Tuesday, August 31, 2010

1Malaysia Menjana Transformasi..




tema kemerdekaan yang ke 53 tahun.. 1MALAYSIA MENJANA TRANSFORMASI...
tahun ni tak de tengok bunga api.. tak de countdown.. tak de concert.. malam hari dah tido awal dah.. pagi ni melepak di umah saja.
selamat hari merdeka semua! 

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


Monday, August 30, 2010

baju raya tahun 2010

Aira
1. baju kurung (1) - checked
2. skirt (1)- checked
3. jeans(2) - checked
4. t-shirt utk skirt (2) - checked
5. blouse utk jeans (2)- checked
6. gown(1) - checked
7. baju basahan(3) - checked
8. baju tidor(3) - checked
9. kasut - checked
10. spen*der - checked

Mama
1. baju kurung (1) - checked
2. tudung 
3. baju jalan (1)
4. kasut/sandal - pakai jek yang ada skang.. kasut bnyk..


Daddy
1. baju melayu (1)
2. samping - pakai yg thn lepas jek
3. baju jalan (1)
4. sandal (1)

tengok sapa punya yang lebih? sakan ye cik Aira berayaa...


 nah.. tgk baju raya aira versi itam putih dulu.. ehhee..

ps: counting days mahu balik kampung.. 

Wednesday, August 25, 2010

dah nak merdeka tapi kenapa tak terasa kehangatannya?

kenapa yek thn ni rasa macam sunyik je.. padahal lagi seminggu jek pun nak merdeka..
ingat lagi masa zaman TDM sambut merdeka, boleh dikatakan semua kenderaan ada bendera Malaysia.. skang kalau dekat parking opis aku tu.. beratus-ratus kereta, tetiba nampak sebijik je kereta yang ada bendera Malaysia berkibar-kibar kat atas bumbung keta.. keta aku ler tuu.. 

ntah la..aku pun pelik.. thn ni suram jek rasa.. ntah kalau orang tanya tema kemerdekaan tahun ni pun tak tau ape kan?! bukan setakat tema... thn keberapa Merdeka pun mungkin ada yang tak tahu...
korang tak tau?!! ni aku nak bagi tau..tahun ni Malaysia dah 53 tahun merdeka..dan tema adalah "1 Malaysia Menjana Transformasi".. 


.
che bu yang bersemangat patriotik!
 
che hi lagi patriotik.. dr 1 august dh tepacak bendera dah....


Aira  yang paling patriotik!!!
dalam umah dah ada 3 bendera malaysia.. pantang iklan 1malaysia jek dia akan amik bendera dan kibar2 bendera.. siap cakap "tatuuu syia" ni la anak zaman tuk najib.. :P


okeh..sekian laporan kenegaraan dari saya..  =P
sattuuuu malaysiaaa!!!!!

Saturday, August 21, 2010

aksi di fitting room,

 korang ingat beli baju orang dewasa jek ke nak try-menerai bagai...
skang ni budak2 pun beli baju kena try dulu tau.. 
ni kes aku sendiri tak kompiden anak aku pakai size 3 thn ke 4 thn.. 2 thn mintak maaf ler yek... kepala pun dah tak muat.. padahai umur tak sampai 2 tahun 6 bulan lagi pun...
dah tak kompem size nya.. kami ke 3 beranak masuk fitting room tuh,..
sib baik mama daddy bersize kecil..lama plak tuh duk dlm fitting room tu..
mana tak nya.. semua baju pilih dulu...
dah tu baru try sekali jek masuk...

ni hah aksi budak try baju raya...


tuh ha.. tag harga pun x buang lagi... skirt adalah chumel.. aku suke skirt.. 

ookeh baby..pisss.... :P

Tuesday, August 17, 2010

kahwin

hari ni ulang tahun perkahwinan saya yang ke 3!
semoga kami sentiasa bahagia dan murah rezeki dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah!!!

sekian time kasih..

ps: i love u adzmi idham..*muachh..*

Friday, August 13, 2010

hari ke 3..

dah hari ke 3 puase kan.. cepat jek masa berlalu..
tingat zaman kanak2 posa dulu.
aku adalah sangat lemah dan lembik
tengahari jek sure usung towel kecik yang dibasahkan untuk lap-lap muka..lap-lap badan.
bleh plak tu kekadang main spray air utk iron baju tu kan..
spray2..duk depan kipas..wahh..dingin jek rasa.
mana ada ekon mekon...dah keja ni baru rasa ekon mekon.. :P

baju raya official dah beli.. chewah,
bleh plak baju raya official tak official..
kali ni kami punya tema adalah gold color..
tah cemana aku bleh bekenan  color gold tah..
asalnya nak ijau apple, tpi sesuwai ke ngankulit aku ni..
alih-alih pegi ke Nilai Square..banyak nye warna...
kompius mak cik nak pilih yang mana.
last2 cari baju daddy dulu.. sebab baju daddy special size..
nak kata dewasa xde size..
nak kata kanak2 dah dewasa..
muahahaha.. ampun daddy..(ni dah nak anibeseri ni..nnt mama banje ek..)

masa cari baju daddy tu jumpe la color gold nih..
oke fine.. sungguh suka quality kain
daddy try n puas hati..tk tunggu lama terus rembat.

abih daddy..sepatutnya aira..sbb aira pun susah cari gak.
tapi, keliling2 dalam kedai tu..jumpa yang mama plak dulu..
mama kan senang sizenye..ala2 model x jadi.. =P
terus gi bayar untuk kedua pasang baju suami isteri bewarna gold.
for you olls pnya info, seingatan aku.. aku tak penah ada baju kaler gold nih..
asik2 biru, biru terqoise.biru gelap, biru muda, biru tua, purple, pink,pink lagi, purple lagi,,
so thn ni ada pembaharuan di situ..

eh? Aira tak dapat baju ke..
Aira punya baju is special..
kena pakai size 4 thn..
bile balik nak suh dia try..
punya la payah..
mati la kalau time raya nanti dia tak mau pakai ..
huhuuu..


ps: petang ni nak bukak puase apa arr...

Wednesday, August 11, 2010

selamat berpuasa!



Alhamdulillah dah habih sehari berpuasa..
ada lagi 29 hari ..Insyaallah semoga bertambah amalan..

lately aku memang tak sempat nak melawat blog kawan2 lain..
nak tinggal komen dan balas komen..
bz sangat ke mak cik nih?
bz biase2 jek..
cuma bergelumang dengan masalah orang..
tak habis2.. 

tetiba rasa cam ishh ruginya x accept job ari tu... 
bleh ke nak change mind..

ok, enuff.. entry merapu.. sebab otak den serabut!
chiaooo...

Monday, August 09, 2010

pisss!!!!

susah betul Aira nak buat sign peace nih... rasanya ramai budak sebaya  dengan dia susah nak koordinasi jari  buat peace kan.. tengok Aira practise buat peace...
angkat   5 jari dulu...

tutup jari yang berikutnya...




mamma...peace!!!
 terbeliak bijik mata dia bila berjaya buat peace...ahahahaha.. Aira..aira.. 

Thursday, August 05, 2010

Aira 1st hair cut

yer..betul.. lepas 2 tahun 3 bulan, ini adalah 1st hair cut Aira secara official tau.
before this, aku hanya trim rambut depan dia je.. rambut belakang kan curly2 so aku tak pandai nak gunting2..
tpi ari isnin lepas, balik keje.. dengan aku yg beserabut rambut dh panjang.. rasa kusut masai ..ajak daddy p gunting rambut.. tujuan utama gunting rambut mama... tapi alang-alang Aira dah ikut n nak raya,, aku pun gunting rambut Aira jugak.. samakan yang belakang tu..

ingatkan dia nak nangis dan duduk tak diam.. rupanya Aira adalah sangat baik ye.. kagum aku.. tegak je dia duduk.. orang suh tunduk dia tunduk.. pastu muka control nak senyum tak senyum..ahaks.... aku stand by je belakang ...dia nk pegang dia ke..
dah siap gunting, berlari satu kedai plak sementara tunggu turn aku...

memang puas hati ngn servis kedai gunting rambut nehh!

Wednesday, August 04, 2010

dah nak posa...

yer..kurang lagi 2 minggu saja kita dah nak posa..
posa dah habis ganti?
Alhamdulillah, thn lepas saya posa dengan cemerlang..tak tinggal .. bukan saya peknen..tapi saya kan cucuk yang setiap 3 bulan tuh.. so masa tu period saya tak datang.. dekat setahun gak saya tak period, sampai la bulan 11 tahun lepas baru saya stop cucuk...
tahun ni pun harap-harap dapat posa dengan cemerlang!
harappp je la kan, tapi skang tak penah miss pun itu "kawan baik"..

bersempena dengan dah nak posa.. akhirnya saya terbeli jugak benda ajaib ini...


 bukannya apa, senang nak bangun sahur.. masuk saja dalam ini.. set 2 minit.. "ketingggg..."
dahhh panas sahur saya!kena rajin bangun sahur sebab lately asyik la kena gastrik.. dulu tak de la teruk sangat gastrik nih.. tapi skang, lambat makan sikit terus berangin, terus sakit kepala..dan terus la gastrikss..
wahai gastrik,,jangan la datang masa bulan puasa yek!!!

Tuesday, August 03, 2010

berendam !

aira lepas gian mandi kolam lagik..
tak sempat bawak ke mana-mana water park,berkubang berendam dalam kolam depan umah pun jadik la...

secelik mata saja.. mama,nak mandi.
ok la, as weekend lepas kami tak de aktiviti mencabar, bukak la kolam kecik untuk  aira berkubang...
swimming suite baru, yang lama dah tak muat..nampak perut saja bulat,,,kekekeek

semua gaya ada, kuak kupu2, kuak lentang,
yang pasti, petang tu nak buang air dalam kolam, tak bagi..nangis2 tuh..aduiyaii.. tu la cabaran bila dah bukak, nak simpan plak tak bleh.. sampai ke hari ni kolam dia tak bagi simpan.. phew!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails