Friday, February 26, 2010

flashback... ni BUKANNNN kes dera!!


aku tengah susun2 gambar dr hp lama ke lappy nih.. sekali tebelek gambar Aira kena gigit dulu..
dulu tak berani nk tunjuk kat blog sbb masa tu mmg tengah sakit hati kan..

korang tengok la sndiri cemana teruknye kes dia kena gigit thn lepas..
 baca entry nih utk flashback~


sapu minyak..

kat siku ada bape kesan gigit tuh>?

kat pipi lagi arr..

yang kat bahu ni yang teruk skali...

pelikk.. tengah belakang pun boleh kena gigit~~

lepas peristiwa kena ggit tu,Alhamdulillah aku jumpa ngan bibik yg dulu keje ngn jiran aku tu..even dia garang
 or what so ever banyak songeh.. aku bersyukur gak  sbb aira skarang kurang sakit2...demam atau batuk..ALhamdulillah sangat2...

ps:selamat bercuti dan salam maulidurrasul untuk semua....

Thursday, February 25, 2010

o-ga-wa

sedap woo duduk massage di kerusi empuk OGAWA.. padan la harge nye 4-5ribu rupiah ..rasa macam orang duk urut satu badan.. siap leh piicit kepala..picit kaki.. karate pinggang.. kalau p umah kak lang ja.. sure aku duk kat kerusi ni paling lama ..sekali massage 15 min..aku buat 2-3 round.. huhuu..series best.. nk beli memang x temampu la.. so kena la pi umah kak lang kat sepang tuh sekerap yang mungkin... :P


cerita basi..

ini adalah entry basi  busuk.. kejadian pada hari CNY yang lepas sebelum kami balik ke SP..

13 Feb 10
kenuri kawin sepupu sambut menantu di Cheras.. pengantin adalah sepupu saya Milah.. pas makan kenuri dlm kul 2pm kami terus rush ke SP.. mashaallah jem tak ingat.. memang dah jangka sure jem punya sbb petang tu sure ramai balik kampung..orang tak sambut CNY pun tumpang balik kampung gak..
kami pulak  unplanned trip.. sbb bajet mak,abah n kak ngah turun KL besama2 rombongan dr SP ke kenuri di Cheras ni la..tapi kita hanya merancang..pada masa yang sama arwah tok saya masuk ICU..so, mana mungkin mak ngan abah nak maik KL.. n kami adik beradik (kak long n kak lang) balik ke SP right after kenuri..

ni la pengantinnya...
gambar biase2 saje..malas nak amik.. duk bekejar ngan Aira jek sbb dia jumpa "tak"(kakak) sepupu dia..main kejar dalam dewan.. seb baik la tak ramai masa tu...

n jumpa cousin saya juga Sue.. ahaks.. sue kami cilokk pics nih.. :).. sue dh bezaman apdet..kami baru ada masa nak apdet..

pejalanan yang panjang KL - SP ..dr kl kul 2 lebih sampai sp kul 9 lebih.. yang suspennye dekat2 bandar baru,keta kami plak rosak.aduihh panic sungguh..tp bleh la jalan pelan2... dh smpai pun malam dah.. ahadnye baru kami ziarah arwah Tok kat hospital kulim..

ahad - 14 Feb - seharian di hospital..sbb dlm icu tak leh masuk ramai2 ..kami vegilir2 ngan kakak2 aku dan sepupu lain sblah mak.. :~(

isnin - lepak di umah saja, malam mak balik dr hospital kami kumpul adik beradik.. makan kek smpena besday anak2 buah aku dan bsday aku gak..

ada lagi xcukup korum nih..
org yg smbut besday nih..anis n aliff.. (aku tumpang jek..)

selasa balik KL ..nasib baik jalan x jem pun.. dr SP kul 11 smpai KL kul 5pm.. malam p amik bibik.. dalam kul 12 lebih tengah malam , abah sms btau arwah tok dah meninggal.. kami 50-50 nk balik lagi atau tak.. maklum la.. sekali balik mau 3ratus - 4 ratus.. dh tu penat pun tak berapa nak ilang ...lagipun dh jumpa arwah tok (walaupun agak tekilan sbb aku teringin nak balik gak sebenarnya..)
 ..

sekian cerita minggu raya cina yang dah basi..esok aku sambung cite wiken baru nih plak.. 

ps: Aira pantang tengok playgroun.. nmpk ja maaeenn.... pakai kasut sendiri tu.. betul plak kanan kiri.. baju suar suma nk buh sendiri.. tapi mengada2 ya allah.. sabar jek la.. kadang2 ilang sabar mau kena jerkah gak tu.. mengada2 yang tah apa2.. hurmm.. memang umur derang skang tengah nak mengada2 kah????
-------

Monday, February 22, 2010

jiran tetangga..

happy monday sume.. no monday blues okey?!
sebabnye minggu ni keje 4 hari saje.. yippie..
bulan febuari palin best thn nih...harinye sikit, keje nye sikit..cutinye banyak..gajinya awal!!
weekend kitorang agak pack ye.. sabtu bejalan sampai malam.. ahad bejalan sampai lewat petang..
nnt saya cite kami ke mana pulak okeh.. :)

hiks.. nak kepohcii jap..korang kenal x jiran tetangga korang?! saya baru perasan kawasan umah saye nih ade 2-3ketul artis ghupenyer..huhuuhu..





gambar dari google saja.. :P

ooo ya..saya jugak ada jiran blogger :P puan lily lotus..
saya update dr opis nih..x leh panjang2..kikikii..

Thursday, February 18, 2010

x de tajuk

mood blogging saya macam idle saje lately..
maybe sebab masih dalam keletihan..

weekend yang panjang kami balik SP.. was unplanned also..
jumaat tok masuk hospital Kulim - ICU..
balik SP meredah jammed yang amat di hari sabtu.. sampai kul 9 lebih..
esok nya Ahad visit tok.. sebak je tengok tok... =(
hari selasa pagi betolak balik KL.. petang kul 5 lebih sampai umah.. malam pi amik bibik plak..
pas tuh dalam kul 12.30 abah sms tok dah tak ada..

AL-FATIHAH untuk tok tersayang.. (tok adalah mak kepada mak saya)..

sepatutnya saya ada 2 hari compensation leave.. tapi sebab saya x balik SP..
penat dan agak miskin sengkek di tengah bulan,sekali balik mahu 300 - 400 uih...

ok lah.. saya masih mood keletihan.. nanti sambung yerk...

Wednesday, February 10, 2010

fanatik Barney!!

kronik dah ni.. memalam tido siap ngigau Barney!!!
malam marin dalam kul 1 pagi lebih arr..time biasa Aira minum susu kan..

ehh ..ehh.. aku dengaq pun dah tau dia cari susu dia..

tapi alih-alih aku dengaq dia kata BARNEY!!!!
haihh budak tecik nih mimpi ka ngigau ka mangkit tdoq dah...
kalau dah mangkit tidoq jenuh la aku..terus buat susu n pass dekat dia..tepuk2 sikit buntut tu dia pun senyap balik..

hadehh.. sampai temimpi-mimpi la penangan Barney ..
sekarang nih.. Aira dah pandai request plak lagu apa nak..
kalau dia cakap
Barney.. (dengan lemah lembut suaranya) aahh tu theme song .. barney is a dinasour..blabla..
yeayy yiyy yeayy- oh mc donald had a farm..eieioooo
ishii - (smbil buat jari spider panjat) kena nyanyi itsy bitsy spider...
klau dia clap clap tu.. sndiri tau la ..if you happy and you know it clap your hand!!
ley yuu- (sambil hugs n pulun nak kiss pipi ) - i love u.. u love me..

setakat nih mama ngan daddy jenuh ulang kaji nursery rhyme dah.. hahaha.. but IT'S FUN though... when our lil kid start to talk and sing.. wuhuuu sungguh indah rasa.. cepatnya masa berlalu...

ps: sudah ada idea utk birthday Aira 2nd year apa tema nya.. huhuu lagi 3 bulan tu..hakhakhak..

Tuesday, February 09, 2010

gundah gulana..

1. budak  yang maid aku ngasuh tu dah behenti
2. kusut nak amik budak baru plak.. mana nak recruit??..kalau dapat pun another problem to be...
3. kemungkinan BESAR daddy will accept the promotion and moving back to penang/SP
4. kalau daddy balik keje Penang, me? aku bukan lah jenis yang boleh tinggal sorang2 kat sini and hanya weekend husband and wife only.. ohh it's not me! (aku tabik spring kepada korang yang berjauhan laki bini nih)..
5. aku kena start hunting job di kedah la ye... huhuuu...
6. Aira x jadi masalah dah.. boleh mak tolong jagakan.. =) my MIL keje so kalau nak jaga pun weekend gak la..
7. barang2 kat umah KL harus diangkut ke SP.. kompem kena sewa umah sendiri dah. kalau nak menempek kat umah mak - abah sure xbleh punya..
8. yadaa yadaaa yada banyak sangat benda aku pk nih..beserabut otak..

* Ya Allah ..permudahkanlah urusan kami sekeluarga...Aminnn*

Thursday, February 04, 2010

tuuttt.....takkk

 (cakk la tuu...) bunyi takkk...
cheeky sungguh anak dara saya ini...
sedap di gomol..
bila di gomol gelak mengekek..
tapi yang boleh digomol mama ngan daddy saja..
orang lain sentuh pun tak mauu...sian Tok ngan Wan.. nak gomoll pun xleh...biasanya strange anxiety nih sampai umur berape yek??

Aira nih jadi fobia since kenangan silam die kene gigit tu la..
terus takut ngan orang dah.. nak nak plak skang dia duk ngan bibik n harraz jek.. kureng bersosial ngan rakan sebaya.. klau bwk p taman pun main tapi nak mama ngan daddy ade.. manje sangat..x independant gitu..










geram x tengok dia posing cam nih?! sumpah aku geram dgn ke-chicky-an dia.. ngengada tak hengat...




muka kerekk siot..siap nampak panties polka dot lagi haa... pampers kembung lak tuh..hahahaha
ade sesape wat contest baby comel lagi ke? Aira baru nak aktif contest nih..mama dh byk mase ngadap intenet...

 












mama pi dapur buat keje.. time Aira plak nk main laptop..






Ok la.. nnt mama marah Aira main laptop die plak.. bye aunty2 sume..muahh muahh...

Wednesday, February 03, 2010

penggemar seafood..

yapp.. aku adalah penggemar seafood yang amat TEGARR! mmg seafood dan aku tak leh dipisahkan.kalau dalam peti ais xdak udang/sotong bukan peti ais umah puan norazlina ye..:P tiap kali balik kampung pun..pasti abah pi beli udang sesiap..kalau tau aku nak balik ..awal2 abah dah stand by stock udang kat umah... n nanti mak kena masak udang siang/malam..hakhakhakkk....

dan sempena besday aku..malam tuh kami ke bagan lalang.. tepengaruh ngan ena- mummy si adam n review dari kak lang pasai seafood bagan lalang, kami pun try terjah ke restoran HM tu. Memula kompius nak ke bagan lalang atau ke nak ke muara.. end up kami pilih ke bagan lalang sbb dekat skit.. n jalan pun senang jek..

sesampai disana...orang dah mula ramai.. nak duduk pun kena que daa... kami main redah jek nak duduk satu tempat tu,alih2 waiter kat situ cakap tu reserve la plak.. kami pun cari la port yang tak reserve.. dah dapat tempat duduk mula la mengorder kan.. En Dmint pegi pilih seafood n aku melayan aira main ngan cat..

kami order ketam masak cili, sotong goreng tepung, ikan siakap tiga rasa, lala masak serai , sup campur dan sayur campur(khas untuk aira).. memula tengok lauk macam..haihhh tamaknya kami ni.. sekali bila dah makan.. mashaAllah.. bleh abih..ikan siakap tu leh habih sekor licin.. lala tinggal kuah jek.. tapau pun sotong goreng tepung ngan ketam masak cili jek.. tu pun pasai sayang.. :P
memang sedapppp sangat.. thumb up!! harge pun OK la.. semua2 yang kami makan tuh tak sampai seratuss pun.. murah kan?!!





















kek belum dipotong... tunggu mak ngan abah mai KL nanti baru potong kek besama2 ngan family yang len.. =)
err.. adiah pun blum dapat lagi neh... caner? nak kena tuntut ke.. :P  muka besday girl xde sbb dia rakuss makan ketam ngan comotnye..

Tuesday, February 02, 2010

celebrate kat mane...

terasa hari ini hari isnin... :P.. maklum ler smlm cutii...
nak update pasal celebrate besday gurl yang dah tak berapa nak muda dah..tapi pics nye di umah.. malam ni saya rajin2 kan diri update ye..


mlsnye nak keje ari nih....  nk bukak job.striit lahh.. nk cek keje kosong plak.!! ahakss bukan laa.. hari2 keje aku mmg bukak job.strit tgk resume orang saje, adeh dah terasa burink plak.kekadang kalau boring sesangat aku jadi jahat sket.. cari resume kengkawan ..hahaaha.. sesape aktif job.striit.. awas!! saya sedang perhatikan kamu.. muahahaa gelak jahat nehh..




ps: Aira skang dah pandai nyanyi ABC.. ikut intonasi tuh tak tahan tu. A..B..Shi.. Di.. E.. F tau tau sebut.. lompat  I.....pastu lompat O.. pastu abih..
time nak nyanyi itsy bitsy spider..jari dah stand by nak buat spider panjat.. klu time tu aku nyanyi I love u.. Barney (saje buat2 tak paham dia suh nyanyi apa..) dia tampar muke aku..sampai aku nyanyi lagu itsy bitsy spider..


pss: internet skang berebut ngan dia jugak sibuk nk tgk youtube Barney.. huwaaa!~~

Monday, February 01, 2010

hari ni besday saya!! =)

happy birthday to me!!!



saya sudah...


dua puluhan yang teakhir.. tapi saya rasa mcm baru 25 jek.. bleh dak cam tu? usia hanyalah number.. yang penting hati dan fikiran.. chewaahh..
doa saya sentiasa di murahkan rezeki, bahagia dan sihat sentiasa..amin....


ps: kek di atas sudah selamat dimakan.. strawberry cheese cake, sungguh yummy sekali..manis2 dan masam strawberry.. thank u to my HR team..

pss:setiap tahun orang wilayah akan cuti sambut besday saya..hahaaaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails