Friday, March 27, 2009

... cerita aiRa ...

eloo kawan- kawan...
kali ni saya plak nak enterframe..
asyik mama saja yang duk sibuk enterframe...

ok, saya nak tanya kawan2 semua... muka saya ni macam baby BOY ke baby GIRL?
ramaiiiii ingat saya BOY tau...
ni suma salah mama saya.. dia yang nak baby boy.. tengok..muka saya dh nmpak mcm boy dah... kalau saya pakai suar jeans ngan t shirt.. sume laa cubit pp saya panggil saya cik abang.. err.... saya cik kak tau!!! tpi saya tak marah pun..
derang cubit2 pipi saya...gomol2 pipi saya...
masa ni saya baru bangun tdo.. jauh la jugak SP ke Jitra rupanya.. bukan takat saya ja tdoq.. mama saya pun telelap.. hahaa..sian daddy saya bawak keta sorang sampai Jitra..


cuba tengok muka saya bebetoi... mcm boy ke?? dak kan... err..rambut saya mmg cikit saja...tk leh nak pakai sepit2 rambut...sbb tu kot nampak mcm baby Boy?



mcm besa.. walaupun pengantin tu adalah RAJA SEHARI.. mereka akan tewas dengan saya.. saya tetap akan menjadi perhatian.. eheee...jgn maghah uncle Jamy ngan aunty Elisa...uncle jamy ni best fren mama ngan daddy saya... wife dia tu orang JB.. JB lawan ngan Jitra..uihh..jauhnyaa depa mai kenuri..

risau jugak saya kalau beterusan orang kata saya ni baby boy.. muka saya garang ka? err... atau nnt bila besaq2 muka saya akan jadi macam girl balik.. harap harap muka saya akan nampak macam girl la ekk... tak pun saya suh mama saya panggil gegirl plak.. ishh tapi mcm geli jek.. gegirl.. bwekkk... saya suka mama saya panggil baby!! kalau mama saya panggil Aira Irdina saya buat tatau saja.. kalau panggil Aira...kadang2 baru saya pusing...kalau panggil baby... cepat je saya datang sondoi2 mama saya...

kay..nnt saya smbg lagi..

baby GIRL aira irdina.

Wednesday, March 25, 2009

...BLoG...




Tag pasai Blog saya.. by Yanadzul.. banyak sejarah blog saya nih… nak cita detail.. jum layann….

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
[MINT] 4 each other -> kenapa? Saling bermakna untuk sesama kita… ekceli mean for each other tapi nama panggilan hubby saya adalah dMint..so saya amik la ejaan MINT.. gabungan utk blog saya… juga bawa maksud dMint sangat bemakna untuk saya..saya sangat bemakna untuk dia..heheee..


2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://a3lina.blogspot.com - dari nama saya sendiri azlina kan best tuuu.. pakai nama sendiri…. sbb blog nih wujud b4 saya kawin..nak gabung2 nama masa tu tak pandai..hehee..

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

Method ala-ala diari tak jugak… ala-ala karangan merepek adala….pasai kehidupan saya..sekeliling saya.. apa saya rasa nak tulis..saya tulis jaa…

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernahh…. Banyak kali…ekceli saya start menceburkan diri dr blog nih since tahun 2005..masa tu saya blogging dgn blogdrive .. tp tak best pun..pastu cerita2 dlm tu suma sedih dan ntah apa2.... so saya berhijrah ke blogspot dengan azam baru.. entry 1st saya kat a3lina adalah 28 September 2005… masa tu yg baca blog saya ada 3 orang saja.. hehe.. husband saya (dulu bofen)… Mazrah.. Yani (kadang2 je kut ko masuk kan?) ..pastu malas nak update… bila malas rasa nak delete je blog tapi sayang laa.. sbb blog ni banyak menyimpan kenangan saya… dari single mingle.. cintan cintun… kawin..dah ada anak.. huhh.. ruugiii arr kalau delete.. :D

5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni
Yanadzul… hurmm.. saya baru je kenal2 ngan blog dia nih.. sekali dia dok SP jugak..mana laaa tau kan kut raya thn ni saya balik SP leh beraya ngan dia ka kan..hehee

Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
1.Yani – itikputih (aku pelik kenapa ko pilih nama nih so aku nak tau…)
2.Mazrah – kelisaputih
3.Darkwan – aku kenal ko tru blogger jek tp bila dh kenal jd mcm kwn2 yg dh lama knai..(kompem ko x jawap tag ni sbb ko pemalas..)
4. emi – lupaa la link blog ko?
5. semua yang ada blog mesti ada sejarah blog masing2... :)

Tuesday, March 24, 2009

...KaLau...

bz...bz..bz....

maklum ler...saya update blog kat opishh (hurmm... bukan curi tulang ekk.. curi2 masa saje..)..
wiken lepas kami sekeluarga balik kampung... last balik SP masa raya haji!! huhh lama gila x balik kampung.. bukan lupa daratan tau.. (cover diri sendiri).. tp masa raya cina bulan 2 ari mak ngan abah mai KL seminggu... pas tu... minggu berikutnya MIL n FIL pun mai umah 2 hari... so, dpt laa depa jumpa cucu depa kan...



bulan 3 yang macam2...
awal bulan - pi JB, kenuri mazrah - che hi rosak..
tengah bulan - Aira demam campak - 2minggu xpi sekolah, mak mai tolong ngasuh...
tengah bulan - tuan umah call cakap tgh cr potential buyer for that house.. secara x langsung mcm kitorang pun kena start cr umah sewa lain.... (malasnyaa nak pindah randah...haihhhhh)
tengah dkat2 ujung bulan - balik SP,pi Jitra...Jamy kawin... che Bu plak rosak...
waarghh..mcm2 nya tejadi bulan ni... dugaan dan cabaran sungguh!!

milestone Aira...setelah 10 bulan lebih...
sungguh teruja kalau cita bab development dia..

- kalau kata..
"baby.. bammm sini..." smbil tepuk2 bantai.. nnt dia landing kepala dia tak kesah kat mana janji sentuh bantai sket.. waaa... sungguh kagum saya!!!

-kalau kata
"baby... lenggang lenggang kangkung..." nnt dia buat lenggang mcm lenggang saloma tuh!!! huhh.. lagi sekali saya kagum dengan dia!!!



- kalau kata..
"baby.. pok amai-amai..belalang kupu kupu...." nnt dia tepuk tangan.. (dengaq la bunyi tapak tangan kecik tuh pekk pekk pekkk).. sangat2 saya kagumm!!!!

- kalau kata..
"baby.. gimme 5.... smbil angkat tangan nak 5.. dia pun sua tapak tangan kecik dia tuh!!! comel sungguh... lagi betambah kagum saya...

- kalau kata....

"bye bye... laju je tangan dia kepak2.. nak bye bye..

- kalau kita..
buat2 belakon nak nangis... smbil cebek kan muka..."dia pun cebekk muka dan terus nangis.." sungguh emosional sekali...



- kalau kita..
siap2 pakai baju cantik.. pakai tudung.. dia dh mula kalut.. peluk kaki mama daddy.. takut kena tinggai....



-kalau dia..
lapaq/ dahaga.. merangkak p dekat meja makan..smbil..nenennnn nennennn..

-kalau dia...
nangis.. mammma.. mamma.... (kalau nmpak mama).. kalau nampak daddy.. deddeee...deedddee...mintak kita dukung kan dia..

-kalau dia...
ngantuk.. dia akan bg syarat..tonyoh2 mata.. pastu mulut bising2 la..daddaa..babbaa...tetttett...pastu diam...skali tengok dah telentok.. hehee...



dan banyak lagi kalau.. kalau nak cerita semuanya tak termampu saya nak cerita.....

sungguh..sungguh saya terharu dan excited bila dia paham apa yg kta suh dia buat...
Alhamdulillah... syukur saya atas amanah yang diberikanNya...



saya byk gambar nak upload.. tp keadaan belum mengizinkan...
so saya upload award mother of the year..from Jiey - mama Rayyan dan Azza mama Ayril.. since saya pun dah nak genap 1 tahun menjadi mama....









1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
- kadang kadang bila saya letih saya sangat “malas” dan penat nak layan baby..tapi bila tengok dia panjat2 perut saya dan peluk2 saya sambil cium2.. terus ilang rasa penat itu…


2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
-Seperti update di atas: sume saya dah describe dulu then baru saya baca syarat2 award nih.. heheee… abaikan 7 list sbb saya rasa suma saya suka dan sayang apa yang dia buat walaupun kadang2 saya geramm… dan penat.. tu laa namanya MAK!!

3. Send this to 8 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

1. Linda- mama Qareena Dayana Natasha aka shasha
2. emi – mama emily
3. sue – mama maryam
4. yanadzul –
5. Tiara – mama Ayra
6. zuha – mama adeef
7. ena – mama Adam

8. semua mama yang baca ni… we are the best mom!!!



Tuesday, March 17, 2009

cute?!

Thanks to yanadzul…. Dpt award for cute’s blogger award!! Yeayy!!! Blog saye cute.. heheee…



Tulis Sepuluh Perkara Mengenai Orang Yang Beri Award Ini.

1.kawan baru blog saya
2.baru saje add dlm link .. welcome.. =)
3.nama nya Yana
4.dok di SP.. (SP kat mana yana, nnt sy balik kpg leh jumpa)
5.ada 2 org cahayamata - sepasang
6.1st Danish..
7.2nd batrisya..
8.…
9. …
10. alamak.. xcukup 10 la..baru nak bekenalan.. =D

Anda perlu memilih penerima awards seterusnya & nyatakan nama mereka di blog anda
Er… sesapa yang blum dpt award nih.. dan rase blog nye cute.. sile amik…

Monday, March 16, 2009

..cuti sekolah...

ps: cuti sekolah datang lagi...yeayy..jalan x jem... :P

Aira pun cuti jugak..seminggu Aira cuti sekolah (Nursery) dia...syok laa duk umah main ngan Tok...
mama nak p keja nangis.. nak ikut.. tengok mama balik keja excited !! tunggu depan pintu..
sejak baik dr demam (campak) mgu lepas.. Aira sangat kurang makan.. buat bubur nasik pun tak lalu.. bagi nestum pun x lalu... klu makan pun makan roti Gardenia tu.. cubit sket2 .. mau sekeping jugak la.. kekadang makan biskut tiger.. benda2 camtu je dia nak makan..

risau gak mama sbb dia kurang makan... dah tak tau nk buat apa dah.. haihhh.... tp atleast dia makan gak roti dari x makan apa2 langsung...

Aira sangat suka main pok amai-amai... smbil tgk tv nnt dia buat pok amai amai.. pandaii anak mama nih.. mmg betul kata orang..penat cemana pun.. bila balik tgk anak kita.. ilang segala masalah dan kekusutan... syukur sangat aku di anugerahkan dengan kurniaanNya..


semoga anak mama sentiasa sihat dan cerdas!!Aira tgh explore menan baru.. cara dia maain.. campak ke mana-mana..nnt mama, daddy n Tok akan kutip dan bagi balik kat dia..then dia campakkk lagi..heheee







Thursday, March 12, 2009

do i know my partner?

Tagged by Ms. Yani soon to be Mrs Yani.. sejauh manakah saya mengenali suami saya sendiri.. hurmmm.... mcm dalam CLEO pun penah ada soal jawap nih..


Rules:
Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.
Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.

1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
HOUSE, Air crash investigation, buletin utama

2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
tekak melayu… xmakan salad2 kan..


3. What’s one food he doesn’t like?
Durian…hehee… sama ngan aku..

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Milo aish

5. Where did he go to high school?
Sek Men Ibrahim, SP

6. What size shoes does he wear?
6 atau 7 depends brand apa.. kaki comel…

7. If he was to collect anything, what would it be?
PEN, dan Pensil.. satu kotak A4 Double A tu ada koleksi pen dia..

8. What is his favorite type of sandwich?
xmakan sandwinch sangat..makan nasik lemak atau roti canai ja..

9. What would this person eat every day if he could?
sayoq kobis goreng dan telur masak kicap mama.. hehee..senang gila nak jaga perut my hubby

10. What is his favorite cereal?
cereal? X penah mkn cereal2 nih..

11. What would he never wear?
er… suar kecik saye kut… kekee

12. What is his favorite sports team?
HIJAU KUNING – KEDAH.. kalau EPL.. arsenal kot..

13. Who did he vote for?
dacing, mata biru, bulan.. suma dia kutuk xdak sokong…

14. Who is his best friend?
me.. 

15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
jangan degil.. tapi saye mmg degil..

16. What is his heritage?
melayu

17. What is his favourite colour?
Merah, hitam, putih

18. What is his habit?
kalau geram suka gigit lidah..

19. What is he proud of?
ade ke ek? Xpasti laa…

20. Lastly, do you think he will read this?
sudah pasti…. Dia slalu jengah blog saya…

Nak tag kat geng mama : Tiara, Elyn, Mel,Yana, Aza, Lin –Sara


gambar masa tgh asyik masyuk bechenta..huhuu.. ni lagi beberapa minggu nak kawin nih.. kat birthday shasha anak Mis Linda..:)

Ps to my enche Dmint: berapa betul berapa salah? Dapat bintang dak? heheee

Wednesday, March 11, 2009

rashes @ chicken pox @measles @ cacar air

ari sabtu lepas, Aira demam.. badan dia jdi bintik2 mcm nak kata chicken pox pun tak.. rashes pun tak... tapi bintik2 tu mcm jerawat dan dalam dia mcm ada air bisa..

mama bawak Aira p klinik..memula doc kata tu rashes... bagi ubat utk rashes.. balik umah.. makin banyak plak naik..smpai ke kaki... tanya tok ngan wan, tok kata mcm cacar air aka chiken pox.. then ahad tu aira merap nangis je.. kesian mama tengok aira.. segera pantas, sms tok nasib baik isnin cuti lagi, so tok mai dr sp naik bas.. tolong jaga kan aira..

dan dah 3 hari Aira tak lalu makan, bagi nestum xnak, bagi bubur nasik tak nak.. dia makan biskut pun sket2 ja..perut dah kempis dah anak mama nih.. so bila buat susu sulam dengan nestum sket...Alhamdulillah.. sekarang rashes atau apa2 saja.. dah hilang dah kecut.. parut pun makin ilang.. (mama risau nnt Aira x chumel..hehe..) nasib kat muka xjadi.. byk jadi kat bahu..n kat tangan je..

alkisahnya..mama dukuung Aira, then aira nak susu, mama dengan machonya tunduk sambil dukung Aira...masa nak bangun tu.. paapp.. pinggang mama meletup.. huhuu.. again.. my back...
kali ni nak jalan pun x leh tegak.. ari isnin mak sampai mak tolong urutkan .. selasa (marin) p opis jugak.. then pegi klinik.. Doc tu suh p Sunway Medical Center utk x-ray..sbb dia cakap bengkak semacam saja.. mama dah panic.. call daddy.. daddy balik bwak mama p SMC.. dh register suma.. suspen la plak mama... (takut pun ada).. lama2 ..try bediri tegak..jalan slow2.. mcm dah ok sket..ajak daddy balik.. hehee... appointment kul 2.. kul 1 suku kami cabut balik..petang tu dlm kul 4..spital call nape x jumpa doc..nnt bahaya blablablaaa...mama cakap.. saya dah baik ..saya dh bleh jalan... xpe cik...nanti saya berurut saja.. ari ni saya dah ok sket, bleh jalan mcm biasa... kalau tak.. nnt hubby saya nyanyi..nenek..nenek..si bongkok tiga...
ps: gambar di bawah tak de kena mengena dengan en3 ari ni..
dan ni plak gambar Aira tengah main ngan keta baru dia.. dh tak layan walker dah..mcm laa bleh gerakkan keta tu sendiri..hehe..dh mcm budak besar dh anak mama nih.....





aira geram tengok gambar kawin mama ngan daddy.. mesti dia cakap.. apa nih posing2 tak bawak Aira sama.. hehee...

Saturday, March 07, 2009

...10...

she's @ 10months...



-pandai main tepuk amai-amai.. mama start nyanyi jek tangan dia laju je tepuk..
-pandai bye bye kat orang.. bila say bye bye.. ligat jek tangan nak bye2...
-malam2 nak tdo mesti main combat2 ngn daddy.. daddy buat tembak2 dia..dia pun landing ikut suka saja...
- baru belajar bediri sndiri.. ketaq lutut gagahh nak bediri..
- suka makan bubur nasi yg mama masak (letak carrot ngn kentang je pun dh cukup suka)..
- gigi belum tumbuh.. mcm mana nih?
- berat?? lama dh tak timbang.. tp xbyk perubahan kot..
- pantang kena tinggal sengsorang.. mula la bising..merangkak smpai dapur.. cengeng betul..
- suka buat muka gerammmm... sambil ketaq2 kepala dia..
- xmau pakai stokin dah.. kalau malam2 buh stokin kat dia, nnt dia cabut sendiri...



sedar tak sedar, Aira dah pun 10 bulan, kejap sajaa kan?! dah nak setahun.. mama duk pk pk lagi nih.. nak buat birthday Aira nnt cemana, sure buat punya..cuma besar ke kecik ke begantung pada budget.. paling2 panggil adik beradik je..kak long, kak lang.. amir dah...ade rezeki lebih leh panggil ramai sket.. tp tengok la cam ne kan, 2 bulan lagi lambat lagi tu..tapi memang nak buat jugak besday Aira.. =D

Friday, March 06, 2009

utang TAG

Tagged from Ms.Linda

1.Someone tells you they love you, you say...
i lebiu tooo.. :P

2.If you won a lot of money on the lottery, what would you buy first?
bayaq kad kredit, shopping, shopping..shopping....

3.Do you miss anyone?
AIRA!!! Deddeee.. :D tetiap ari pun winduuu..

4.Who was driving the last time you were in a car?
mai keja tadi saya drove sendiri...

5.Do you like your bed?
bleh laa.. tilam 10 inci jek...

6.Will this weekend be a good one?
yeayyy!!! Long weekend.. tak sabaq dah..

7.Do you think you can last in a relationship for 6 months or more?
sampai ke akhir hayat! Boleh x?

8.How is your hair?
lurus ..mess up dan paling penting dah boleh ikat balik...

9.Do you like your life as of now?
so far Alhamdulillah.. tp nak improve lagi la kan kat mana2 yg lomahh tu..

10.Do you wish someone would call or text you right now?
waktu opis hour jangan laa.... makcik sebok skang.. tapi my mom n family always texted me during working hour..

11.Do you drink coffee?
nescaffe..

12.Does anyone call you babe or baby?
sayang ada laa... baby kat baby arr..

13.What were you doing yesterday at midnight?
tidoqqq..ZZzzzZZZ

14.Do you like surprises?
yess.... good one please.. bg keta sebijik ka.. lappie sebijik ka...

15.What are your plans for the future?
banyakkk...

16.Have you ever set foot in a tanning bed?
hheehee.. no comment..

17.Do you make your bed everyday?
huhuu.. mesti ler

18.Your best friend tells you she is pregnant what is your reaction?
congrats!

19.Do you like pasta?
spaghetti masakan saye sendiri.huehee..nk try masak carbonara nih.. weekend ni leh try kut..

20.Whisper or shout?
whisper~

21.Swim or run?
Run

22.When did somebody tell you they loved you?
today morning..

23.Last person to annoy you?
hurmm.. xde.. 

24.Do you wish your hair was shorter or longer than it currently is?
panjang sket dr sekarang dah ok..senang nak ikat lagi..

25.Do you have a secret that less than 3 people know about?
secret ? my hubby tawuu ler.. tp mana ada secret dh skang nih

26.Have you ever had a phone conversation with someone who lived in a different state?
dah tentu laa.. tadi baru je cakap tpon ngn cndidate frm Aussie tau.. heh :P

27.Do you and your best friend have the same cell company?
bleh la.. jimat sket...

28.Are you good at persuading?
may be...

29.Are there a lot of people in your house?
3 bijik kami ja.. mama, daddy, Aira..

30.Does the same person call you every single day?
sudah tentu...

31.Last call received from who??
candidate who is looking for a job.. haihhh.. malehh nk jawap pun ade.. :P

32.What are you doing tonight?
makan, tgk tv,sembang2 ngn hubby.. main2 ngan Aira..

33.Do you have a guy friend you tell everything to?
yes. Jamy Fahrul Faiz and dia pun dah nak tamatkan zaman bujang dia next week!! Congrats to him..

34.Are you friends with more guys or girls?
girls? Guys? Same kot...

35. Tag 5 people
- sape2 yang rajin...

Tagged by YANA
1. What were you doing five years ago?
5years a go adalh thn 2004 ekk? Bz final year.. PSM bagai.. exam, class etc, etc… hurmmm tak best sangat arr… final year tension jek..

2. What were the 5 things on your to do list today?
- screening cndd for AU call center/ MCM/ Doc/ MNS
- interviewing cdd for AU call center
- screening cvs for JAVA, SA, .net engineer
-update report
- prepare OL to cndd.

3. What are 5 snacks that you enjoy?
-Mamee
-Twisties
-Golden ring
-Chipster
-Mee mee

4. What are 5 jobs you've had?
-Temporary job – cyber café assistant ,SP
-Admin Assistant – Malaysia Airlines
-Recruiter Sprt Astn – emeghio msia
-Recruiter – emeghio msia
-Snr HR – a.ai.ji

5. Tag 5 person and who are they?-
Linda/ kak nani/ yani / hailmi / mazrah (kalau x bz eh..)

ps: saya masih utang tagged wardrobe Aira.. sbbnya wardrobe nye besepah..so saya tanak buat lagi boleh? heheee..rasenye tagged dr Jiey tuh lmbt lagi nk bejawap..sorry eik jiey..

Wednesday, March 04, 2009

jalan-jalan JB @ wedding mzrh

aktiviti last weekend:
jalan2 pegi JB.. huhu.. lama gile aku tak p JB, last sekali arituh adalah ari Konvo thn April 2005?(lupa la plak...) kali nih pegi wedding my kawan baik Puan Siti Mazrah.. pejalanan pegi bejalan lancarr.. kitorang betolak dalam kul 10 lebih n sampai JB kul 3 lebih, jalan2 pusing pusing cari Hotel Seri malaysia(thanx to Mazrah)
Alkisahnya jalan2 raya di JB agak mengelirukan pada aku laaa yang buta jalan dan tak penah explore jalan2 nih.. nama jalan pun UNIX..kekeee..ada satu jalan tu nama jalan kebun teh?! (macam kat Cameron).. ok, pas check in.. perut terasa sangat laa laparnya.. blum lunch kan.
so we oll kuar balik cari makan kat kedai2 tedekat.. senang kira makan kat KFC jek.. (masa kat KFC ade segerombolan kanak2 ntah dari mana naik main kat playground/playgym dalam KFC tuh... derang siap makan sisa2 customer yang tak abih.. kesian plak tengok derang nih.. masa ktorang dh nk balik, hubby dengan pemurahnya.. bagi minuman kat derang ..punya la derang seronok dpt drinks yg still penuh...pakat berebut minum plak)...
malamnya... konon nak p Danga Bay.. (sekali lagi.. kami ni buta jalan)..kekekee... n tambah plak KETA BUAT HAL!! hampehh... cita2 ku tak kesampaian... Che Hi meragam plak.. alternater rosak.. so setiap kali nak start kena smbg batery dulu.. sekali lagi enche dmint jadi mc gaiberrr... nak start bukak bonet sambung wayar btry baru start... air cond pun buat hal.. haihh..dugaan betul Che Hi tuh.. dh dengar2 ura ura dia nak kena let go.. mula la buat hal... maka.. melepak laa kami di dalam bilik hotel yang dingin dan sungguh enak untuk buat taik mata...
ke esokan arinya..ari kenduri nih (Ahad) sbb takut btry keta kong , enche dmint tepaksa cari workshop tedekat.. pi beli batery baru.. nasib baik la driver teksi tu baik hati.. dan familiar ngn tempat tu.. so dia bwk hubby pegi beli btry kat workshop yg agak murah harganya... pomen2 sket, betolak ke umah Puan Mazrah.. happynye mama dpt jumpa mzrh..

Aira beposing ngan pengantin, =)

gedebuk gedebakk lepak kat umah mzrh.. (kami dh buat mcm umah sendiri pun..) mmg sporting derang.. Aira siap pinjam buaian anak sedara dia la.. then follow p dewan... makan2.. amik2 gambar.. petang terusss balik...

bye bye Johor.... bila laa nak dtg lagi... tak sempat pun bawak enche dmin melawat tempat belajar aku.. tempat nak terjun tingkap...(ahaksss.. sapa tauuu jangan dok banyak komen...) tempat rempitt... tempat skodeng.. tempat dating..(tak pi pun tak pa..kekeekee..pasai ni dating ngn org len)

us with pengantin, alamakk.. kantoi mama ngan daddy pakai selipar jek..konon nak pakai sandal/kasut bila dh sampai.. tp ngan kelam kabut keta rosak.. terus kuar dr keta ngn selipar ..hehee..
insyaAllah kalau ada rejeki, pasti aku datang lagi JB!! (cheh.. macm JB tu kat UK plak..jauhhh la sangat nun di selatan...)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails