Monday, January 04, 2010

all out!!

salam tahun baru 2010...

kalau Aira .. salam 1 Malaysia!! nanti dia angkat jari dia buat no 1.. cute.. =)

cuti 3 hari kami punya aktiviti biasa2 jek..
jumaat pagi hanta bibik balik Gombak.. balik umah konon2 nk relaks..tpi memandangkan lantai dapur berminyak.. hurmm baik aku mopp sendirik saja.. ( aku tak sampai hati laa nak suruh org tua tu mop..)
ada satu hari tu..lantai dapur gile sticky..bejalan licin yaa amat.. (dia pakai selipar didapur ..so dia tak rasa beminyak tuh!).. aku bising2 kat Aira..Aira..bebaik jalan lantai minyak2...dua tiga kali aku duk ngomel cam tu diapun amik mop..mop.. tapi.. sbb dia pakai selipar jadinya dia tak rasa kesan selepas dan sebelum mop.. sekali lagi aku malas nak bising..nnt dia merajuk plak.. so bila dia tak dak aku buat la kan..
aku rearrange kedudukan dapur balik.. n mop sepuas2 nya..
untuk sedapkan hati sendiri..aku anggap macam eksesaiss saja.. ahahaa..
n aku pikir positip.. nenek x larat nak buat..
aku hire dia pun untuk ngasuh Aira.. so kurang laa sikit marah tu...

sabtu nye aktiviti menghabiskan duit.. shopping barang rumah pas tu mlm nye pegi makan nasik lemak antarabangsa kat kampung baru, KL.. sedap aku suka nasik lemak dia.. n sambal sotong dia..ermm nmpk nya aktiviti mlm2 pas ni kalau boring leh ajak daddy makan nasik lemak antarabangsa lagi la.. Aira pun suka..

ahad kami pi round KL lagi n petang tu p daftar streamyx kat jusco equine.. hurm aku xsempat register yg promotion tuh ..xpela..janjii dh register.. yeayy... nmpknya pas ni harus laa blog aku akan jadi lebih aktif.. dan lepas tu bleh la nk buat business on9 ke kan.. or nak buat part time job ke..

ok.. sekian dulu entry pertama di alam 2010.. masih panjang pejalanan 2010 nih..

ps: kedah maju 2010~~ hihiiii

8 comments:

mzrh said...

haa eina.. bagus tu berfikiran positip sambil mop lantai.. hihi..

kalau dh ada business on9, sile bgtau ye. :D

iem said...

hai,
salam kenal

eiNa said...

mzrh: nk sedapkan hati sndiri kene pk positif .. =)

iem: hai!! salam kenal jugak..

Jiey^Mien said...

huhuhu..
kalo maid jiey, tiap2 hari mop lantai..
smpi jiey beli floorcleaner cap carrefour jer..
mana tahan nk pki goodmaid ari2..
bankrap acik..
sebotol sebulan tak cukup..

lily lotus said...

eh, pagi tadi nak hantar abang gi kindie nampak awak nak gi kerja..saya nearly 9am baru gi..hiks

Mama_Aqish said...

tecik2 lagi dah faham maksud 1 malaysia...baguh...harus diterapkan

5577 said...

hehe.. mesti cute sgt kan si aira ni buat mcm tu.. :)

erm nak tanya, pangkat akak dh ke? hehe farah tgk kat blog azza, bahasakan diri as kak eina.. sorry ye kalau tak panggil kak, farah tgk nampak muda..

eiNa said...

lily: hehee.. saya keja actually masuk kul 8.. tp kul 8 baru kuar umah..

farah studio: tua setahun jek dr azza , thn 81.. tak yah kakak pun xpe..saye lagi suka..hehe
cume azza, yana dh terbiasa dr U lagi.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails