Tuesday, February 09, 2010

gundah gulana..

1. budak  yang maid aku ngasuh tu dah behenti
2. kusut nak amik budak baru plak.. mana nak recruit??..kalau dapat pun another problem to be...
3. kemungkinan BESAR daddy will accept the promotion and moving back to penang/SP
4. kalau daddy balik keje Penang, me? aku bukan lah jenis yang boleh tinggal sorang2 kat sini and hanya weekend husband and wife only.. ohh it's not me! (aku tabik spring kepada korang yang berjauhan laki bini nih)..
5. aku kena start hunting job di kedah la ye... huhuuu...
6. Aira x jadi masalah dah.. boleh mak tolong jagakan.. =) my MIL keje so kalau nak jaga pun weekend gak la..
7. barang2 kat umah KL harus diangkut ke SP.. kompem kena sewa umah sendiri dah. kalau nak menempek kat umah mak - abah sure xbleh punya..
8. yadaa yadaaa yada banyak sangat benda aku pk nih..beserabut otak..

* Ya Allah ..permudahkanlah urusan kami sekeluarga...Aminnn*

18 comments:

alyyani said...

banyak jugak problem tu ye. kitorg pun tak leh kalau long distance ni. mmg gundah gulana. harap dipermudahkan semua ye :)

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

baik ikut hasben k.cik... lg byk kebaikkannya...

k.cik, bila pak teh + mak teh dtg sini? cik dah ada kt umah km ni... ingat jumaat ptg km nak p la jumpa pak teh + mak teh..

Mama_Aqish said...

memang gundah gulana ni...wat pilihan yang terbaik...ikut husband la lagi bagus...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun tak rela berjauhan dengan my hubby.even dalam pantang 2 bln tu berendam ayor mata tetiap hari.seb tak meroyan jer.

eiNa said...

alya: amin..tak sanggup woo nk long distance..

sue: a ah.. setakat nih more to SP ar, tp belum wat decision betul lagi.

pakteh+makteh mai ngan rombongan.. nanti kita jumpa kay

mamaaqish: tu la kan.. bukan takat tu ja..dekat ngan kampung halaman.. :)

Pena Menari Mengikut Hati said...

Walaupun hati saya sedih kalau eina nak pindah SP, tapi i ttp sokong eina ikut the mint. But i will miss you...=(

Elyn said...

jauhnyer nak kene pindah... betui tu eina byk kene pikir. slow2 la pikir at least tak kelam kabut nanti ehhehe

mzrh said...

makin berjauhan la kite yek eina...

semoga dipermudahkan segalanya untuk kamu sekeluarga. Aminn.

eiNa said...

elis: ahaks.. kita kan wifey yang manje gitu..maneleh bejauhan

linda: me too.. will be missind u all..tp blum kompem tau linda..kalau dh kompem nnt kte wat farewell eh.. huhuu

elyn:tu ar..nnt kelam kabut, haruk pikuk already..:P

mazrah: kutub utara kutub selatan tuu..masheh... :)

MeL MikaiL said...

follow ur husband, senang ;) xsanggup jauh2 ni..

Diyana Zulkifli said...

klu donat la kan kak eina, yabedabedoo lompat tinggi2 dah mcm time ateng dpt keje penang dulu. ala,kejap je jauh..sementara nak dapat keje baru or tukar tmpt keje.lgpun balik negeri sndiri,syok ooo..;)

kak eina,donat kene operate jg haa..mmg kene terima hakikat,tak bleh berslainkan anak secara normal..uhuhu.pasni rileks sikit la utk anak strusnye,memang tahu dah kene operate punyela..:)

eiNa said...

Mel: will follow him..where ever he may go.. :P

donat: a ahh..dalam hati memang melompat menari2 gak..tpi kena cri keje kat sp pas nih..keje gomen ok leh transfer je mana2..

dah bce blog donat.. mmg c-sect lagi nmpknya..so k.eina pun kena continue pause utk adik aira..sbbnye k.eina pun kes pintu kecik gaks..huhuuhu

LiTtLe^m3 said...

wow!! big changes to move on ni... dah nak tender la ni??

eiNa said...

eh eh..ada pengkepoh la plak kat sini.. hahaha..
belum lagi.. not so soon.

LiTtLe^m3 said...

ala kalau kepoh pun apa salahnya... kalau good move bagus apa yg penting family and happiness kan

eiNa said...

kalau cik puan baiti tlg kepohkan memang salah... :)

i dont want this to share among my current colleagues kay..even u r no longer with the company let the story come from me.. n just wnt to share wth u.. ur CNY card for them is not appreciated.(kesian aku tgk penat2 ko pos)..

lily lotus said...

jauh tu. baru nak mesra2 gitu..hehe..angkut bibik sekali ke? apepun semoga ada jalan penyelesaian :)

eiNa said...

lum kompem lgi lily..tak bawak lah dia..kalau jadi kat sana aira leh duk ngan tok ngan wan dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails