Wednesday, June 02, 2010

Che BU ku merajuk!~ aku rasa "kereta" pun ada perasaan la...


ni perasaan aku aje la yek.. setiap kali macam aku tingin nak tukar keter baru ade jek dia buat hal..
bebaru ni aku baru survey la kononnya..
 kete mana best n worth kalau nak bertukar kereta.. 
antara pesona elegance kah atau myvi kah?
 tu jek pilihan aku mana satu sesuai.. aku memang dh bekenan kat elegance dah.. documents pun dah ready dah ni.. anytime jek nak p submit.. 

dalam baru duk merancang, dirancang dan terancang nih.. tetiba si che bu aku pun majuk..lagi menguatkan fakta yang aku kena ada kete baru.. bleh gitu?!

dah la bulan ni road tax mati, renew ofcoz ngn insurans sekalik kan.. tetiba aku gediks plak tingin kete baru..apa kaitankah?

puisi buat mu Che BU...

Hai Lahhh Che BU.. 
jangan la merajuk.. 
bukan ku tak sayang kamu..
 kamu lah yang banyak membantuku..
sedar tak sedar dah 5 tahun aku bersamamu.. 
cuma kini aku rasakan aku tak sesuai lagi bersamamu..
kamu hanya ada dua pintu.. sedangkan aku kini bertiga..
kamu pun tahu si abangmu Che Hi bagaimana keadaanya..
asal jalan jauh ada je masalahnya.. kamu pun begitu kan Che BU..
pahamilah hati ku ini Che BU.. 
sesungguhnya kamu memang berjasa padaku.. 
takkan ku lupakan jasa dan khidmatmu padaku..
cuma berilah peluang untukku bersama Che Tam pulak..
Che Tam pun aku belum melawat lagi.. 
ntahkan tahun ni ntahkan tahun depan.. 
cuma aku harap kau janganlan bersedih..
berkhidmatlah padaku selagi kau mampu ya Che BU..
i lupp u Che BU!!!~~

Che BU dibeli dgn cash sedepukkk oleh mak aku! sebab tu aku sayangkan  Che BU macam aku sayang mak.. 

inilah Che BU.. W*C9293..number plate baekk punya..


masih elok .. gagah lagi ni Che BU aku ni.. buat hal sket2 je..majuk konon aku nak beli keter baru.. =P
..

ni plak? sape pakai ni.. silela komen dan share . okey kah?jimat minyak kah? maintenance tinggi kah?

12 comments:

mummy_adam said...

betui2..kete pun mmg pandai merajuk, kalo survey2 kete lain jer mesti dia bt hal.. huhu

FIESYAH said...

betul tu kak, tiap kali teringin @ g jenguk2 kete baru...ade je halnye...

serve persona ke? bagi syah persona besor & luas, selesa kak...myvi pun same p bg syah suke myvi tinggi ckit...he..he..

eiNa said...

ena: baru pasang niat jek pun,dan dan dah majuk..ekekek

fiesyah: a ah..baru servey jek.myvi tinggi ke? tinggi cikit jek kan..

kinna said...

pakai myvi la..boleh buka seat blkg, rapat smp seat depan,jadikan 'katil' anak..anak2 sy kalo jln jauh,diorg tido ngn selesa.kita pon takyah pk diorg nk tergolek dok ka hapa..bonet mmg comel.tp kalo buka dashboard blkg tu, lembu sekor pon muat (tp daging ja la, pas kena semelih..hehe).maintenance pon murah ja.road tax, insurance pon sm..pick up pon pick up..
persona elegance: mmg cantek habes..cam bm/merc kompressor pon ada sket2.
(sy pon tgh draf entri ttg myvi..tgg ye..)

siti said...

salam...betui tu keta mmg pandai majuk...jgn laa sebut dpan dia yg kita nak tukar keta..huhuhu

eiNa said...

kinna: ye kerh? wahh ni macam dah 50-50 balik ni.. ok sy tunggu entry myvi kina yek.. =)

siti: eheheeh.. keta pun ada perasaan kan..

MeL MikaiL said...

hahaha! kena la eina puisi tuuu ;P
anyway, persona ok boot besar gak kwn i de pakai, besar sket dari myvi.

tapi yg pasti klu myvi minyak jimat. so far nak simpan brg2 like stroller ke ape muat je..

lily lotus said...

haa ni kena tanya orang yg guna persona elegance ni. hehe..cepatlah sambar before raya..leh beraya dgn keta baru. eh..bestnya guna keta bayar cash..takyah pening nak bayar bulan2 ekk..selamat memilih :)

Elyn said...

betui tu eina kalau ckp je nk tukar kete sure esok2 kete tu majuk rosak. i dh banyak kali kene camni tau. so i agak percaya jugak la ekekekek

Diyana Zulkifli said...

persona sgtlah ok.boot besaunye..suma brg anak2 bley sumbat.donut pakai persona m line.dan skrg mcm nak tukar exora plak..haha.anak dah dua,persona dh tk relevan.org lain susah nk tumpang sbb penuh ngan brg anak2 je..keke

eiNa said...

mel: hehe.. puisi spontan layan blues.

lily: tak tau lagi bile nak bertkar nih, baru bercita2 jek.. :P

elyn: ahakss u pun penah kena eil.. ekeke...

donat: wahh nak tukar exora plak..makin besar fmly mkn byk brg yek.. donat klu rajin wat la entry persona.. :P

Farah . 5577 said...

wowweee.. nak beli keta br bestnye..! farah br berangan2 nak ada keta sendirik.. tahun dpn kot.

aah kan keta ni pandai merajuk.. best je puisi tu.. clap clap

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails