Wednesday, February 03, 2010

penggemar seafood..

yapp.. aku adalah penggemar seafood yang amat TEGARR! mmg seafood dan aku tak leh dipisahkan.kalau dalam peti ais xdak udang/sotong bukan peti ais umah puan norazlina ye..:P tiap kali balik kampung pun..pasti abah pi beli udang sesiap..kalau tau aku nak balik ..awal2 abah dah stand by stock udang kat umah... n nanti mak kena masak udang siang/malam..hakhakhakkk....

dan sempena besday aku..malam tuh kami ke bagan lalang.. tepengaruh ngan ena- mummy si adam n review dari kak lang pasai seafood bagan lalang, kami pun try terjah ke restoran HM tu. Memula kompius nak ke bagan lalang atau ke nak ke muara.. end up kami pilih ke bagan lalang sbb dekat skit.. n jalan pun senang jek..

sesampai disana...orang dah mula ramai.. nak duduk pun kena que daa... kami main redah jek nak duduk satu tempat tu,alih2 waiter kat situ cakap tu reserve la plak.. kami pun cari la port yang tak reserve.. dah dapat tempat duduk mula la mengorder kan.. En Dmint pegi pilih seafood n aku melayan aira main ngan cat..

kami order ketam masak cili, sotong goreng tepung, ikan siakap tiga rasa, lala masak serai , sup campur dan sayur campur(khas untuk aira).. memula tengok lauk macam..haihhh tamaknya kami ni.. sekali bila dah makan.. mashaAllah.. bleh abih..ikan siakap tu leh habih sekor licin.. lala tinggal kuah jek.. tapau pun sotong goreng tepung ngan ketam masak cili jek.. tu pun pasai sayang.. :P
memang sedapppp sangat.. thumb up!! harge pun OK la.. semua2 yang kami makan tuh tak sampai seratuss pun.. murah kan?!!





















kek belum dipotong... tunggu mak ngan abah mai KL nanti baru potong kek besama2 ngan family yang len.. =)
err.. adiah pun blum dapat lagi neh... caner? nak kena tuntut ke.. :P  muka besday girl xde sbb dia rakuss makan ketam ngan comotnye..

12 comments:

Mama_Aqish said...

wah sedapnyer...mesti puas hati kan...nak try la gak nanti

mummy_adam said...

wah, sedaps nyer.. i pun sgt suka seafood.. hehe..

alyyani said...

SEMPAT KE NAK MAKAN KETAM SEBELUM PANTANG NI. DA 2 3 MINGGU NGIDAM NI. NAK MASAK TAK BAPE RAJIN ;)

eiNa said...

mama aqish: sile try..pasti tak rugi..

ena: kan??! i tepengaruh tgk entry u tu la.. sedap sgt ketam tuh...

alya: cepat..cepat..mlm ni ajak hubby u makan.. :)

mzrh said...

murah..murah...
kite pun suke seafood.tapi takleh makan selalu/banyak-banyak.nanti mula gatal2 sana sini. huhu..

Diyana Zulkifli said...

hmm,bagusla amal seafood..klu nak kasik aira adik boy..hehe.seafood tinggi alkali..:).tp tk bleh byk sgt,nnti tua2 kene gout..hehe.

Salina Inzaghi said...

gi la masak sendiri...lagi puas hati hihihi kalu akak, gerenti ketam habis dulu..nyum nyum..terasa cam nk mkn ketam la weekend ni

Norry said...

Singgah ni jap...rasa lapar lak malam2 ni tengok makanan best tu

5577 said...

aah bagan lalang nyer seafood mmg sedap.. fresh! :D

MeL MikaiL said...

wah samalah kita suka makan seafood! salu mkn kat port klang, nak try jgklah kat bagan lalang ni..

eiNa said...

mzrh: a ah..mazrh allergc seafood eh.. xpe sesekali makan pastu gatal sekali jek..

donat: ye ke nk baby boy kena byk seafood.. baiklah take note.. pas ni bile time nk baby leh makan seafood byk..

kak nani: masak sndir xpandaii..ketam sbb susah nak makan so bwk balik umah leh gomol sepuas2 nya..hahaa

norry: =)..mmg best,..

farah: a ah.. sedaps kan..

Mel: port klang kt muara tu kan.. jauh gak nk pegi dr sini.

Elyn said...

bagan lalang?? aduhhh windu tul nak pi sana. aritu baca entry ena... ni u lak pi sana...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails