Thursday, December 31, 2009

2009 vs 2010

cheehh..recap2 plak.. mcm ala-ala appraisal la pulak..apa yang saya dah achieve..

1. Career
Alhamdulillah kerja saya OK , wlupun mula2 agak suspen gak tp bejaya menempuh halangan dan dugaan....
so di tahun 2010 nih saya nak career growth n higher salary...bukan tamak tapi untuk kestabilan dan keutuhan ekonomi rumah tangga!! chewahh... InsyaAllah kalau rezeki saya ada tgh Jan nnt saya dpt tahu result interview kt cyber tuh.. ;) doakan saya kengkawan...


2. Family
ohooo..ini saya masih dlm planning.. bukan dlm tahun 2010 untuk menambah bilangan ahli keluarga kecik saya yek.. saya nk main puas2 dengan Aira dlu ..makin besar dia sekarang makin banyak ragam.. tak terlayan kekadang tuh.. dan dengan masalah back pain saya skrg so saya dinasihatkan supaya tak pregant untuk masa tedekat nih..


3. Rumah
dlm thn 2009 sya pindah dr PUJ 2 ke PUJ 7.. actually umah PUJ 7 nih lagi best.. n saya teringin la plak nak beli umah skrg nih..err..agak2 tuan umah Dato' Yahya tu mau juai ke umah tu..ekekee..
so.. saya dgn berazamnya nak kumpul duit utk beli umah.. insyaallah murah rezeki kami nak beli umah sendiri jugak.. =)


4. Holiday

2009 holiday sket2 jek.. pi PD ngn Cameron je pung... saya sebenarnya tak kisah sangat.. wlupun sesekali perlu berholiday..tpi holiday kat memana tak menjadi persoalan..

ps:senang kan daddy, mama tak kisah pun.. tpi kalau daddy dpt duit komisyen daddy tuh bleh la bwk mama ngan Aira pi Langkawi pun jadik ler... :P


5. Saving

ni pun sama.. 2009 hampehh saving sat guna balik pas tuh.. aiyoo.. so harap 2010 saya bleh saving tanpa guna semula... :p

last but not least.. saya doakan semua family saya, mak..abah..k.long, k.ngah, k.lang dan amir sentiasa sihat sejahtera dan murah rezeki.. aminnn...


to all friends.. happy new year!!! =)

Wednesday, December 30, 2009

dh ujung 2009...

jeng2..... akhirnyaaa saya berjaya membelinya... :P

ok la.. setelah menahan nafsu shopping yg membuak2.. say spent bns sya mengikut bajet yg dah di plan..tu pun ade gak tebabas.. dpt 5bulan bns pun xckup kalau gitu.. lagi byk bns lagi tinggi tax yek..
skrg saya tgh survey internet plak..
antara
1.streamyx
2.broadband maxis
3.broadband celcom
4. p1 wimax
mana ok?! rasenye streamyx la kut eih.. ade hari je lagi klu nk register combo promotion tu..
err.. lilylotus.. sya sll dpt detect wifi umah awk..apekah passwordnye? hahaaa.. :P

Wednesday, December 23, 2009

rojak update

salam maal hijrah..
hello krismas..
welcome new year!!!

huhh.. gile rindu dekat blog saya nih..hehee...
sibuk arr lately ni.. slalu sempat gak mencuri masa 20-30minit nak merepek dlm blog or berblog hopp tapi last week mcm sibuk gila.. then minggu neh ada training plak..
pheww.. sesekali pi training mmg best.. klu ikut asal plan training buat kt PD..tp saje je nak jimat kos utk bns kan..hekhekhekk..

Alhamdulillah.. ingat thn ni durian x berbunga.. alih2 durian gedebukkk runtuh!!
mcm nak runtuh plak jantung tgk durian mcm tuh...konon ckp pasai durian betul mana saya makan durian arr.. saya nih allergic ngn bau durian.. :P

hehee.. cantikkk tak header baru saye.. terima kasih buat farah :D... hurmm sye tgk dia buat header kat farah - mama afif cantik.. so saye pun tingin gak.. hihiii.. :P

ermm...nnt saya smbg lagi kay.. nk rush nih!! bye!!!

Wednesday, December 16, 2009

terbantut!

byk kali sy bukak page nak update tp tebantut!!!

apsal tah... pikiran sya skang mcm tak fokus plak...
pinggang sya makin lama makin sakit plak.
ingat dh ilang aritu..ni makin lama makin teruk..

uhh yaa.. anak dara sya smakin pandai ckp la...bestnyaa!!!
klu mandi dlm bilik air..nnt dia ketuk pintu suh "pat..!!"
klu dia bg barang.. dia kata "mbikk .."
klu dia makan.. bru satu sudu.. "hmm..dap..dash" pdahal makan sayur goreng je..

tak sabar nk tgu dia ckp mcm2.... =)

ps: mood sya masih weng weng.. sapa tau angkat tangan!

Thursday, December 10, 2009

tajuk tak tau nak letak apa..






Mood saya nak berblog makin kurang la.. ntah kenapa eik?..

mls nak update... :P
layan pics je la sepanjang minggu raya korban lepas ngan jum heboh kt bkt jalil last week.
Lembu majuk..tak mau tgk camera...
time lapah.. akikah AIra 1/7 dr lembu tu.. balik umah proses basuh2 dan potong2.. esoknya (hari raya ke 2) baru buat makan2...
kat Jom Heboh bukit Jalil last week.. giler bising time konsert..smpai ke rumah aku bleh dengar..dgn bunga api nya.. lawa2..

Aira proses menjatuhkan signboard jom heboh..

oo yaa.. ni la kolar bear yg auntie Ausie bg kat Aira tu.. yg pegang bendera tu..yg satu lg dr Yana.. belakang tu Mug kampeni dpt time annual dinner 2 minggu lepas..

Annual dinner yg sgt simple..buat kat Bankers Club..1st time aku pegi situ.. tmpat exclusive sgt la plak..sbb tu aku mkn2 kejap pastu geng2 aku chow awal gile..x pukul 9 kami dh baliik...hahaaaha
close up.. nampak nama aku x?! highlight biruu tuu...:P
semalam dinner lagi kat Shang Ri La -lemon cafe.. err.. apsal derang buat dinner smpai 2kali aku sedikit kompiusss!!!(biarla rahsiaaa..)
hurmm tp ok gak..dinner di Shang tu, 5star hotel.. 1stt time gak aku pi ... bz amik gmbr sbb tmpat dia sangat 5Star.. =)
appraisal dh buat last monday..so far ok la.. sebabkan aku buat keje 2 sekali ,team Operation ngn team recruitement ..so, aku nye appraisal ngn CY jek.. sepatutnya BF pun appraise gak..tp aku xberapa suka cara dia.. so next year klu derang suh aku buat recruitement ngn BF..besar kemungkinan aku bye2... :P
ok.. aku xde mood..series. bye!

Wednesday, December 09, 2009

apa yang terjadi itu..

ada hikmahNYA!!!

memang aku sangat setuju..
Qada' dan Qadar Allah yang tentukan..
dan sesuatu yang terjadi itu memang ada hikmahNya.....
Tuhan itu tahu apa yang terbaik untuk diri kita...

dan benda ni buat aku sedar dan insaf..
jangan sekali-kali mempersoalkan semula..
kita sebagai insan biasa harus redha dan bersyukur atas kurniaanNya...

kerana kesudahannya...
kita akan mengangkat tangan bersyukur kepadaNya..

Thursday, December 03, 2009

..raya haji dan akikah Aira..

so.. how u oll nye hari raya haji?!
our was great!!!..

nak cite start dari balik beraya..
kan 1st time bawak Aira naik pai bang..
Alhamdulillah.. dia x buat perangai.. saya suspen dia akan menangis or bejalan2 tak leh di kontrol... tapi dia sangat baik..
siap pegi ngorat aunty n uncle dr Australia lagi ha..
masa tu kami tgh tunggu nak boarding.. tgu gate bukak la kan.. sementara tu bagi la Aira jalan2 main sendiri.. pas tu dia siap pi tegur aunty tu... disebabkan kecomelan Aira dan keberanian dia menegur aunty n uncle tu.. uncle tu hadiah kan dia kolar bear Australia.. (bear kecik tgh pegang bendera Ausie tuu..yg sll org beli as a gift)..
Yana ada adiahkan masa dia pegi Ausie ritu.. so Aira dpt sebijik lagi bear tu.
ding dong..ding dong... atas kapal terbang she very behave!! siap baca majalah atas tu.. main tutt chak ngan flight attndnt.. tp pejalanan sgt kejap.. 50 minit dh smpai.. hahahaa..xdan nak menikmati pemandangan... :P

Raya Pertama - kami akikahkan Aira.. (gambar banyak tpi belum sempat transfer ar..nnt siap sya upload)
saya bawak Aira pi tgk lembu kene korban.. kami di SP selama 4 hari.. tpi sekejap sangat 4 hari tu.. xdan pi mana rasa..

balik KL pun naik flight pkul 9.00 malam..tp flight delayed plak.. daddy tejumpa ngan kawan dia sekolah ibrahim dlu.duk rancak beborak alih2 mama laa kena melayan babyy... end up.. sampai KL pukul 2pagi~~ pheww... selasa baru start keja.. menimbun keja.. ni baru free sikit bleh cita panjang...

ps: ada reader tanya sya mana nak parking kt LCCT tu, actually kalau nak parking bebayar RM 35 sehari..tp byk je keta park tepi2 jalan tu...temasuk laa kami..park kat tepi jalan jek.. FOC!!

Tuesday, December 01, 2009

part time job..URGENT

salam..

korang..... sesapa yang ada relatives yang tgh cuti semester break yang nak cari pocket money.. sile email saya....

saya perlu 1 assistant for part time job (temporary basis) .. keje opis.. normal working hours location at TPM,Bukit Jalil..

x banyak bende nak buat pun.. takat2 filing, scan, data entry.. bleh la sementara nak bukak semester kan!!! dapat gak duit banje.. ASAP yer...

petanyaan atau pemohonan antaq kat email saya di
norazlina[dot]haron[at]aig[dot]com

tulis subject temporary job..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails