Tuesday, June 22, 2010

taska lagi ker?

selalu yek orang masuk "rumah" aku ni cari cerita pasal taska2 di taman puncak jalil.
nak cari cerita ape lagi yek.. ke orang yang sama jek duk jenguk cerita yang dah basi tuh..
tak de ape sangat dah cerita pasal taska "tu". kan aku dah padam nama taska tu..
tak yah la sebok2 nak "search" nama taska tu disini..
punya banyak  jutaan taska di kawasan perumahan tu.. kat PUJ 7 tu saje ada 5 bijik.. apetah lagi kat PUJ 1, 2, 4, 5, dan seterusnya....
nasib lah kan sapa yang dapat taska elok.. Alhamdulillah rezeki korang! aku tumpang bersyukur...
tapi kat "taska" yang mungkin aku dah black list tu..bebaru ni kawan seopis aku yang juga tinggal anak dia di situ dalam masa 3 bulan apr-june ni dah 3-4 kali kuar masuk hospital.. asik batuk berkahak lagi (bronchitis) ..
so?! apa motif entry ni.. cuma nak cakap aku tau.. ade orang duk "spy" blog aku ni .. takut ada cite buruk pasal taska dia kut..
takpe la kak..time kasih secara tak langsung tolong naikkan trafik blog aku yang tak femes nih..

ps:Alhamduliillah, Aira makin bijak dan sihat sekarang ni. time kasih jutaan lemon untuk kawan yang aku kenal kat blog je LILY - mak Lily (nenek ipah) yang tolong babysit Aira skang..dan tolong mendidik anak dara aku tu jugak yek.. cthnye: pas makan angkat pinggan letak dlm sink! sungguh clever girl. mesti nenek ipah yang ajar ni kan.. =) 
blog banyak membantu! , bytheway kawan lily jugak adalah kengkawan aku.. yanie - ape cite ko skang beb!rindu sama kamu, ngan helmi-wife die kawan lily
err ..Camne nak peknen lagi ni..nnt baby baru nak anta sape jage kan.. ah malas fikir!! oleh itu tak mau lagi peknen dalam masa tedekat smpai ade masa nak fikir sape nak jaga baby baru! bleh gitu?~ hahaaa...

5 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

TASKA!!!! no no no...i tak kan percaya lagik k...bukan semua tak OK tapi majoritinyer semua KO...dah pernah merasa...erh...malas nak citer la..wat sakit ati je...ape2 pun kita tumpang gumbira Aira dapat pengasuh yang bagus...

kinna said...

tak sangka dlm beribu2 lemon taska kt situ, takdak yg boleh pakai no..nasib baik ada nenek jg aira..untungnya aira..btw, anak2 sy pon akan dok tmpt better later..tak sbr rasanya :)

lily lotus said...

sabar jerlah. takpelah eina yg penting dah takde sangkut paut dgn taska tu lagi. ly nak pregnant lagi pun kena fikir beratus kali..mak dah warning taknak jaga baby kecik..hahadoiii!

eh aira tu sangat cepat pick up apa yg diajar. haritu dia bungkus baju2 'abamm' yg kat bakul tu..letak dalam 2 beg plastik..pastu jalan selamba siap babai..haha..

Diyana Zulkifli said...

hmm btul kak eina.mmg susah nak cari pengasuh yg bagus.ateng buat keputusan beli rumah kat kulim ni,salah satunye sbb pikir susah nak cari pengasuh mia ali mcm cik pah ngan suami die tu.mmg kiterang menetap sini trus jela.

tp,bab tambah adik lg tu..cik pah mia ali ada pesan pd donut, die soh damia ali masuk tadika dulu..baru tambah lg sorang..klu tetiba tahun dpn donut ngandung lg..dia 'ugut' tak mo jaga..hehe.serabai dah cik pah tu skrg sbb jaga mia ali ngan sorang lg baby..hehe

Elyn said...

hamboi siap skodeng ek tkt taska sendiri kene kutuk?? huhu sabar je la eina. lega dgr aira mak lily yg jaga hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails