Friday, July 31, 2009

..safety gate..to let go..[en3 sticky mode]

ya.. saya baru beli safety gate... masa tu masih di umah PUJ 2.. dengan harapan nak pakai untuk umah PUJ 7 nih... tpi sayangnya.. tangga saya kat umah PUJ ni lebar.. dan safety gate ni x sesuai utk tangga itu.. huwaaaaaaaa... =(
saya sedih.. buntu..bingung.. dah cuba pelbagai kaedah untuk extend kan gate ni..tapi tak bejaya sbb safety gate ni untuk DOOR TO DOOR sahaja..atau WALL TO WALL..

cannot be wall to tangga..or wall to besi. TAK BOLEH ok..

soo.. saya nak jual la safety gate ni untuk beli safety gate baru yang boleh buh kat tangga.. sebab si kecik ni..kejapp2 ilang... rupenye dah separuh tangga dia naik.. sangat dangerous ok!!
series masih baru... bukan 2nd hand tau..
saya nak jual dengan harga RM 180.00 .. kalau ikut retail price harga RM239.90... skang ni safety gate tu elok je tesimpan dlm store(bilik belakang)..
safety gate ni sesuai untuk door to door contohnya dr ruang depan ke dapur..(pintu dapur ke) atau dr pintu bilik ke.. yang lebar pintu dari 71 cm ke 107cm.. korang balik ukur pintu dulu..jangan jd cam saya.. dh beli baru try nak buh ..pehtu menyesal...huhuu..

kepada yang beminat..sila email saya ke the_a3lina@yahoo.com atau leh sms me at 012-3008493...

serius buyer sahaje k..

detail nya...

SAFETY GATE SAFETY 1st

kalau bukak cam ni...

kalau nak simpan ..cam ni...


condition: 9.5/10


The Easy-Fit Security Gate comes equipped with a special memory feature, ensuring reinstallation is always fast and simple, so you can move the gate easily from one room to another as you & your child move around the house.Can be used at doorways or hallways.Pressure mounted for easy installation- No hardware required1-hand lock and release for adult-only access Expands from 28"-42" (71-107 cm). Stands 27" tall (68.5 cm)Ideal for pets too.

Wednesday, July 29, 2009

..28 dah...

saya dh 28 thn dahh.. =P



ari ni adalah ari lahir suami saya... adzmi idham abd halim yang ke 28!!!
so.. epi besday daddy......
apa plan nak celebrate eh?
hadiah? - xde eh daddy... :P
janji daddy balik awal malam ni taww...
suprise dr mama ngan baby!!
doa syg semoga abg sentiasa dimurahkan rezeki, sentiasa menyayangi mama ngan aira...kekal bahagia selamanya... aminnnn...
love u so much... =)
ps: tingat time cinta hati sentiasa bebunga2..ada kupu2..rama2 atas kepala.. =D


ni pics masa raya puasa thn lepas.. aira baru 4 bulan lebih.. :)


kami sekeluarga..keluarga bahagia...

Thursday, July 23, 2009

..kasut ..

Aira dh pandai bejalan... maka.. kasut yang ada sekarang x berapa sesuai...
ada lubang didepannya... kekadang nampak cam kepala kekura keluar..
kaki aira ikut pakej mama dia.. :P
so, aku plan weekend ni nak mencari kasut yang comel dan sesuai utk bejalan2 di petang hari...bemain di playground dan besiar2..
croc? xmampu le aku..kalau croc giant bleh laa tp nya croc giant dobok sangat..kekeee...
tingin nak beli shoe online tp mcm x konpiden jek...ke ada sesapa penah experience beli kasut online? bleh share....

Monday, July 20, 2009

..from S to L??..

ini lah yang terjadi pada diri ku.....
masa ju$co buat jcard day aritu... aku telah mensopin baju keje sbb byk baju keje dh kaler tak best dan macam baju tu makin mengecil..
disebabkan ramaiiiiiiii sangat Q kat fitting room tu kan... aku pun tepaksa Q kan diri jugak.. sbb not very sure apakah size aku ini semakin membesar...
rupenyer........
adalah benar.. dr dulu aku bleh pakai size S.. kini untuk keselesaan baju aku kena Size L!!!
size M rasa mcm ngam2 jer.. huhu..
tidak..
harus aku kena giatkan diri untuk diet balik!!!
at least size M masih boleh diterima.. ini Size L maa.. gumokk... tamau gumok...
hurmm mesti mau diet.. n nak work out jugak..
tdi dh berazam nak join kwn2 opis aku ke gym technoplex nih..
esok adalah hari pertama aku nak ke gym..target dpt 30 min jadi la.. abih opis kul 5.30pm so work out smpai 6.00-6.30, balik amik Aira.. tp balik sure aku letih tahap gaban... mana nak masak utk Aira lagi..nak buat keje umah lagi..
bleh ka nih?!! harus..yakin boleh!!
aku mesti pastikan size baju aku at least M... ..

Tuesday, July 14, 2009

..STReeSSS...




byk kali bukak blog nak updet tapi x dak idea n x dan nak reka cita panjang2...
skang dah bulan 7... dh tengah bulan 7 pun.. kejap je masa belalu...
bulan depan dh posa.. pas tu raya.. huhu.. baju raya konon thn ni nak sedondon lagi cam thn lepas.. nak ala2 purple plak .. InsyaAllah..gaji ujung bln nih bleh soping baju raya plak..
cuti raya pun dh appy.. gile advance.. tkt cuti tak approve ..tp rya tetap raya..aku mau cuti panjang....
cita si kecik Aira plak.. smlm tah mood apa tdoq mlm nangis2...
lately dia sangat kurang selera makan.. xtau nak masak apa dah... hurmm
penat2 aku masak bubur kat dia.. but then dia xmakan pun..masuk tong biru..(tong sampah)...
kalau suap..dia kunyah sket2 pastu dia luah balik...
tpi kalau makan kat luar... nasik ayam ke..laju je dia makan.. (ke aku masak xsedap!!).. hishh..memilih btui le plak...
skang masih lagi di neseri yang sama.. aku nk tukar gak neseri tp kesian jugak aira asyik pindah2 nuseri.. lg pun skang budak yg suka gigit tu dh kena buang neseri tu..(padan muka..pi duk ngan budak besar..).. pagi2 aku anta Aira ke neseri..nnt dia salam aku ..cium tangan lagi.. hurmm.. bijak betul anak mama.. siap kiss kiss pp mama.. kalau kta bye2 dia.. dia bye2 pastu masuk sekolah... dia tau dia kena duk neseri..mama kena p keja...
hurmm... tak tau cane nak tambah income.. tepk gak mcm org lain buat part time business ler..apa ler.. tp mampu kah aku? adehhh!!
stress tetiba.. ok kompem esok kena CUTI..sbb kena tenangkan pikiran layan transpomer besama sesi cuci mata di jusco mid valley.. tp bajet xde nk soping..nk pakai kad pelestik jenuh le nak bayar balik kang..
ARghh!!!!! stresssssssss...

Friday, July 10, 2009

..transpomer??..

sapa tau Transformer punya show smpai bila???!!

saya nak tengok tapi xleh pi time wiken (tak mau tinggai Aira)..
nak cuti.. tapi keja belambak2 gila.. smpai naik kelabu mata duk tgk screen nih..
plan nk p tengok rabu nih kat midvalley smbil tu leh pi terjah Jusco Mid valley day card kan..
tpi,..transformer ada lagi ke smpai ari rabu nih?
kalau xde mampuss le saya ..perang dingin ngan encik dmint sbb dia nk p tgk ari rabu lepas..tp sya bz.. tak leh ponteng keja.. =(
kalau nak ponteng kena siapkan keja and tak leh plan interview cndidate utk ari tuh..huhuuu
penattsss..

Wednesday, July 08, 2009

..jalan2 @ PD ..

ekceli wiken lepas kami pi becuti ke PD..huhhu...pecutian xdirancang...
pi umah kak lang d kota warisan..pastu baru btolak ke PD..guna jalan lama(jalan dalam)..
then smpai PD..terus ke Tiara Beach Resort...seb baik abg mi ngan kak lang mmg kaki PD..so derang dh ada cntct utk apartment situ.. 2 bilik..satu malam 350..Ok la kan.. sbb 2 family..mmg selesa pun apartment tuh... smpai petang dlm kul 2 cm tu..
anak2 kak lang smpai je terus bertukar uniform turun kolamm mandi tak ingat smpai kulit hangus terbakar..bayangkan laa tengah panas lit-lit tuu depa leh berendamm..

day 1.. aira n mama besiap sedia turun ke kolam petang hari kul 4 lelebih gitu...

aira buat muke seposen..ngantuk tp nak mandi jugak..




day 2... mulut aira dh biruu...pagi pukul 10 lebih nih..


tp still sonok nak mandi...
ketaq2 bibir dia pun still nak main ayaq..pecutian yang tak dirancang... kak lang ajak so..kami pun join sekaki ..






memula mcm takut2 je nak main air..dah kena air dia plak jerit excited... mama ngan daddy pun excited gak smpai bawak aira ke kolam org dewasa...gilir2 main gelongsorr...huhuu... besh2...
ahad pagi plak ..nk turun kolam ujan le plak... nasib le ujan bg can dlm kul 10 lebih ujan pun stop ...kami pun turun ke kolam sekali lagii.. sbb baru lepas ujan dan angin mmg sojukk .. xtahan woo.. mandi xsmpai 10 min..cam biasa Aira siap jerit2 x mau naik..padahal bibir dah ggegeegee..ketaq2.. xsmpai hati mama nk biar dia kesejukan walaupun dia enjoy mandi ngan cousins dia... pkul 1sengah pas tuh kami pun check out...

on d way balik tu singgah kat pekan telok kemang.. tgk org race kete mainan remote control tul.. laju giler ..anak mata je yg begerak..aira tenganga tgk keta2 tu..:D



ps: aira dah ada 2 pasang swimming suite..kekeeke..satu 2 piece satu lagi yg 1 suite tu.. mama prefer aira pakai yg 1 suite tu senang.. selesa plak tgk dia pakai cam tu.. lepas ni bleh mama bawak mandi kolam lagi ekk...



smpai umah dh lewat.. penat memang penat... tp kami smpat p TESCO shah alam.. semata2 nak cari puting Y-pigeon (sbb last bli dulu kat tesco)..tp alih2 dah xde... hurmmmm.... sapa tau mana nak cari puting Y?!! puting Y nih tahan lama.. susah nak koyak...err..btw antara Te$co ngan Gian*T aku prefer Gian*T kut..brg situ lagi murah ..cth drypers sll kt gian aku dpt 32jerk.. tp kalau tsco paling murah 34..hurmm..
lagi satu pening bab susu.. anyone on MAMIL GOLD? ok kah?





Thursday, July 02, 2009

..encik dMinT..

sambungan TAG pasal En.dMiNT kali ni Tagged dr mama Emily plak..


Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya
KL SENTRAL.. lalaa… sorang di atas sorang di bawah.. dia duk tengok saya dari atas..(uhh malu i..)

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…-
Ensem..gaya mau ada.. pendiam..pemalu..aku lagi ckp byk dr dia..

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda ...
dalam keter je ..pastu balik smbg sms..


Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?-
2005-2007

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?-
1 tahun 10 bulan

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
masa dia balik dr Sudan..huuh.. ingat xjadi balik dah.. kantoi kat Sudan ke… pastu beli present mcm2... masa raya thn 2006 dpt Hadiah hari raya..slalu dpt duit raya..ni dapat adiah..

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
macam2 plan…

Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
rjin melayan..main mcm2..

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
biasa2 saja…

di sini sy nak TAG :
kengkawan yng nk mengimbas kenangan pasal asben memasing ..dipersilakan..

Wednesday, July 01, 2009

..MARAH dan SEDIH betui aku ...

aku masih lagi MARAH+ SEDIH+GERAM..
tak tau nak buat lagu mana...
sebab apa tau???

emlam masa aku amik AIra..
pengasuh dia cakap dia kena GIGIT..
bukan SIKIT.. tp 6 bekas...
b*bi betoi.. depan2 derang aku fire.. korang jaga mcm mana? smpai kena gigit byk tmpat mcm tu..

yg aku nmpk masa dukung dia kat taska tu adalah kt PIPI.. bekas mulut kecik.. LEBAM pipi anak aku..
pastu kat SIKU. 3 BEKEAS mullut ok!!
pastu kat BAHU ..1 bekas yg smpai PECAH DARAH...
pastu kat BELAKANG BADAN.. 1 bekas jugak smpai pecah darah!!
6 KESAN GIGIT!!! macam mana hampa jaga!!!!

si pengasuh tu mntak maaf dia ckp dia sorang je smlm yyg sorang lg demam.. sbb tu jd kelam kabut..
and budak yang ggt Aira tu mmg sblm ni dh penah gigit budak lain!!
see..kalau dia dh penah gigit budak lain..ASINGKAN laa dia.. kalau dak nanti budak2 lain pulak yang kena..

TAK PASAI2 ANAK AKU KENA SMPAI 6 BEKAS..
aku blk umah tepon daddy btau..smbil nanges2 cita kat daddy dia...
tak puas hati ..tepon mak abah pulak...
lagi tak puas hati tepon PENGETUA sekolah.. terus pengetua tu dtg umah malam tu jugak nak tgk Aira kena gigit.. dia ingat kena gigit sikit2.. hehh..tengok la .. kalau sikit aku x nanges la.. aku pun paham budak2 kalu dh main geram2.. x bleh control..
ni smpai PECAH DARAH.. pala bapak ampa laa ngasuh apa mcm tu..

baru cukup sebulan kat TASKA tu.. Aira pun baru nk ilang trauma dia ngan orang..
baru nak bejinak2 ngan orang.. dah kena mcm ni pulak... lama2 anak aku duk takut ngan orang ja.. aku pun baru senang hati tgk Aira mau salam orang..kiss orang.. x takut ngan orang ni dah jadik cenggini plak..
WTH lah ..

aku dh marah pengasuh dia.. pagi tadi dia mintak maaf.. aku sound balik dia.. jaga laa elok2.. kalau dh dengar budak nangis tu mesti ada tak kena.. tgk la budak tu dulu.. susu ka berak ka.. sat gi bleh tgk lain...

aku sound pengetua dia suh pekerja dia more careful.. n pengetua dia kata mak budak yg gigit tu nk tepon mntak maaf kat aku.. sbb anak dia mmg ada HABIT GIGIT orang.. kalau dah anak tu ada tabiat buruk cam tu..pi la berubat kaa.. sumbat puting dlm mulut ka.. cari laa alternatif jaga anak hang..

duuit bulan baru je bayaq.. nak tukar sekolah lain pulak ka???
tp budak yang menggigit tu dh kena p duk sekolah org besar..
oo..korang cuba teka berapa umur budak yg gigit Aira tu..
kecik je lagi dia.. baru 1 tahun 6 bulan... kecik jugak badan dia (pengetua tu btau aku)..aku xkenal bebudak lagi.. tapi gigi penuh mulut dah.. dan mmg hobi dia gigit.. bangang betui..
ada x sesapa yg tau taska yg bagus sikit area puncak jalil tu.. adehh ...

ps: spa nk tgk gmbr aira kena gigit blh sms aku..nnt aku mms.. tak smpai hati nk letak kt blog..
series mcm budak kena DERA!! lebam sana sini...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails