Monday, May 31, 2010

bye bye lang...

ahad kami sefamily berkampung di KLIA.. misi menghantar kak lang ke airport. 
kak lang will be working di Jeddah.. 
kesian kat anisah, her youngest ,5 tahun... menangis peluk2 ibu dia tak bagi naik flight. msa hantar mula tuh ok jeek.. happy sebab main dengan spupu lain... tapi bila dah ibu dia nak boarding meraung jugak la..
cian.. tak pe nisah.. ibu pegi cari duit banyak2.. nanti ibu beli mainan kat nisah macam2 ok.. weekend mak cik bawak Aira main ngan nisah..ok, enuff emooosional!!

jum layan aira tgk aeroplane plak.. ni di anjung tinjau.


"mamaa, pane carrr.." x bnti mulut tu ..mamaa..pane nyak.. pastu taatitutitiuuu x paham.. :P

aira ngn auni.. lepak atas stage.. penat menunggu nih.. 


lama xde gambar aku sefaimly ..tapi aira plak tak tengok camera..




family kak lang.. kak lang keje di Jeddah for 2 years.. but maybe by end of this year balik cuti jap.. anyway, husband kak lang keje ngn MAS, so if derang 1 family nak gi visit di Jeddah pun shouldn't be problem. MAS bg discount ticket kat staff n immediate fmly kan.. huhuuuu..:P

semoga segalanya selamat.. selamat pegi n selamat balik.. gud luck my sis n take care!!

Wednesday, May 26, 2010

hari ini...

hari rabu..
hari esok.. hari khamis..
hari lusa.. hari Jumaat!!! yeayyy.. long weekend!!

long weekend bersama gaji pun masuk.. nak soping tapi dah insurans dan road tax kete "book" dulu .. so x bleh soping lagikk.. :(

Tuesday, May 25, 2010

beli susu dapat baju.


model susu mamil gold..bleh jadik duta tak cik mamil?  hehee (tapi tengah minum vitagen.. :P)


stock susu Aira untuk sebulan adalah 3 tin 1.6kg bersamaan RM 69.90 setin atau RM 71.90setin  time promosi. Tapi kalau harga biasa RM 84.90 satu tin. Biasanya promosi di carefour dan tesco saje.. giant jarang2  sangat harga promosi.. so selalunya kami akan ke carefour utk stock susu.. tapi kali ni kami ke tesco puchong sajek.. tatau plak kata susu mamil gold tengah ada gift as baju panas.. ingat dah tak de stock dah..sebab tempat susu tin dah koosonng , yang tinggal refill pack 3 in 1 tu... dan yg 1kg tu..... at last, kami tejumpa 2 tin tesorok di sebalik kotak2 refill itu.. Alhamdulillah.. rezeki Aira dapat susu dan baju panas.. . 



 nasib baik dapat 2 tin yang terakhir.. color pink fav n color yellow..sesuwaiii untuk Aira ..size ngam2 jek.. 
-

 
ps: te.sco puc.hong pada hari ahad penuh dengan warga asing!!! nyampah gilerr... dah la bauu badan sangat iyucckkss... tengik tau.. 

jum memancing..

ini aktiviti hari ahad.. Aira baru nak main menan adiah besday dia. dari sape yek???   Aira cakap" tentiuu... " =)
memula tak tahu nak main cemana, Aira amik ngan tangan saja. Lepas  diajar dan tunjuk.. ni la hasilnya...



cubaan demi cubaan....
dapat!!! hasil tangkapan Aira...


nih muka tensi sebab tangkap jek mama refill balik kolam Aira.. ekekekeee.. best gak menan nih .. siap ngan mama ngan daddy join sekali.. bagus untuk koordinasi tangan dan menguji kesabaran! hahhaa.. mama pun sekejap dah fed up tau.. asik nak tangkap dia pusing..asik dah nak dapat dia nganga tak nak tutup mulut ikan.. last2 mama tukang amik gambar jek.. hehee

ni plak sendiri buat tower klcc.. :p dah tu siap tepuk tangan.. "pandaii.." sambil kata kata dia sendiri.. alahaii.. suke2 hati la yek Aira.. yang penting happpyy....!

Monday, May 24, 2010

Datin AIRA wannabe!!

ada gaya datin ke ustazah nih?..

hello gurls.. apa khabar korang? sorry la, ai busy  lately.. my bb plak asyik rosak saje, tak leh nak fb dr bb ai.. laptop mama ai tak kasi guna dah.. so ai bosan, ai main sorang dalam tunnel macam pix kat bawah tu.. 
u oll kalau nak join ai, datang la umah ai.. kta leh main tunnel n khemah =)

see.. ai nak update panjang2 pun mama ai ajak jalan2 plak.. mama ai ni x boleh tengok ai senang tau!byee... see u~~!!ok .. jumpe lagi u olls..


Sunday, May 23, 2010

aira in tunnel...









































tunnel dalam umah?. ni la kejenye si Aira bila dapat mainan.. suppose tunnel  ni join dengan khemah dia tuu.. tp Aira lebih suka main cam ni.. buat terowong pastu main tut cakk dalam tu...

hurmm.. apsal mainan aira  byk cam menan  boy je ni. ekkeke.. mane ader.. penuh satu khemah dia bawak toys, dolls die duk dalam khemah tu.. dah jadi cam zoo pun ade gaks, sbb toys die ada yang cat, ade yang dolphin, ada yang giraffe.. ade sekali tu, dia susun ikut saiz.. haihh.. sungguh kreatif.



Saturday, May 22, 2010

...saya adalah...

super duper bumper busy.. seriously ok!! tak penah rasa sebusy cam nih..sampai nak sembahyang pun terrrrr kejar2.. balik pun dh tak 5.30sharp ada di umah.. kekadang telajak gak smpai ke 6.00pm, seboleh2nye saya tak nak balik lewat dari 6.00 petang.. :P

kat ofis memang dah tak sempat jenjalan ke blog kengkawan dah apatah lagi komen..busy dengan transferring staf , audit , expats thinging.. nasib request utk dapatkan astn approve..

balik ofis dah letih x hengat.. sambung plak ngan keja umah yang sentiasa menimbun  kalau ada bibik dlu bleh gak dia basuh baju n sapu kan.. ni baru anak sorang yek.. kalau daddy balik awal lega sket, kalau tak pengsan lagi makcik..

memalam ada gak try cari masa nak update n auto publish, tp tak dpat cekkk.. asal saya pegang laptop, aira smpai.. asal bukak nak update dia dtg duk atas riba.. tetekan okeh!! :P

banyak nak cite pasal aira yg sejak duk umah aunty lily ngan nenek ipah, sangat gud girl.. pepagi besemangat nak main ngan abamm.. balikk umah petang sembang ngan mama, dia plak ajar mama one,  two.. thii..four.,faif.. sambil naik tangga.. ada sekali dia nyanyi lagu ape sepatah  kata saya tak paham sambil duk buat cam main tepuk2 tangan..agaknye abam ajar main tepuk2 tu la kut ye.. ekekek..

nanti sampai masanya saya akan update pasal abah ke sepital plak.. :(

Tuesday, May 18, 2010

Abah..

hari ni abah ada appointment dengan PP.UM untuk angiogram..apa kebende .angiogram  tu? 
actually abah ada heart problem, diabetics and high blood preassure .. macam2 ada... satu pakej.. tapi lately abah selalu sakit dada dan pedih2 cam tu.. so sebab my sis K.Lang, blum lagi ke Jeddah, abah sya nak buat angiogram tu secepat mungkin sbb pas ni Lang dah xkeje ngn PP.UM,  kena que dan macam2 prosedur lagi.. 
so kire ni short cut la terus leh dapat date untuk angiogram ni.




Saya harap everything will be fine. Semoga semuanya selamat.. aminn... dan semoga abah bertambah sihat dan ceria selalu.. 


i luv u abah! 
ni gambar raya thn 2008, aira baru 5 bulan..






 
just recently,ni aira ngan Wan jenjalan di Mydin





Ps: saya adalah manja dengan abah saya, sampaikan saya dah besar panjang pun saya masih bermanja2 dengan abah, kak chik sayang abah!! supposed hari ni dpt special leave under cl tp sya amik esok saje.. bleh tgu kt sepital

Monday, May 17, 2010

wiken untuk tido..

weekend saya adalah untuk zzZZzz...semuanya gara2 makan ubat sakit pinggang anarax(relax muscle). series ubat tu high n lalok je..sampai aira ngn daddy main bola dlm umah pun aku bleh tak sedaq.. 
pas bfast, basuh baju n kemas umah..makan ubat terus zzZzzzzz.. tghari bangun siap2 pegi umah Kinna..dekat jek umah kita sebenarnya.. kalau ikut jalan belakang (tol 1.60 tuh) 10 minit dh sampai..senang sangat cari umah Kinna..  Aira yang pun baru bangun tdo mamai jek n muka masam saja..

me n kinna, with aira n zulfa.. putih gebuss si zulfa nih..

tengok...aira buat muka garang..grgrgrrrr.. siap bekerut kening tuh.. :P

ahad pun sama.. pas mkn ubat sya tdo smpai kul12.30, bgn pun sebab melodi dh mula.. pastu terus masak nasik n lauk simplesss saje.. petang kami ke putrajaya..ingat nk ke jom heboh tp tgk tv raamaaiii ya rabbii... terus gi alamanda saja bli susu aira.. 

Friday, May 14, 2010

khemah dalam umah.

tengok nih..siap main khemah2 dalam umah oke?! 
adeh.. sabaq je la.. siap bawak " kakak2" dia main dalam tu.. tdo dalam tu.. tak cukup dengan tu, tilam pun dia usung dalam tuu.. seb bek la daddy rajin nak melayan duk bekampung dalam kemah tu gaks..ahaha.. harap mama..hehks.. 
sowi la yek , stakat 2 minit je leh duk dlm tu..

Tuesday, May 11, 2010

selesai sudah..

Alhamdulillah selesai sudah besday aira ke 2..puas hati + penat .. bihun 3 bungkus, roti jala 3kg.. habiss licin... tu pun biasa2 jek aku buat.. xde grand pun.. :P

terima kasih tak tehingga buat mak yang betungkus lumus masak dr pagi hingga ke tengahari..
kak lang yang banyak tolong dan assistant cik bibik k.lang yang rajin.kalau bibik aku dlu cam ni sure aku jaga bebetul..hehehee...thanx jugak kat neesa yang bg puding / jelly ..
n tak lupa pada kekawan yang sudi menghadirkan diri.. =)

gambar tak banyak ye.. pasal tuan umah bz.. byk gambar tetamu x snap.. anyway thanx to kinna, dpt gak jmpa kinna yek.. rasenye kinna adalah 1st kwan blogger saya masa peknen kan aira, kinna dah pun ade 2.. :)

decoration by anak2 sedara aku.. hero2 belaka.. semua nak tiup belon.alih2 belon banyak bocor..tinggal beberape ketul saje..



aira pagi2 mood ok, main ngan sepupu sepapat dia..


kek yang cantik dan sedap.. ramai cakap sedap, aku order kt kak aishah jugak, insyallah ada rezeki bleh order lagi..

 
ngn yana babyibu . ammar sibuk nak main, tak nak begambar smpai kenepaksebaru nk begambar..
urmm.. muka aira adalah masam.. sebab baru bangun tdo.kena kejutkan plak tuh.. tu yg masam n tak mau berenggang ngan mama

menyenget aku dukung dak tecik nih.. :P

tiup lilin n potong kek.. ahha.. cam biase mama n daddy yang excited.. :P tgu aira 5 thn - 6 thn nnt baru aira celebrate n tiup bebetul yek,..

akhirnya..dpt jmpa baby husna.. semangat betul husna.. geram tgk die.. iman plak baru bangun tdo.. ayrill n amar cam biasa.. slumber n bebas bemain.. :)
sat jek pakai gaun cantik ni.. gaun ni tok aira belikan.. aira pakai jap pastu dia suh butakk.. dah rimas la tu..


bertukarr jadi macam ni baru dia selesa..

again, terima kasih pada kengkawan yang sudi hadir..geng2 X-UTM, lily, neesa, aina, jihah, anje, my couzen suhana, kak nani.kakak-kakakku.. dan adik beradik yang lain..

ps: makin banyak dolls n bear aira.. bkn main sonok dia dpt dolls tuh..

Saturday, May 08, 2010

happy mothers day..

selamat hari ibu, kepada semua ibu di dunia!..
especially..
buat mak.. Puan Hajah Hasinah
i luv u so much....






Friday, May 07, 2010

7 Mei 10- HAPPY 2nd BIRTHDAY AIRA!!



7 Mei 2008..
petama kali melihat duia.

7 Mei 2009 
on her 1st celebration birthday (tapi buat on 9 May 09)





7 mei 2010
aira dah 2 tahun.. happy birthday baby, (she is still baby to me..) tak mo admit yang aira dah jadi todler..Alhamdulillah , anak mama sehat,aktif, banyak akal , cengeng , pandai merajuk, kuat marah, suka nangeh.. dll..
mama doakan aira bertambah cergas, bertambah bijak, bertambah aktif, jadi anak yang dengar cakap, anak yang baik dan anak yang solehah.. amin...





ps: hari ni saya cotiii..tpi sangat busy.. jumpe ahad ni...daa!~~



Thursday, May 06, 2010

selepas maid-less

ahaks..cam bagus je kan?! baru ada maid 6 bulan dh kecoh gile, pastu dah xde bising plak! xde, aku saje nak citer aktiviti2 kami selepas maidless ni..


1. seronok sebab bila maid xde, kita rasa bebas

2. aira semakin pandai bedikari, muka dia sejak 2-3 hari ni sangat ceria saja.. senyum simpul x benti..oo mentang2 main ngan abamm2.. tu yang hepi tu yek..

3. apa yang penting...kejesama!! - ni aku ngn asben la .. byk sikit aktiviti kitorang.. banyak gak idea nak gaduh! ahaha.. slalu dia basuh bajju, aku tukang sidai.. kalau dia sidai dia nak suar hanger lain.. baju hanger lain..which aku rasa sangat la remeh dan messy ..  sebab tu aku yang sidai, janji baju kering.. dia tukang basuh sebab cara dia..basuh baju.. baju semua.. seluar..seluarrrrr suma.. cerewet kan lahki ku ini.. :P

4. menyapu sampah.. kekadang lahki sapu tapi banyak kekadangnya memang aku yang sapu dan aku yang mop la ..mop tu weekend je ponn.

5. pepagi dah xde air teh atas meja..nak minum buat sndiri! xde pembaziran air teh satu jag.. :P

ape lagi ekh? tu jek aku rasa.. yang lain tu samaa jek la..

tapi betulla, aku rasa lagi aman bile xde bibik.. xde la nak stress tengok muka dia kan.. balik keja tengok muka orang2 tersayang saja.. =)
yang penting Aira happy.. xde asyik nak nangis jek.. aku risau kut dia asek teringatkan si nenek tu jek.. rupanya she is very gud girl! makin ceria lagi ade la.. agaknya aira pun x tahan masa ngan nenek dulu, cuma dia tak pandai cakap jek kan..

Alhamdulillah..kami gembira!!!

Wednesday, May 05, 2010

...citer macam-macam..

citer opis, saya adalah  super duper bz..
nak bloghop di opis memang dah x sempat dah.. kalau smpat tu ada la saya bukak windows sampai 10..mana x berat i.e kan... tu pun baca sekali imbas saje.. ahaksss
nak tinggal jejak pun dh x menang jari nak menaip..

citer beday preparation,.pesiapan beday dah mula hangat ni..ekeke..petang semalam ajak mak abah bli barang2.. esok gi umah long amik barang sket.. jumaat insyaallah saya cuti
saya nak mintak maaf sesangat.. peta belum ready!!! huhuu.. esok by hook by crook saya lukis sndiri la. susah betui guna excell nk lukis peta. (sebab saya busy+saya tak pandai excell sangat..).=(
 er.. nak try amik dr google map xde landmark2 plak kan.. si daddy pun bz,kalau dak leh sy suh dia lukih jek utk sya.. ni dia asik kene kuar opis jek.memang x sempat..

citer aira..
aira pulak dah ke umah nenek ipah.. alhamdulilah dia seronot..mula2 tinggal tu, memang meraung gak la.. dah lama x kena tinggal di tempat lain.. slalu mama gi work, aira bleh duk main di umah sndiri smbil layan barney ..skang mama pegi antar di umah jiran.. bagus sebnarnye ngn dunia blogging ni kta bleh kenal jiran tetangga dan bleh tlg menolong sesama jiran.. x semua org kelumpo ni x suke idup bejiran tau.. saya kenal lily ni pun thru blog saje.. rupe2nye dia selorong jek ngn sya.. ly dh siap apdet cite aira 1st day main ngn abang..
syukur sesangat aira x nangeh.. saya siap backup mak ngan abah kat umah stand by kut  aira buat perangai..
at least dia ada abang2.. bleh main sama.. aira panggil abamm...=)

ps: ark.. got to go.. off to m.de.c cybe.rjy ..bye!~

..invitation...

sticky mode
entry baru di bawah...



masanya telah tiba..
kawan2.. jemput la datang ke birthday Aira yang ke-2.. please email me  for map ya....
mysuperkids family day pun hari yang sama kan, dekat puchong lak tu.. aritu gathering MBP xdpt join, kalini mysuperkids pun sama ngn besday aira plak.. xpe la xde rezeki lagi nak join gathering dari kawan2 blogger but for those yang dari mysuperkids nak datang ke birthday aira jemputla.. but let me know 1st ya.. bleh budget food lagi..

kita jumpa nanti!!

Monday, May 03, 2010

melatah...

...rupanya ada orang melatah bila saya citer perihal taska aira tu yerk.. saya cerita sebagai kenangan dan simpanan saya sahaja.. saya bukan cakap aira didera.. cuba baca dan pahamkan betul2.. ayat saya MACAM DIDERA...dan BUKAN DIDERA.. so,?!
 bukan la saya kata aira didera.. whatever it is.. saya dah padam kan nama taska berkenaan.. peace all ya!!

ps:kepada tuan puan pemilik taska mahupun penjaga ataupun pengasuh, sekiranya kalian IKHLAS dalam apa jua konteks.. INsyallah rezeki kalian akan murah selalu...hurmm.. sebenarnya apapun niat hati adalah IKHLAS!

ahh..malas nak bebel panjang2..since saya dah dalam mood bagus nih.. biar pun keje banyak, bila mood ada, kena apdet jugak walaupun dah petang.

Saturday, May 01, 2010

aumm....nyum..nyum..

miaw... mamammm nie... :)
Auuwmm.. nyumm nyummm...



happy labour day!! (bestnye kalau cuti hari ahad atau weekdays kan..)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails