Friday, November 19, 2010

Aidil Adha 2010 kami...

malam sebelum raya kami masih di rumah.. belum pun buat keputusan nak balik ke tak..
dah pukul 8 lebih tu, ishh..jum laa balik..dan terus laki bini begotong-royong packing barang on the spot..
betolak kuar TPJ pukul 10.00 malam, siap pegi dinner  supper kat kedai mamak.. 
masuk lebuhraya dalam kul 11 lebih dah.. memula pjalanan baikk jaa tekan minyak dengan harapan cepat sampai leh rehat sblm pagi raya..
sekaliii.. elok kat Behrang dah start jammed.. bukan sesikit jem nya..langsung tak begerak.. dari Behrang ke Slim River jemmnyaa... dalam keta siap tukar driver. sebab driver utama tak dapat menahan "pundi kencing".. 
tak leh nak benti tepi2 jalan dah.. 3-3 lane kereta tak begerak langsung.. kami tukar driver dengan tak payah kuar keta.. (nasib dedua kecik..sorang duk blakang, transit sebelah.. pastu aku ke tempat driver..) teruskan pejalanan.. sampai pot agak2 boleh melepaskan "hajat" - ni pun ada cerita lucu kami, tapi biarlah rahsia daddy kan.. botol dah buang dah? heheeee
 jem tu  rupanya ada kemalangan di KM 377.6 kat slimm river - Lori, treler dan sebiji kereta; 4 meninggal - berita lanjut sini.. 3 jam lebih kami duk dalam jem. sampai SP dah pukul 6.15am..punya la mengantuk dan letihnyaa...

esoknya berhari raya dengan sangat  mengantuk.. langsung tak amik gambar sekeping pun..
makan je tak tinggal.. bihun sup berpinggan-pinggan, laksa pun bertambah.. :P
lepas pegi ziarah kubur, kami balik ke Sg Layaq plak.. lepak2 sana.. Aira nak mandi..sekalii.. beg baju tetinggal daa... barang2 dr Tmn Keladi ke Tmn Orkid satu beg tetingal !!... maka, tepaksa la balik dr Tmn Orkid ke Tmn Keladi dengan aira ber-towel saja..huhuuu.. sungguh laa kelaakar tgk dia bekemban dalam keter. nasib la umah bleh tahan la dekatnyaa... :P

satu-satunya gambar di hari raya haji , aira berbaju towel.. =)
kenangan nih.. mana ada orang pakai baju "fesyen" ni kan  baby... :P

6 comments:

mekchu said...

aduh.. cancel nak wat menantu mcm nih.. hehehe.. siap bleh lena tuh.. penat sgt aira beraya

lily lotus said...

sian aira. hehe..seb baik bkn beg mommy daddy yg tertinggal. kalau tak boleh berkemban sama..tettt

eiNa said...

mekchu: tu la, dah bekemban bleh pulak lena dlm pejalanan..hahaa


lily: sekali ngn beg mama n daddy la tu.. tp mama daddy x mandi, balik mandi di umah tmn keladi. :P

kinna said...

comei la tu..hehe
mujoq tak blk mlm raya..huhu

mzrh said...

spontaneous decision ek. I like.. :D

gambar aira berkemban+tido+peluk botol syusyu -> priceless.. heehee..

eiNa said...

kinna: balik malam raya adalah super penat, ditambah pulak ada eksiden bejam2 sangkut.. sebbaik Aira tak meragam..kalau x lagi tensen tau..

mzrh: spontaneous la sangat sampai xde proper planning dah.. :P
tu jek gambar Aira yang ada di hari raya korban nih. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails