Friday, July 30, 2010

kompem keta aku kecik hati...

pagi jumaat yang suam-suam kuku..
bersemangat nak ke opis sebab ada misi dan visi..
alih-alih elok lepas je traffic light lebih kurang 1km dr umah..
kete tesengguk-sengguk..
sudah.. ape ke hal nih?
minyak ni selalu kalau nyala pun dan emergency lagi nih..
terus aku rapat ke kiri bagi hazard light...
pagi dalam kul 8.15,memang peak hours keta banyak dan jemmm...

yerr..aku tau ..lampu minyak nyale..tapi takkan sampai habis kering nih..



suspen!
call daddy.. (daddy mc, demam..- kesian dd wlupun demam tepakse dtg tlg bini dia yg nervous sbb kete rosak)..

orang demam tengah tuang minyak..:P
solution petama
minyak la kan, kot2 minyak habih..
top up- botol 1 liter 3x...
masih tak boleh..





pegi ke workshop tedekat..letak sign beware of dog..


pomen ikut datang sekali...
pomen ckp tmbh lagi minyak.. sbb takut tak cukup..
haihh .. takkan minyak kering kontang langsung ni..
tambah 1liter 2x lagi..
start/.. tak idup...
start lagi..tak idup jugak...

tak cukup lagi... 
pomen suh pi bli botol besar yg 5 liter..
ok, fine, beli lagi.tambah minyak lagi.. ni dah 20 ringgit minyak ni.
start lagi.. tak boleh..pomen buat mcm2 dah ni..
haihh... takkan tak leh lagi..pelik ni.. 
pomen kata, mungkin ada sebab lain lagi...tak de choice.. panggil towing..
sementara tunggu towing car smpai..

muka orang tension.


tak kan nak tunggu tepi jalan je kan.. baik balik  umah dlu.. balik umah goreng sosej n brekpes di rumah.. dlm 40minit.. bru towing service tu smpai.. aduihh..bape ratus plak nak kene ni.. tapi die kata leh claim insurans?! ye ke? lantak la claim ke x.. sebab dekat jek. 



che bu memanjat lori towing..


dan dah selamat duk atas.. aku tak tunggu smpai dia nak habis, aku drive che hi, daddy iikut abg towing tu balik workshop.. smpai workshop. bwk turun kete.. tgk mamat towing tu tulis resit..bedebar gile rase..cam nk dpt bonus..padahal nak kene kuarkan duit ni..sekali dia tulis nama insuran..
aikk..bleh claim ek?! tah aku tatauu!! 

pomen bg tau daddy..gedebuk gedebak.. takot kene bawak turun tmpat minyak ape ke ..sumpah aku tak tau..

 ade la dalam 1k lebih!!!! huwaaaeaaaaaaaaaaa.... macam mana nak soping baju raya nih.. tulung!!! aku  nak buat kutipan derma kilat bleh tak!!!

mintak2 laa tak smpai target yang pomen tu estumate. kalau tak thn ni aku tak de baju raya laaa dooouuu... 

Thursday, July 29, 2010

happy birthday my dear husband ..


You brighten up my life

With memories and dreams
As the years pass
They get better it seems

You're someone I can count on
When I need a helping hand

Oh yes you have your
Off days too =P

I'm so thankful to have
A husband like you
There is no other
Who could fill your shoes

I LoVe U So Much ...
--------------------------------------------------------------------
tskk.. tak real wish pakai kad ..

daddy.. i am blessed have you by my side. 
even sometime kite gaduh, kite merajuk.. 
tapi deep down in my heart.. 
truly i love you so much! 
semoga abang panjang umor, murah rezeki dan sihat selalu..
supaya boleh jaga dua orang tuan puteri daddy ni yek..  :P  
happy 29th birthday daddy!

ps:. ileviuuu..hadiah dah beli semalam..tapi barang mama kan ?! kakakaka.. orang len nye besday orang  len dapat adiah! 

Monday, July 26, 2010

banci 2010

anda sudah di banci? kami sudah hari sabtu tuu...
lepas balik dari brekpes. sedang berehat-rehat di rumah, ade orang bagi salam..
jemput masuk tak nak.. lepak kat porch ajek.. sungguh berhemah..

daddy di soal-siasat aka interview.. pastu  aku plak datang join sekaki..

encik pembanci menjalankan tugas...
 
daddy menjawap soklan...

dah siap!! nak amik page belakang tak sempat..hikhikkhikk
 encik pembanci tu dah tutup buku..cover depan udah la yek..

terus encik pembanci bagi kad kuning suh lekat kat meter letrik.. waaaaah.. 
kami adalah umah pertama di PUJ 7 ni !



ps: sila beri kerjasama kepada encik pembanci kawan2..mereka menjalankan tugas..jangan jadi macam jiran cayanunalif  selang sebelah umah aku nih.. sakit hati tgk, tak bagi kerjasama langsung..pastu komplen macam2! huhh...

Saturday, July 24, 2010

july birthday's celebration


ni konon-konon celebrate birthday abah - 5 July; mak - esok(25 July) dan daddy - 29 july...
so daddy sebagai perasmi memotong kek dengan Aira.. 

 
sume standby dengan sabarnya di depan sebijik kek yang kecik..ahaha.. tak pe la, janji bleh makan sorong sepotong udah ler.. 


dah makan kek ..minum air vitagen plak.. berebut la bebudak ngan air vitagen kan..

ni tatak Anisah best cousin aira.. asal pi umah mak lang je aira cari tatakk.. :p

habih makan kek, kami sambung video conference ngan kak lang yang dah 2 bulan di Jeddah.. k lah, keje baik2 lang..soping baju raya kat kami sama naa...tapii jangan laa duk bersoping sangat. bayaq utang duluu ..:P

ps: ari ni sabtu, tapi kami xde plan nak buat apa2 lagi..since Aira demam..n blum gaji lagik..duk umah jadi bibik udah lerr..



Tuesday, July 20, 2010

berhibernasi.

salam..
agak lama tak ngapdet blog buruk aku nih..
selalu ade je masa apdet malam2 then just auto publish and schedule bila jek nak apdet..
tapi...
sekarang nak apdet pun tak dan, apatah lagi nak berauto publish..
kat umah bz cara kat umah..
kat opis tak  yah citerr la..
terlalu-lalu banyak masalah dan dugaan sekarang..


ps:lagi beberapa minggu dah nak puase, bile nak soping baju raya nih? aduhh....

Tuesday, July 13, 2010

bz dan keroja

2 month notice jadi 2 weeks notice..
banyak benda nak hand over
transferring staff, EP,recruitement ..gedebak gedebukk suma banyak lagi nak buat..semua pun aku nak kena buat..
bulan depan dah posa!
 tmpat keje baru di PJ..
waduhh.. aku dh la x familiar area2 PJ..sape keje area PJ weh..
jem dia lagu mana hebat? harap2 ok la..xpe, slow2 bleh mintak tukaq TPM balik kut..huhuu

perasaaan... bebelah bagi.. hepi sebab joiin kampeni lagi besaq dari la.. benefit lagi banyak dari la.. bleh buat housing loan.etc..insyaallah, thn dpan tecapai cecita aku nak beli umah..
cuak, sbb suma kata tmpat tu stress!! haihh..habaq mai sat mana tempat tak stress??? gomen pun stress apa..
only the way how we handle our stress..



haihh! what ever it is.. wish me LUCK!!!!!

Saturday, July 10, 2010

cari feeling tema baju raya.

dah ramai mula tempah baju yek.. ke dah ada yang siap menerai! muahaha... 
aku masih blank. thn ni nak pakai warna apakah? sambil duk cari idea, nak flash back dolu2 punya tema ek..

Tahun 2007- tema biru, daddy pakai baju nikah saje.chiann daddy, 
.. raya thn 2007 tengah memabukkan diri dengan teruk, .. baru tau aku peknen dan asik la duk muntah2.. :P


Tahun 2008 - tema biru lagiks. (alamak.. daddy dah 2 thn pakai baju yang same nih..)
Aira dah keluar.. 5 bulan time tu..badan Alhamdulillah,, kusss semanagat..peha beketul.. 


Tahun 2009.. Tema purple
tahun paling sikit bergambar raya.. tatau pesaipa.. ni pun gambar aku xdan besiap sedia.. dan satu-satunya gambar family.. gambar Aira banyak la..:P

Tahun 2010? warna apakah menjadi pilihan? tah ler.. soping pun belum lagik.. tunggu bulan depan lar.. kami memang jenis yang beli ready made.. sebab senang.. try jek terus,.size pun senang nak cari..  lagipun kat sini kami belum jumpa taylor yang sesuai..



Thursday, July 08, 2010

hepi 2nd birthday wafiq..

salam khamis.. minggu ni Alhamdulillah, apa yang saya inginkan dapat. syukur sangat, waktu ni terus saya insaf, apa yang saya mintak dariNya, Dia permudahkan urusan saya.. sungguh saya tak sangka walaupun kadang2 saya alpa dan lalai, Dia tetap mendengar permintaan saya.. semoga saya tidak alpa dan lalai lagi padaNya.!

memang sekarang sya busy giler.. dengan transfer staff dari satu entiti ke entiti lain, urus derang nya EP sekaligus 20 orang lebih, memang hectic, dengan banyak orang resign, staff issues , kene screen n interview candidates lagi.. sampai saya pening mana satu saya nak buat..mana new set up company pun duk hura hara haru biru.. boss baru lagik.... haihh.. tapi sekarang ALHAMDULILLAH.. selesai masalah saya, =) mcm mana selesai? itu cerita di entry lain... 

bebalik ke entry weekend yng dh lapuk dlm draft nih.. kmi ke birthday wafiq- anak si elyn kawan blog aku since memula peknen.. bday was at putrajaya, nasib le dekat jek, n agak familiar di putrajaya tuh.. epi besday wafiq! sungguh lasak kamu hari itu ya.. Aira mcm biasa, sangat pemalu.. dan asikla duk peluk kaki mama dia.. 


see.. tak mo berenggang langsung..


kami lepak di luar, sbb dlm umah sudah pack! ramai tetamu2 elyn ni. blogger femes nih..
gambar kek x amik., kek pun xmerasa.. huhuu.. cute jek kek wafiq..rase nyesal plak tak rase eh! tskk tskk
..me  borak with alya yang very peramah n wif farah.. yer.. kami sama2 pemalu kan farah! hahaha..


wif family alya.. team merah vs team ijau.



dengan azza..wah azza, series dah kurus n k.eina jeles okeh'! balik siap eksesais nak bagi peha n kaki kecik macam azza jugakkk .. huwaa.. hampeh kena gelak ngn dmint tau..:P


wif bloggers friend.. lyza- pun tak sempat bekenalan n sembang2 sbb kami di luar saje.. susah nk nyelit dengan aira yang langsung tak nak berenggang dengan mamanya, dengan farah.. dh begambar baru sedar afif x amik gambar sekali.. pun x dapat bekenalan lebih lannjut ngan ko farah..
azza -aira takut ngn ayrill okeh, nmpk ayrill die sorrok.. kes kene tolakk ngn ayrill ..hahaaha.. n farah, pun anak2 dah kemana tu...ehee.. wafiq-memang kamu hero lah.. :p


bawak balik bekal? tu actually air penawar dari bapak elyn, yang tlg jampikan aira supaya jangan takut.. :)
anyway,. thanx elyn for inviting us.. hopefully next time aira dah tak malu2 and bleh mingle with other kids jugak..



sebelum balik.. nmpk plak playground ni.. teruss "maennn..." layan la kejap..2 minit tak sampai pastu kitorang ajak balik dah..

ps:tak sabar nak update gud news nih!

Tuesday, July 06, 2010

wira aeroback for sale!

sedih.. tpi bekorban untuk yang terbaik..

Enche Dmint agreed n confirm beli kete WHH281 depan aku.. masa tu adalah 1st time kami dating . kat KL Central MekDi thn 2005 .. aku dengaq dia cakap tepon " ok 281..nombor cantik tu.. downpayment blablabla... "  (dalam hati menyampuk gak..1281 baru cantik birth date aku..) sebab 1st time mana laa berani nak masuk campoq sgt kan.. duk control "cun & ayu" lagi..mesti ar kena jaga saham gak..masa tuh belum declare kapel lagi.. baru sesi soal jawap   suaikenal la kununnya.. 


ishh mengarut! ok bebalik cite sejarah n sentimental value of WHH281.

secara kasarnya.. keta tu beli depan aku dan ada sentimental values.. dari dating..runner USJ-Kajang-Subang meraata cerok, sampai kawin, sampai ada anak sorang... hurmm sangat sayang nak jual..
tapi untuk terbaik, kami kena let go satu kete, nak let go satria tak de utang ngan bank.. so, tepaksa la kami let go wira aeroback nih.. =( sedih..
ku relakan kau pergi.. dariii sisi.. dari hati..
 (sedih nak letgo, tapi excited nak kete baru gaks.) 

ps: more details kat SINI... tapi kami dah dapat 2 buyers yang kononnya interested tapi sebenarnya nak menipu!! jahat... ade sesapa tau cemana nak let go kereta sndiri? kalau nk bagi used car tak bebaloi sbb kena tambah banyak plak..KE ADE SESAPA NAK BELI?? haihhh... tolong! tolongggg~~~


Monday, July 05, 2010

"mak cik" aira..

apa tengok2.. ada utang ka? ..

sekali tengok dah macam makcik makcik dah ar.. hikhikhikk.. 


ps:scarf anak tudung mama. aira pun sibuk nak try jugak.. nak pakai jugak.ni la jadinya...huhuu..

Sunday, July 04, 2010

action ja lebehh...

gaya macam pandai warna dah la kan..
pegang pensil color.. duduk menerap cam tuh.. 

sungguh-sungguh nak warna ni...

5 minit pas tuh..warna pun besepah.. buku pun tah kemana.. tuan dia lagi tah kemana-mana tah...

taraa.. ni la hasilnya.........hantam sajala baby.. 

ps: train dr awal la nih kununnye.. :P

Thursday, July 01, 2010

best companies to work with..

.. aku nak share ngan korang best companies to work with..

1. shell
yeps.. few of my frenz been there,worked there even i had experienced to recruit for shell staff..
if outsource to other entity, salary can be very-very high even fresh grad, if perm. of coz the perks are great!

2. intel

3. DHL
ni pun.. everytime ade candidate from this company which i interviewed them, aku akan soal selidik kenapa nak move on? if just bcoz of nak better pay, lain2 benefits tak ambil kisah,pikir la betul2 ok..

4. petronas
rasenye semua orang tahu, kenapa petronas jadi favorite.. penah dengar derang punya bonus 6 bulan, 7 bulan ,hospital pun prince court tau.. humphh.. best!

5...6..7...8... dan seterusnya..sile klik sini


ps: ape motif entry ni yek?  sesape yang ade keje dlm list disini mind to share your contact with me tak...hehehe..peace!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails