likee.... =D
dan saya nak pass kan Award ni untuk dikongsi besama kawan2 blog yang lain jugak..
Tiara maknya Ayra( adik kembar Aira yang muda 2bulan..=P)
Dilla maknya Ziyyad (Ziyyad yg pandai posing..)
Elyn maknya Wafiq .. (kalau dh dapat leh tambah koleksi..)
Lin maknya Sara (dah dapat jugakkan?)
Emi maknya Emily (syoknya Emily mandi kolam...)
kawan2 yang seangkatan U yang aktif beblogging -
Yana maknya Ammar, Aza maknya Ayril, mazrah (lagi 2minggu nak tukar status).. Yani..
dan sume kengkawan lain Linda, Kak Nani...
(ishh.. saya tak kedekut Award.. suma orang saya nak bagi..) hehee..
daa!selamat bekerja.. =)
ps: saya tak sabar sangat nak tunggu 28 aribulan nih.. sy nak pegi jalan2 dan jumpa kwn saya.. yeayy yeayy!!!


Wednesday, February 11, 2009

9months young!

ni sambung gambar outing ngan kawan2 mama ...saya rasa glamour plak..suma nak dukuung saya...


Aira ngan uncle ijat..


ni ngan ex-boss mama saya... dia ni bukan orang Malaysia... dia orang dari India..dulu2 masa saya dlm perut mama saya, selalu saya dengar dia bebel2 ...



ni plak aunty yani... masa ni saya sleepy... tapi saya x nanes pun.. saya tdo dlm keta aunty Linda masa on d way balik umah.. saya tdo sampai pukul 5 sengah.. dua jam saya tdo..saya keletihan dan kepenatan.... heeeheee

ni plak ngan mama saya...kami bukan geng PAS?! tapi saya suka ngan ijau.. ngan pink.. ngan purple.. pendek kata sesuai ngn sume kaler.. =D



saya nak jadi engineer!!! saya pakai helmet deddee saya... besaq la..

saya dah expert merangkak!! bila mama saya nak "kejar" saya cepat2 merangkak.. hobi baru saya tolong mama saya mengemas... mama saya malas mengemas.. =P
saya dah makan buah epal, aritu saya tecekik buah epal, mama saya bagi besar sangat, dah la gigi saya belum nampak lagi.. lambat la gigi saya nak naik.. kawan2 saya suma dah ada gigi...
saya suka tengok iklan digi yang download lagu tuh.. bila time lagu rancak saya gelak sorang2 sbb suka tengok teddybear terbang sume.. saya suka tengok iklan tv3 yang ada nanna nannaa nanna tuu.. saya suka laa tengok suma iklan tv...
saya suka panjat sofa mama jugak.. pijak perut mama saya sebagai kusyen utk panjat sofa.. sapa suh mama bariing depan sofa tuh halang laluan saya nak memanjat...
saya suka intai kat sliding door kalau mama dah balik.. dedde belum sampai.. nnt saya intai tepi sliding door tu tunggu dedde saya balik...
kalau mama saya dukung, saya suka tarik cemin mata dia.. nnt besar kalau bleh saya tak mau laa pakai cemin mata...

tu saja dulu.. oo..mama saya dapat award dr mama adam.. nnt mama letakkan eik...


tataaaa...
saya yang cumell... =)
aira.

Wednesday, February 04, 2009

.....

uhh..tingin bebenor aku nak update blog nih...
tapi semenjak dua menjak nih bz la plak..
kut kan economy slow down.. job order pun slow.. alih2 tebalik la plak..
A. ai. jee benafas kembali... Alhamdulillah....
sekali dapat requirements alahai.. tak tdo malam aku...
dah le call center ANZ tu ade lagi 5 post..tambah ngan soft eng. tambah lagi system analyst.. mak aiii peninnn aku....
but at this time aku rase ramai yang takut nak move job.. dr experience aku lately duk meng-interview orang nih pun ramai gak yang dah kena retrenched!! dan ramai lagi org dok demand gaji.. hehh... kalau dah kena retrenched tu jangan la duk demand sangat..paling2 koman employer akan offer same salary ... amek je la kan dari xde keje..
ok, stop pasai keja...

celebrate besday? sangat biasa.. dan sederhana.. matan kek sorang sepotong jek ngn enche dmint.. n having "special dinner" namapun special dinner.. mmg special tau korang.. sampai aku tak boleh nak becerita la... kkekekee.. only me n my hubby knew it!!! =P
adiah besday ??! dah melaram dah pun... =D

n buat petama kali aku bawak Aira jalan2 without her daddy... daddy kan keja senin lepas tatkala KL plak cuti so as planned before aku melawat ex-colleague nunn di cyber...

Aira sangat la baik moodnya.. ngan sume orang dia nak bedukung... good girl sayang, nnt mama leh bawak Aira jenjalan lagi..cool baby!!! =) layang gambar laa..




err.. kak nani, adakah akak tak larat dukung Aira time neh?? macam nak tejatuh jek gayanya tuu?

Sunday, February 01, 2009

- 28 -

dan hari ni... saya dah 28 tahun...

Alhamdulillah.. saya bersyukur padaNya...

kerana telah kurniakan kehidupan yang indah...
kerana telah berikan rezeki kepada aku...
kerana telah berikan kegembiraan buat aku...
kerana telah berikan kebahagiaan buat aku...

dan doa ku...

semoga dimurahkan lagi rezeki kepada kami sekeluarga...
semoga dipanjangkan umur...
semoga diberi kehidupan yang lebih baik...

selamat 28 tahun !!! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails