Thursday, September 30, 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya!

Salam suma..
Aira nak masuk contest la.. 

contest ni aunty yana dengan aunty azza yang anjurkan... 
Aira nak meramaikan lagi kawan2 Aira 
 boleh geng dengan Ammar dan Airyll nanti...
mana la tahu rezeki Aira menang nanti.. 
hadiah2 pun banyak dan menarik..
Macam hadiah Akedemi Fantasiii plak rasanya..maklumla tempat pertama saja dah bermacam-macam hadiah. dah tu, tempat kedua pun sama.. tempat ke tiga.. ada jugak top refferal.. ada lagi entry terbaik..macam-macam ada hadiahh....

best kan?!
 mama Aira ni dah duk berangan-angan dah hadiah-hadiah yang ditawarkan..  


dan sponsor-sponsornya adalah:



  BabyRuffkins //    * Gin & Jacqie //    * Myavenue888  //   * MySuperkids  //   * SecretBargains  //   * Tote Boutique  //  * Tupperwareville //   * Weego Bottles  //  * Victoria's Secret Heaven  // eoeonline  // sofeababywear // Izzabakery //Mahanim



ok.. ni gambar Aira.. peace!!

Aira Irdina Binti Adzmi Idham
2 tahun 4 bulan.

makan wotii...

mama , baby nak wotiii.... nak mamam woti..
kalau bagi roti kosong.. 
"tannn.. nak tak ni...(sambil buat gaya sapu jem or kaya)...
mama buh naa..
xbuyehh..baby nak wat...

..semua nak buat sendiri kononnya.... end up.. makan roti kosong jewk baby..

 pas tuh..buh celah tu.. conquer kat dia sengsorang ...


kompem sapa pun x mau makan woti baby nih...

ps: aira  addressed her self as "baby".. :P

Tuesday, September 28, 2010

Aira n boyfren... =P

aayookk..aira ni kecik2 dah pandai boyfren nih..

ahadnye.. bila daddy dah sihat kami ke umah Jihah..kawan baik aku masa sekolah rendah.. SKJ,perlis.. 
geng main hoki,main netball, segala mak nenek sukan kami masuk.. masa sekolah rendah aku rasa paling best sekali.. enjoy n main ja tak hingat dunia.. besukan sungguh.. smpai kulit tu hangus tebakar... mana taknya kul 3.30pm dah duk tengah padang.. tpi best..sebab kami johan untuk apa segala acara kami masuk.. hoki johan negeri 3 thn beturut2... ni laa kapten dia.. feeling star sket.. hehe.. \

okeh, bebalik ke acara yang kami pi ni.. majlis akikah dan ari raya dan house warming..umah Jihah di Batu caves.. akikah untuk anak perempuan jihah yang sangat cumill.. Jannah Farihah...

me and Jihah yang still maintain cantekss...

anak dara aku...tengah tunggu pak we ke? hahaha..

wohh.. ni haa pakwe dia.. Fawwaz..anak sulung Jihah ..seminggu jek beza ngan Aira.. dah jadi abang long.. AIra bila nak jadi kak long? (nanti dlu ya Aira... bagi mama ready betui2 dulu..) sempat angkat peace tu..hihii

cewahh... sedondon la plak...

okeh..memang susah nak amik gambar elok2 ngan bebudak kecik...

aaa..ni la Nur Jannah Farihah.. 
siap tetidoq atas riba aku tu..syok2 duk dukung dia.. dia layan jek..sampai tetido...
  (erkk..tpi apsal macam aku kekok pegang baby arr?)

sambungan cite orang demam...


kesian sungguh laa cita orang demam nih.. demam2 nak gak tengok tv.. tak mo rehat kat bilik atas..depan tv gak nak landing...(2 lapis comfirter tebal untuk memeluhkan diri ..) .. pun nak kena jelum gak.. 

disebabkan hari sabtu the daddy still demam, maka segala open house pada hari sabtu, sebuah rumah pun x dapekk menghadirkan diri.. ikutkan ade 2 yang dekat puchong and also dekat putrajaya umah kazen aku.. tapi melepak di umah jek kami..  operasi mendobi seperti biasa, dan masak tengahari jek.. tpi anak dara aku makan roti jek...
malamnye... daddy rase gagah sket.. dapat le ke umah opismate daddy kat puchong perdana,
 sebijik saja jemputan yang dpat dipenuhi....

update hari ni.. dah sehat dah Alhamdulillah..tpi still x cek update platlet darah merah..napekah daddy? :P

Monday, September 27, 2010

demam bejangkit...

lepas Aira demam panas.. jangkit plak ke daddy nya...
daddy demam sejak selasa lepas.. ari ni dah sabtu..masih on and off...
semalam.. pegi ke klinik kali ke 2 follow up.. terus kena refer ke SJ*MC.. tpi disebabkan tengah malam.. kul 10 mlm..aira pun dah tdo..
kami tukar plan. kami ke az.zahrah bangi plak..sebabnya az.zahrah jugak panel  outpatient, dan di az.zahrah dekat ngan umah kak long, so bleh tinggal aira di ummah k.long kejap..

kat az.zahrah  cek platlet darah.. result tgk platlet darah merah 135 ..normal katanya 150... mcm kena admission gak, tp sekali lagi az.zahrah utk hospitalisation tak de dalam list plak, hanya untuk outpatient ja..

kena pi hospital yg dlm list baru kampeni cover.. kompem SJ.MC ade.. tpi tengah2 malam nak usung Aira yg masih belum sihat 100% bukan pilihan yang bijak..

malam ni kalau tetiba daddy demam panas balik, memang terus kena ke SJ.MC.. referal letter dh ada.. mintak2 bukan la demam nyamuk jahat tu..kalau tak, kesian daddy...

setakat ni, dah minum 100Plus ngan sup ketam jek..apa lagik ye utk naikkan platlet darah... elis ape petua.. ko ade experience kan..
                                               shiannn orang demam ni...

Thursday, September 23, 2010

masih raya...

korang masih mood raya lagi ke? jamuan hari raya opis dah setel? open house banyak tak?
duit raya anak2 dah kira?

aku?! mood beraya tu mcm dah kurengg.. tpi weekend ni harus terjah open house jugak..
thn ni aku tak buat open house..kalau korang nak datang..jemput la.. aku masak instant sajek..
macam2 ada.. hehehe...

ps: apsal eh skang macam tak tau nak update blog dah!

Wednesday, September 22, 2010

nak jugak..

selalu laa duk berebut laptop ngan dia.. orang nak blog ke, nak FB ke, nak guna internet ke.. dia pun sibuk la nak Barney bawuu, nak Barney mandi kolam.. nak Barney chi yomm (BINGO).. macam2 lah..

sebagai solutionnya.. Aira pun dapat sebijik laptop khas untuk tengok cd dia..
kebetulan di Tesco SP.. jenjalan nampak player nih yang harga asalnya ialah 400 lebih..sekali smack down prize katanya.. tinggal 229.00 jek..  sbb  harga tgh smack down.. tenyeh jek dlu duit plastik tuh.. ;)

fokus..fokus..

tak puas hati.. riba cam mama buat la.. =)

sekarang, dah pandai on dan pasang sndiri dia nya player.. naik keta pun nak tengok cd.. mcm2 budak zaman sekarang yek..

Monday, September 20, 2010

cerita cuti kami...

aktiviti Aira sepanjang di kampung.. "nak naik moto" pantang nampak moto kat luar ja mama nak naik oto.. tak pun  diddy naik oto..
ngan wan pun..wan nak naik oto.. elok wan nak start Aira suh Wan turun.. diddy naik.. pandai lak pilih nak naik motor ngan sapa...
walaupun di pagi hari raya... nak naik moto pusing2 dulu..orang sibuk nak ziarah  kubur arwah tok dia nak naik moto plak..


naik skuter ngan Wan.belakang kakak nisah..cousin Aira..


lagi ngan kakak nisah dia..kemana saja cari "tatak nishah"...

peace....

bukan main seronok Aira beraya di kampung... ramai duk melayan dia.. tapi hari sabtu nak balik KL.. "baby nak demam ni" siap baring2 mcm tak larat.. sampai KL terus shoot ke klinik.. nah amik temp dia dh 40c...
tekejut kami , tak penah2 anak dara ni demam tinggi smpai mcm tu..


  semalam..masih demam panas.. aku duk monitor jek dia.. jelum2.. tak jalan jugak.. sumbat ubat demam bontot.. baru peluh sket..hari ni (Ahad) dh aktif sikit.. harap2 malam ni xde la demam lagi..esok mama dah keje.. =(  demam beraya nih ...

Wednesday, September 15, 2010

RaYa 2010

salam hari raya..(sambil hulur tangan nih...)

best raya korang? tahun ni kami raya dengan beserderhana saja..
yang penting kete raya tuu..pegi amik sehari sebelum raya..  ;)



aira orang pertama posing ngan keta baru..



turn hari raya pertama di umah mak abah aku di Tmn Keladi..
my family..


semua ada kecuali kak lang yang beraya di Jeddah..

raya kedua di umah hubby di Tmn Orkid n bejalan2 ke pendang sampai ke bkt kayu hitam..
raya ke 3,4,5 pulak sebok dengan kenuri kahwin sepupu aku di Kulim... penat raya campur ngnan penat kenuri tak hilang lagi...

ari ni dah raya ke 6... nak beraya mana lagi?
sapa wat open house kat SP nih..jemput la kami....hahaha... =P

tu jela dulu ..sebab nak sambung makan mi bandung mak aku plak..sedapneh.. balik KL nak try buat sndirik plak.. =)

Tuesday, September 07, 2010

selamat balik kampung!

selamat balik kampung pada yang akan meneruskan perjalanan ke utara-selatan-timur ataupun sabah dan sarawak.. berhati-hati di jalan raya...

maafkan kata-kata saya secara sengaja mahupun tidak sengaja mahupun di saja-sajakan..

kita hanya insan biasa yang pasti punya banyak kelemahan..
sekali lagi,maaf zahir dan batin...

makan kuihraya ingat diet kita sama.. :P


pada yang berada di SP jemput datang beraya di rumah family saya..  nak beraya di KL tunggu 20hbln lebih saya balik KL plak, kita beraya sama2... :)

akhir kata.. saya  ingin mengucapkan selamat hari raya dan selamat bercuti!


ps: nanti kalau rerajin di musim raya saya update ler..kalau tak,kita jumpa nanti dilain rancangan!

Sunday, September 05, 2010

get ready..

pesiapan sebelum balik raya..
baju dah 70% siap pack - tinggal nak kutip sikit2 jek..

kuih dah beli.. mak pun dah buat kuih 2-3 jenis di umah,
tapi tahun ni tak de la kuih cornflake madu sbb tuan yang buat kuih ni beraya di Jeddah..huhuu..

keta daddy baru nk gi servis..
o yaa.. balik dengan keta Wira, dan kemudian kereta baru tunggu di sana..lama kereta tu tunggu tuan dia di SP yerk.. ni yang lagi tak sabar nak balik neh..

plan nak balik pada Selasa malam / Rabu pagi.. maybe dalam kul 4 am gitu.. tetiap tahun kami memang balik awal pagi.. sahur di jalan jek.. sampai SP dlm kul 10 - 11 insyaallah, terus pegi jemput keta baru! yeahoooo...

ucapan raya aku buat next entry la yek..lately mood nak blog memang malas giler.. 

ps: sila berhati-hati di musim perayaan...
kejadian ragut berleluasa sekali.. minggu lepas colleague saya kena ragut, kebetulan dia bawak cash yang banyak..kesian dia kena belasah dengan peragut tu..aku yang tolong dia pegi report polis n pegi hospital n antar dia balik ke umah.. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails