Monday, June 28, 2010

kami pun ke i-City jugak!

korang dah sampai? kami baru pegi ari sabtu .. best! bleh pi lagi nanti2... punya la duk tengok blog orang lain becerita pasai i-City nih kan.. gambaq pun cantik2.. maka kami dengan gigihnya sampai jugak ke i-city shah alam.. , lokasi jelas: sila ke google map, tulis" i-city shah alam, seksyen 7". :P

kami sampai ngam-ngam soi waktunya...lebih kurang kul 8 lebih kami dh ada disitu.. sampai jek terus macam "wahh!!! kagumnya... "  parking pun sangat selesa dan mudah - hanya RM 2.00 .

Sebelum jalan2 dalam i-city tuh, kena la isi perut dlu.. makanan pun ok . dan banyak sekali gerai-gerai jualan.. terutama mainan.. Aira, dengan selamat telah pow mama dengan pilih telinga rabbit yang comel.. cekak rabbit ada lampu = RM 10.00

kami mula dari yang dlm bangunan.. gambaq memang banyak tak hengat. suma rase cantik..suma rasa nak tunjuk kat orang! muahahaa.. tengok la kalau tak boring..kalau boring tekan ja X kat atas tu ok..
yang ni dalam shop lots.. aku rasa kaalau dlm shoplots nih derang buat  mcm KLCC, eiffel towers, pyramid, alaa.. yang 7 wonders in the world tuh..sure gempak kan! tetiba bleh begambar depan eiffel tower cam kat paris, pas tu begambar depan taj mahal plak ke.. huh. pak najib.. buat la cam tuh.. idea baik ni..sure jadi tarikan pelancong terhebat!
peace.. 



pokok2 lampu.. 
depan castle .. separuh jek dapat..
susah betul nak suh Aira tengok camera..penat la panggil dia buat dek je.. 
ada satu tempat tu,dia tengok lampu banyak sangat dia cakap" mama atutt.. antuuu.."
ade ke tetiba ckp antu.. tskk..tskkk...

dengan pokok kaktus.. 


gimme 5..buterfly~


hiks..mama pun "teringin" nak jadik rabbit gak...

aaa...

ku petik bintang! tinggi di pokok...cahayanya terang..~~
yahh.. dd pun peace!
ni dah keletihan.. duduk je la tepi kaki lima ni sambil tengok orang main lampu2 baling apa kah namanya...




cantik!
ramai photoG tengah tembak dengan camera masing2.
 tgk website i-city rupanya ada photography and videography contest! hadiah lumayan beb...

bye! Aira nak balik dah.. nnt Aira datang lagi !!





8 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

wah..best2 best..nnti nk ajak beckham n ayra g sini lak.. dia b ukak tetiap hari eh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

akhirnya sampai jua..hiks.hr tu pegi mcm tadak lagi kaktus tu.

mummy_ayu said...

wah..ramai dah pegi situ, ayu pun nak ajak cik daddy pegi la...

kinna said...

canteknya..meriah dgn lampu2 tu..
aira, cekak telinga rabit kamu sgt cantek..pinjam leh? huhu

mekchu said...

proposal hampir siap!! harap2 lulus..

lily lotus said...

ly jugak tak pernah jejak. dari free sampai dah kena bayar parking..asal weekend jer ada hal lain..tapi memang nampak best kat sini..comel aira jadi rabbit :D

eiNa said...

tiara: a ah. bukak tetiap hari from 7pm to 12pm kut tak salah waktunya

elis: ko dh pegi gak eh? best kan lampu2 die..

ayu: ajaklah cik daddy pegi bwk iris n ian sure best berposing! ;)

kina: Aira pakai cekak rambut rabbit ramai jek usyar die..hihii.. ade mcm2 design gak, minnie mouse, mickey mouse..err.. tanduk setan tu pun ader..

sue: dijamin lulus. rasuah ler sket bapak najmi tuh..ekekkee

lily:pegi la nnt ly.. abam2 sure excited tak terhingga..

ann @ hatiberbunga said...

ish! cantiknya... cantiknya..
bila la den nk smpai plak ke sana ye? hmm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails