Wednesday, June 30, 2010

stor kasut dalam kereta!

rasanya bukan aku sorang jek kot ada stor kasut dalam kete kan? kan?

 ni laa dlm keta aku besepah kasut keje...aku pakai kasut cap Xes ngan vincci  jek.. tak yah mahal2.. sebabnya aku ni cepat bosan.. sekali dua kali pakai dah bosan.. kalau beli kasut mahal2 pakai sekejap jek rasa pembaziran yang amat besar.. baik beli pampers! heheh.. 
dan kasut aku tak de la ber high heel sampai 5 inchi .. paling high pun 3 inchi jek..  dlu zaman anak dare kat MAS tu memang kasut 7 inci pun ada.. 
tapi sejak sakit belakang ni.. tepaksa la bekorban.. paling tinggi adalah 3inc.. tskk tskk.
tu pun  kena jenis yang wedges nye.. tak leh yang halus tu..
kalau tak kompem esoknye jadi nenek-nenek si bongkok tiga!..


Monday, June 28, 2010

kami pun ke i-City jugak!

korang dah sampai? kami baru pegi ari sabtu .. best! bleh pi lagi nanti2... punya la duk tengok blog orang lain becerita pasai i-City nih kan.. gambaq pun cantik2.. maka kami dengan gigihnya sampai jugak ke i-city shah alam.. , lokasi jelas: sila ke google map, tulis" i-city shah alam, seksyen 7". :P

kami sampai ngam-ngam soi waktunya...lebih kurang kul 8 lebih kami dh ada disitu.. sampai jek terus macam "wahh!!! kagumnya... "  parking pun sangat selesa dan mudah - hanya RM 2.00 .

Sebelum jalan2 dalam i-city tuh, kena la isi perut dlu.. makanan pun ok . dan banyak sekali gerai-gerai jualan.. terutama mainan.. Aira, dengan selamat telah pow mama dengan pilih telinga rabbit yang comel.. cekak rabbit ada lampu = RM 10.00

kami mula dari yang dlm bangunan.. gambaq memang banyak tak hengat. suma rase cantik..suma rasa nak tunjuk kat orang! muahahaa.. tengok la kalau tak boring..kalau boring tekan ja X kat atas tu ok..
yang ni dalam shop lots.. aku rasa kaalau dlm shoplots nih derang buat  mcm KLCC, eiffel towers, pyramid, alaa.. yang 7 wonders in the world tuh..sure gempak kan! tetiba bleh begambar depan eiffel tower cam kat paris, pas tu begambar depan taj mahal plak ke.. huh. pak najib.. buat la cam tuh.. idea baik ni..sure jadi tarikan pelancong terhebat!
peace.. 



pokok2 lampu.. 
depan castle .. separuh jek dapat..
susah betul nak suh Aira tengok camera..penat la panggil dia buat dek je.. 
ada satu tempat tu,dia tengok lampu banyak sangat dia cakap" mama atutt.. antuuu.."
ade ke tetiba ckp antu.. tskk..tskkk...

dengan pokok kaktus.. 


gimme 5..buterfly~


hiks..mama pun "teringin" nak jadik rabbit gak...

aaa...

ku petik bintang! tinggi di pokok...cahayanya terang..~~
yahh.. dd pun peace!
ni dah keletihan.. duduk je la tepi kaki lima ni sambil tengok orang main lampu2 baling apa kah namanya...




cantik!
ramai photoG tengah tembak dengan camera masing2.
 tgk website i-city rupanya ada photography and videography contest! hadiah lumayan beb...

bye! Aira nak balik dah.. nnt Aira datang lagi !!





Thursday, June 24, 2010

walaupun lepas 6 TAHUN c-sect..

ingat tak entry yang aku cakap nak pi tengok opismate yang sekarang tengah bed rest peknen tuh..
aku dh pegi visit dia hari selasa tu..wakil employer lah kununnya..

ok, series aku tak tipu... aku letak nama dia "Si S" la yek.. Si S nih bersalin kan anak  dia yang 1st tu c-sect pada 6 tahun yang lepas besamaan tahun 2004. Sekarang anak dia yang sulung tuh dah tadika dah pun.. maka Si S pun peknen 2nd baby.. masa early pregnancy Si S ok lagi.. tp bila masuk 2nd trimester, bayi berumur 5 bulan lebih kurang, dah besar kan.. Si S mula rasa sakit..
"azlina.. sakit nya macam orang gesel2 di dalam perut tuh. nak baring tak boleh, nak duduk lagi la tak boleh.. blablablaa.."  aku pun imagine bukan2 dah..

Si S pegi hospital untuk check up.. kat hospital, doctor suspect jahitan sebelah dalam sudah terbukak!! aiyokk.. scan2 nampak jahitan macam renggang.. belum bukak tapi sudah renggang.. huhh.. aku yang dengar ni.. dah terasa ngilu dan duk la usap bekas jahitan kat perut aku nih.. skang Si S dah masuk minggu ke 32, doctor memang tak bagi dia gerak banyak la.. dan 2nd baby ni pun Si S kena c-sect jugak.. sebab kalau Si S deliver normal, time dia push tu. mungkin jahitan sebelah dalam perut tu akan terbertas.. yang sebelah luar ok, cantik je jahitan dia.. Si S tunjuk sikit kat aku..lagi cantik dari jahitan aku rasanya..

aku yang dengaq ni punya la ngeri..  hurm padan la Doc. advice suh gap sikit kan.. takut benda2 macam ni jadi la.. walaupun dah 6 tahun masih boleh jadi.. tp ade jugak yang tak sampai 2 tahun ok jek kan!? kan donat?! hurmm ape2 pun rezeki dari Allah.. tapi Si S ni bukan muslim dowhh.. tah la.. tapi yang pasti aku fobia ..sebab parut aku ni kekadang gatal gila especially kalau pas makan yang ada ikan2 sikit.. (kopok ikan la slalunya tak pun laksa)..

ps: korang yang penah c-sect, agak2 berapa thn baru berani nak pegnen balik? ke takkisah.. anak kan rezeki Allah.. :P

Tuesday, June 22, 2010

taska lagi ker?

selalu yek orang masuk "rumah" aku ni cari cerita pasal taska2 di taman puncak jalil.
nak cari cerita ape lagi yek.. ke orang yang sama jek duk jenguk cerita yang dah basi tuh..
tak de ape sangat dah cerita pasal taska "tu". kan aku dah padam nama taska tu..
tak yah la sebok2 nak "search" nama taska tu disini..
punya banyak  jutaan taska di kawasan perumahan tu.. kat PUJ 7 tu saje ada 5 bijik.. apetah lagi kat PUJ 1, 2, 4, 5, dan seterusnya....
nasib lah kan sapa yang dapat taska elok.. Alhamdulillah rezeki korang! aku tumpang bersyukur...
tapi kat "taska" yang mungkin aku dah black list tu..bebaru ni kawan seopis aku yang juga tinggal anak dia di situ dalam masa 3 bulan apr-june ni dah 3-4 kali kuar masuk hospital.. asik batuk berkahak lagi (bronchitis) ..
so?! apa motif entry ni.. cuma nak cakap aku tau.. ade orang duk "spy" blog aku ni .. takut ada cite buruk pasal taska dia kut..
takpe la kak..time kasih secara tak langsung tolong naikkan trafik blog aku yang tak femes nih..

ps:Alhamduliillah, Aira makin bijak dan sihat sekarang ni. time kasih jutaan lemon untuk kawan yang aku kenal kat blog je LILY - mak Lily (nenek ipah) yang tolong babysit Aira skang..dan tolong mendidik anak dara aku tu jugak yek.. cthnye: pas makan angkat pinggan letak dlm sink! sungguh clever girl. mesti nenek ipah yang ajar ni kan.. =) 
blog banyak membantu! , bytheway kawan lily jugak adalah kengkawan aku.. yanie - ape cite ko skang beb!rindu sama kamu, ngan helmi-wife die kawan lily
err ..Camne nak peknen lagi ni..nnt baby baru nak anta sape jage kan.. ah malas fikir!! oleh itu tak mau lagi peknen dalam masa tedekat smpai ade masa nak fikir sape nak jaga baby baru! bleh gitu?~ hahaaa...

kretiviti seorang kanak-kanak

while aku tengah busy ngadap laptop (facebooking, surfing, etc..)
while daddy busy repair  main hp ...
toleh kebelakang.. anak dara aku tengah susun bear2 dia cam nih yek..
***

***

***

***

***






 xde orang ajar.. sndiri kretip main susun bederet cam ni.. apa motif? main naik bas ke naik ketapi ke atau beratur.. 



ayaamakk..xdan posing.


dah siapp.. terus mama amik hp camera amik gambar.. dan tanpa disuruh, Aira angkat peace (high 5).. hihii..cute!

Monday, June 21, 2010

umur 2 tahun kasut size 7?!

normal ke eh? ahaha.. sory kalau terasa tu adalah soklan tak berapa cerdik. sebab aku rasa asyik2 kena beli kasut jek kat si cik kak nih.. baru jek bulan lepas beli kasut dia crocs cap soploh hinggit size 6.. baru beberapa hari pakai dia kata "aduhh.. atett.." dah tu sementara tak pegi ke kedai lagi gasak je la dlu ketat pun ketat la.. bukan jalan kemana pun setakat 5 meter dr rumah ke rumah nenek ipah die ha.. tpi being mama kan.. selagi anak duk komplen sakit tak sanggup aku nak dengar. ..jadi pegi la kami mencari kasut atau sandal.. 

disebabkan asyik beli kasut/sandal saja.. aku rasa beli lah yang mampu di poket.. setakat jenama bubble gummers tu okeh la nih.. cantik ape.. 


 aira dia dh tau, kalau nak pi jenjalan.. pakai kasut lain. pegi main ngan umah nenek ipah kasut lain.. pandai pilih sendiri nak kasut mana nih...ni kasut feeveret jenjalan aira.


..pink lagi.. alahai.. bile nak bertukar color ni babyy..

Sunday, June 20, 2010

cekcii...

upss mama jahat..amik pics Aira tengah cekci.. ahahahaa... 
xpe.. kecik2 bleh la letak gambar berkemban yek.. 

ade yang tegoda tak tengok saye?..ekkekee..

peace..sempat lagi angkat peace ni..


ah! lambat la mama nih..pakai baju sndiri laa..

dah besar rupanya anak mama ni...duk rasa cam baby lagi.. smpai skang still panggil baby.. dia bahasa diri dia pun bibbi... rindu "baby" ker?!

 belum lagi kut.. sbb aku masih fobia kena operate.. ada plak baru ni colleague aku ada kisah "duka" peknen after c-sear even dah gap 6 tahun parut scar tu mcm nak tebukak!!! ngeri aku dengar okeh.. ingat nk p visit dia nanti2..pas tu aku share ngn korang ek.. 

Saturday, June 19, 2010

happy fathers day..


happy fathers day to abah!!
 luv abah so much..
semoga abah sihat dan dimurahkan rezeki olehNya..
tima kasih abah atas segala-galanya...
abah gaya pak arab.. hheheee.. 

dan tak lupa jugak buat abah  daddy sapa tah ni...
happy father's day diddy... 
semoga menjadi daddy yang baik dan mithali untuk anak2 kita nanti..

suke pics ni masa aira umur 10 bulan..sangat cumel.. geram!!!!

Friday, June 18, 2010

sangkut tudung cantik ..

korang sangkut tudung cemana? yang pakai tudung ala2 i.kin tu sure sangkut dengan hemahnya pakai hanger kecik macam yana-babyibu buat kan?! sebab aku pakai tudung biasa2 jek.. tudung yang 4 segi tuh la.. atau pun skang tgh gila shawl ..so sekarang ni tudung aku disangkut macam ni...


suka plak tengok yana sangkut tudung dia cam nih..sapa banyak koleksi tudung arian.i or tudung i.kin ke sesuwai la cam ni..tesusun jek kan.. =)

 aku nak beli yang macam gambar dibawah ni..


member aku tengah sakan menjual nih..dengan harga RM 30.00 (termasuk kos pos) dan ada macam2 warna.. korang berminat x? minat leh email aku... santikkan?  jum beli nanti tudung dah x besepah2 dah... =)


Thursday, June 17, 2010

dah selamat...

tujuan utama pulang ke kampung halaman adalah attend tunang adik ipaq aku..since enche dmint adalah abang sulung, ramaii lah lagi adik2 di bawah dia..lagi 7 org ye.. =P
oh aku jadi kak long yang sebelah enche dmint. sungguh aku kekok jadi kakak..  yaa.. aku anak manja dan hanya ada sorang adik lelaki tu pun gap selepas 8 tahun.. maka skill untuk menjadi kakak mithali adalah 0.01% saja.. hahaha.. series adalah kekok sampai la nih..nasib la enche dmint paham.. i lebiuu lah diddi.

temanya adalah green vs pink. ni jek pics yg ada..bleh la share ngn korang..
hantaran adalah sdn bhd by adik ipar aku yg bleh tahan kretif nye..

pentunang bebaju pink, pak ngah Ndit aira ngan bakal mak ngah



..us..



last... aira pun dapat hantanran gak kan? ahaks..
susun silang kata dari nama Hairi Affendi & Izni Yusrina


Wednesday, June 16, 2010

kat titi semeling nama dia...

lepas kami melepak di taman jubli perak, kami pun ke jeti titi semeling. takjauh pun dengan umah PIL aku.. sebelum ni penah pi sekali jek pun.. masa kami pi tuh, ada beberapa pasangan pengantin tgh sibuk beposing outdoot ps kat situ.. macam2 tema warna baju ada..rugi aku tak snap candid gmbr derang beposing..

tak de menarik sgt pn kat titi semeling nih.. tak caya? tgk la pictures ni..hahhaha

beberapa buah bot ...
bot lagi.. 
nahh gambaq ngadap jeti..

nak amik gambaq kat umah arang batu yang unik, tpi mcm aku kata, ramaai sangat pengantin tgh posing. ada dlm 4-5 pasangan, tak kan aku nk tumpang menyibuk gak kan..bagi can laa depa posing plak..

 ahad.. majlis tunang pak ngah Ndit..esok aku smbg cita plak..

Tuesday, June 15, 2010

balik kampung..

alooo... lamanya x mengadap blog n update cerita ceriti kan. sekarang ni aku sesangat sibuk, tak payah la cita kesibukan di opis, buat bosan saja kan.. tapi sungguh beserabut kepala hotak aku kalau ingat keja kt opis tuh..

ekceli wiken lepas,aku balik  SP.. menghabihkan wiken di kampung halaman. lebih kurang 4 bulan aku x balik SP, last balik masa arwah tok sakit bulan 2 tuh.. 
kali ni kami balik n adik ipaq aku Ndit melangsungkan pertunangan dengan gufen dia.. 

petang sabtu sempat kami singgah ke taman jubli perak, tmpat aku ngn enche dmint posing utk photoshoot outdoor 3 thn lepas.. wahh byk perubahan dan kemusnahan.  byk sungguh vandalism di sp nih.. sedih aku tgk..

jum la tgk gambar cik aira irdina beposing tmpat mak pak dia posing dulu2,. heheh..























yompatt..... wahh dd bleh amik gmbr aira lompat arr.. pas jenjalan di taman jubli perak, kami ke titi semeling plak.. next entry yek.. 

Sunday, June 06, 2010

dirumah saja...

weekend kami yang tak kemana.. bersisakan selsema yang masih ada.. kami membela lemak terperam saja di rumah.. pagi sabtu sesi mendobi cik kiah.. nasib baik cuaca mengizinkan.. berkali mesin aku membuat keje.. selepas satu..satu mesin.. baju., seluar.. baju aira.. sedar tak sedar dah tengahari..tergolek dog  kami rehat bergelimpangan..

wahh macam pecah rekod saja tak kemana di hari minggu..hahaa.. mana bleh tak kemana langsung nih.. kami ke Giant kinrara sajek.. bawak Aira main kat playland di situ.. jadilah kan Aira. mama nak bawak ke 1utama jauh sangat.. plus sat gi ramai2 Aira jadi jakun kaku plak..  main kat sini pun ok lah..janji Aira enjoy!!

syok tengok Aira layan menan..

Ahad pun masih terperap di rumah.. wahh sesekali terperap di rumah memang bagus.. jimat petrol! muahahaa..

Thursday, June 03, 2010

contest kasihnya atuk

tapi Aira panggil Wan .

jeng jeng.., dah lama x join contest.. asal tingin nak join xde gambar sesuwai.. asal nak join punya buzy sedunia sampai apdet  blog merepek meraban tak hingat.. malam ni sambil jalan2 kat blog yang banyak list GA la contest la.. tejumpa contest KASIHNYA ATUK  by voices of myheart  ni. dan kengkonon rasa gambar ni paling sesuai dan cun lah dimata aku ya..

Aira ni dulu sangat takut ngan strangers temasuk wan, tok, nenek, \datuk,dan sedara mara sendiri pun dia takut..
 Tapi Alhamdulillah, bebaru ni lah dalam 3-4 bulan lepas pegi Darussyifa' kat BBB tu dia dah macam pulih semangat dan dah tak takut dengan orang lagi..
 so, Wan dengan gembiranya bleh gomoii cucu dia yang ni...
ni 1st gambar selepas Aira dah pulih semangat tuu . 
masa tu sgt hepi sbb Aira dh  tak takut orang, terus amik hp snap pics n mms dekat mysis di Kedah.
ohh lagi satu  besday Aira 07.05. dan besday Wan adalah 05.07 .. terbalikan sajer... senang ingat =)

amacam.. ada chance x? gambar diblurkan sbb wan x pakai bajuu daaa.. 

.. 

ps: terma dan syarat dah penuhi .. sesapa nak join jum cepat.. sempat lagi ni.. sampai 5 June 2010..

Wednesday, June 02, 2010

Che BU ku merajuk!~ aku rasa "kereta" pun ada perasaan la...


ni perasaan aku aje la yek.. setiap kali macam aku tingin nak tukar keter baru ade jek dia buat hal..
bebaru ni aku baru survey la kononnya..
 kete mana best n worth kalau nak bertukar kereta.. 
antara pesona elegance kah atau myvi kah?
 tu jek pilihan aku mana satu sesuai.. aku memang dh bekenan kat elegance dah.. documents pun dah ready dah ni.. anytime jek nak p submit.. 

dalam baru duk merancang, dirancang dan terancang nih.. tetiba si che bu aku pun majuk..lagi menguatkan fakta yang aku kena ada kete baru.. bleh gitu?!

dah la bulan ni road tax mati, renew ofcoz ngn insurans sekalik kan.. tetiba aku gediks plak tingin kete baru..apa kaitankah?

puisi buat mu Che BU...

Hai Lahhh Che BU.. 
jangan la merajuk.. 
bukan ku tak sayang kamu..
 kamu lah yang banyak membantuku..
sedar tak sedar dah 5 tahun aku bersamamu.. 
cuma kini aku rasakan aku tak sesuai lagi bersamamu..
kamu hanya ada dua pintu.. sedangkan aku kini bertiga..
kamu pun tahu si abangmu Che Hi bagaimana keadaanya..
asal jalan jauh ada je masalahnya.. kamu pun begitu kan Che BU..
pahamilah hati ku ini Che BU.. 
sesungguhnya kamu memang berjasa padaku.. 
takkan ku lupakan jasa dan khidmatmu padaku..
cuma berilah peluang untukku bersama Che Tam pulak..
Che Tam pun aku belum melawat lagi.. 
ntahkan tahun ni ntahkan tahun depan.. 
cuma aku harap kau janganlan bersedih..
berkhidmatlah padaku selagi kau mampu ya Che BU..
i lupp u Che BU!!!~~

Che BU dibeli dgn cash sedepukkk oleh mak aku! sebab tu aku sayangkan  Che BU macam aku sayang mak.. 

inilah Che BU.. W*C9293..number plate baekk punya..


masih elok .. gagah lagi ni Che BU aku ni.. buat hal sket2 je..majuk konon aku nak beli keter baru.. =P
..

ni plak? sape pakai ni.. silela komen dan share . okey kah?jimat minyak kah? maintenance tinggi kah?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails