Thursday, May 06, 2010

selepas maid-less

ahaks..cam bagus je kan?! baru ada maid 6 bulan dh kecoh gile, pastu dah xde bising plak! xde, aku saje nak citer aktiviti2 kami selepas maidless ni..


1. seronok sebab bila maid xde, kita rasa bebas

2. aira semakin pandai bedikari, muka dia sejak 2-3 hari ni sangat ceria saja.. senyum simpul x benti..oo mentang2 main ngan abamm2.. tu yang hepi tu yek..

3. apa yang penting...kejesama!! - ni aku ngn asben la .. byk sikit aktiviti kitorang.. banyak gak idea nak gaduh! ahaha.. slalu dia basuh bajju, aku tukang sidai.. kalau dia sidai dia nak suar hanger lain.. baju hanger lain..which aku rasa sangat la remeh dan messy ..  sebab tu aku yang sidai, janji baju kering.. dia tukang basuh sebab cara dia..basuh baju.. baju semua.. seluar..seluarrrrr suma.. cerewet kan lahki ku ini.. :P

4. menyapu sampah.. kekadang lahki sapu tapi banyak kekadangnya memang aku yang sapu dan aku yang mop la ..mop tu weekend je ponn.

5. pepagi dah xde air teh atas meja..nak minum buat sndiri! xde pembaziran air teh satu jag.. :P

ape lagi ekh? tu jek aku rasa.. yang lain tu samaa jek la..

tapi betulla, aku rasa lagi aman bile xde bibik.. xde la nak stress tengok muka dia kan.. balik keja tengok muka orang2 tersayang saja.. =)
yang penting Aira happy.. xde asyik nak nangis jek.. aku risau kut dia asek teringatkan si nenek tu jek.. rupanya she is very gud girl! makin ceria lagi ade la.. agaknya aira pun x tahan masa ngan nenek dulu, cuma dia tak pandai cakap jek kan..

Alhamdulillah..kami gembira!!!

9 comments:

lily lotus said...

yer ke balik rumah senyum simpul jer..hihii..hari2 ada jer benda seronok hero kecik ly story. skrg ni kalau mak ly nak solat..then ayra tak tidur..pandai dia dok baring atas katil mak ly sementara tunggu habis solat..tapi paling kelakar dia sgt bijak cakap sorang2 pastu gelak2..hahaa so cute! pastu bila orang tegur dia malu2 tutup muka..aduhaiii ayra :)
ehh..semalam mak ina nak amik dia balik boleh dia cakap taknak balik..nak main katanya..pulak dah..hihii

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bagus perkembangan aira sekarang ni....aira dok dengan sape ek???cam ne persiapan birthday aira dah ok ker???

Elyn said...

alhamdulillah!!

tapi mmg la sejak takde maid hati i pun berbunga2 ekekeke

Diyana Zulkifli said...

huhu..sbb tu la donut tk penah terpk nak maid ..freedom tkde..Huhu

lin said...

huhu....aku pun tak terpk lagi nk amik maid ke tak.

Salina Inzaghi said...

alhamdulillah...tu tandanya aira dh nk besar...heheh dh nk jadi anak dara kecik la katakan

eiNa said...

lily: ahaha.. aira memang pemalu orangnye.. :P

anje:dengan mak lily (www.myrillys.com)..jiran kat umah ina jek.. :)

elyn: wlupun keje kita byk kt umah tp rase hepi jek kan..

donat & Lin: selagi kita bleh elak, baiklah xyah ada maid ..x penting pun sebenarnya. melainkan keadaan tedesak kena la gak..membantu kta jugak..

kaknani: a ah...dh bleh jadi kakak kan kak nani kan..ekekke

LynnLyana said...

waaaaaaaaaaaa..bagosnye enche themint kak einaaaaaaaaaaa...boleh siap tulun basuh baju??? saya sungguh kagumm!!(nada mcm suara upin dan )
kalau ayoy..kite pesan kt dia tulun rendamkn baju sblum pegi ke kelas..lepas balik kelas..tgk2..baju mmg dh terendam, tp tk letak sabun...bile tnya kenapa tk letak sabun..dia ckp "syg pesan rendam je..syg tk pesan pun letak sabun"
huwawawawawawawawawa!!

alyyani said...

ada advantage & disadvantage ni bila ada & takde maid ni kan. moga semua ok & happy2 ye :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails