Sunday, September 05, 2010

get ready..

pesiapan sebelum balik raya..
baju dah 70% siap pack - tinggal nak kutip sikit2 jek..

kuih dah beli.. mak pun dah buat kuih 2-3 jenis di umah,
tapi tahun ni tak de la kuih cornflake madu sbb tuan yang buat kuih ni beraya di Jeddah..huhuu..

keta daddy baru nk gi servis..
o yaa.. balik dengan keta Wira, dan kemudian kereta baru tunggu di sana..lama kereta tu tunggu tuan dia di SP yerk.. ni yang lagi tak sabar nak balik neh..

plan nak balik pada Selasa malam / Rabu pagi.. maybe dalam kul 4 am gitu.. tetiap tahun kami memang balik awal pagi.. sahur di jalan jek.. sampai SP dlm kul 10 - 11 insyaallah, terus pegi jemput keta baru! yeahoooo...

ucapan raya aku buat next entry la yek..lately mood nak blog memang malas giler.. 

ps: sila berhati-hati di musim perayaan...
kejadian ragut berleluasa sekali.. minggu lepas colleague saya kena ragut, kebetulan dia bawak cash yang banyak..kesian dia kena belasah dengan peragut tu..aku yang tolong dia pegi report polis n pegi hospital n antar dia balik ke umah.. 


8 comments:

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

ina.. selamat hari raya..
jangan lupa jemput ke rumah :)

Diyana Zulkifli said...

slamat hr raya kak ina,aira dan mr the mint..;)

wah..sikitnye beg.donat bw 2 beg besar,2 kotak besar..haha

blk pun 1thn skali,bykle ole2 nak kasik famili ateng

Elyn said...

selamat beraya eina!!!

jeles org dh nk blk kg tau hehehe

maz said...

wah wah wahhh...dah siap packing!! :D
selamat beraya dgn kete baru!! ;')

kinna said...

slmt hr ry..meh la jln k bts..kami blk selasa pas keja..berbuka atas highway..hihi

mekchu said...

wahh... kereta baru di hari raya.. feeeewit.. semua dah pakat blk kg nih.. kat opis ni mmg jasad semata.. hahaha

eiNa said...

yana: insyaallah.. umah yana kt ner ni?stesen ina dua, kt tmn orkid n tmn keladi..

donat:ni bru 70% jek..brg2 lain blum lg.. siap bekotak tu..takpe sethn sekali..dh tu jauh nunn lak tuh..xpe..


elyn: ahaks.. kamu kampung dekat saje...:P

eiNa said...

mzrh: tq mzrh.. =)

kinna: wahh.balik terus pas keja.. larat tu nak drive..insyallah, kinna pun jemput dtg sp yek..

sue: ya betull.... jasad jek di opis..hakikatnya hati dan jiwa sume dah di kampung..ekekek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails