Thursday, February 25, 2010

cerita basi..

ini adalah entry basi  busuk.. kejadian pada hari CNY yang lepas sebelum kami balik ke SP..

13 Feb 10
kenuri kawin sepupu sambut menantu di Cheras.. pengantin adalah sepupu saya Milah.. pas makan kenuri dlm kul 2pm kami terus rush ke SP.. mashaallah jem tak ingat.. memang dah jangka sure jem punya sbb petang tu sure ramai balik kampung..orang tak sambut CNY pun tumpang balik kampung gak..
kami pulak  unplanned trip.. sbb bajet mak,abah n kak ngah turun KL besama2 rombongan dr SP ke kenuri di Cheras ni la..tapi kita hanya merancang..pada masa yang sama arwah tok saya masuk ICU..so, mana mungkin mak ngan abah nak maik KL.. n kami adik beradik (kak long n kak lang) balik ke SP right after kenuri..

ni la pengantinnya...
gambar biase2 saje..malas nak amik.. duk bekejar ngan Aira jek sbb dia jumpa "tak"(kakak) sepupu dia..main kejar dalam dewan.. seb baik la tak ramai masa tu...

n jumpa cousin saya juga Sue.. ahaks.. sue kami cilokk pics nih.. :).. sue dh bezaman apdet..kami baru ada masa nak apdet..

pejalanan yang panjang KL - SP ..dr kl kul 2 lebih sampai sp kul 9 lebih.. yang suspennye dekat2 bandar baru,keta kami plak rosak.aduihh panic sungguh..tp bleh la jalan pelan2... dh smpai pun malam dah.. ahadnye baru kami ziarah arwah Tok kat hospital kulim..

ahad - 14 Feb - seharian di hospital..sbb dlm icu tak leh masuk ramai2 ..kami vegilir2 ngan kakak2 aku dan sepupu lain sblah mak.. :~(

isnin - lepak di umah saja, malam mak balik dr hospital kami kumpul adik beradik.. makan kek smpena besday anak2 buah aku dan bsday aku gak..

ada lagi xcukup korum nih..
org yg smbut besday nih..anis n aliff.. (aku tumpang jek..)

selasa balik KL ..nasib baik jalan x jem pun.. dr SP kul 11 smpai KL kul 5pm.. malam p amik bibik.. dalam kul 12 lebih tengah malam , abah sms btau arwah tok dah meninggal.. kami 50-50 nk balik lagi atau tak.. maklum la.. sekali balik mau 3ratus - 4 ratus.. dh tu penat pun tak berapa nak ilang ...lagipun dh jumpa arwah tok (walaupun agak tekilan sbb aku teringin nak balik gak sebenarnya..)
 ..

sekian cerita minggu raya cina yang dah basi..esok aku sambung cite wiken baru nih plak.. 

ps: Aira pantang tengok playgroun.. nmpk ja maaeenn.... pakai kasut sendiri tu.. betul plak kanan kiri.. baju suar suma nk buh sendiri.. tapi mengada2 ya allah.. sabar jek la.. kadang2 ilang sabar mau kena jerkah gak tu.. mengada2 yang tah apa2.. hurmm.. memang umur derang skang tengah nak mengada2 kah????
-------

5 comments:

mazrah said...

budak kecik macam aira ngada-ngada, comel lagi. kalau orang besar ngada-ngada, mau kene sedas dua.. hehe..

Diyana Zulkifli said...

hehe,mmg masa depa la ni..nak tunjuk ngada2..;)

eiNa said...

mazrah: hihii... kalau org besar ngada2 memang kene la kan...

diana: tu laa..ngada2 sangat..

mummy_adam said...

mmg masa mngada2 yg cute kot.. hahaha.. lawak kan diorg nie, kdg malas nak layan..kekekekee

eiNa said...

ena:mmg pun..kadang smpai dh penat nak melayan.. huhuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails