Saturday, October 30, 2010

konvokesyen..

tgk orang konvo tetiba macam tingin nk konvo jugak. hahahaa..apakah?
 sabtu lepas..betempat di PICC, adik aku konvo KPM..


k

sonok tgk org konvo ..Aira pun sonok gak.. nak bli bear laa..beli bunga laa.. aduih..time konvo pepaham je la harga naik beganda2..


tahniah pak shashu..(aira panggil pak shashu.)



ps: gambar konvo aku dulu sikit sgt.dah la time tu kamera kena ada filem lagi..sekali kamera rosak plak..yang jadi hanya beberapa keping saja..huwaaaa...!! =(
sebab tu nak konvo lagi laah.. :P


Thursday, October 28, 2010

dah besaq dah....

ni haa..anak dara tecik ni.. dah besaq dah...

jalan tak mau pimpin tangan dah.. naik eskulator ni pun tak mau pegang.. mama risau kut jatuh kaa.
. xmauu. jangan pegang bibbi...
ni posing malas..


merajuk dengan mama ka ngan daddy nih.. siap duduk atas lantai..
bosaannnn laar...

oteeeii.. dah dapat bunga.. x bosan yahh...


ps: ni suma aktiviti aira weekend lepas time paksu konvo kat PICC.. nanti aira sambung cita..

Monday, October 25, 2010

debaran..

menunggu dengan penuh debaran..
hope everything went well...
pray hard!!

Wednesday, October 20, 2010

citer lama.

oke..series lately saya bz dan saya malas nak update blog..jiwa kacau der...
sebab date cantekk 20.10.2010..
 jum tengok gambar aira pegi wedding kat tropicana club last saturday.. 


 
anak dara yang pemalu..

dah mula nak buat perangai.. 

food sedap2...

ada mainan laa pulak.. bleh lagi p main2..

the pengantin.. sepupu en. Demin
suraya n khalil (kevin)

mari potong kek..

ngn mak lang shidae n makteh min

kami 3 beranak..

tetiba nampak beyonn... nak beyonn.. seludup dr bowling center plak..

ok..dah habih.. boring x entry cam neh? hahaaa..





Sunday, October 17, 2010

Season 5 Cute Baby in Baju Raya!!!

salam sume.. 
..last contest yang Aira nak masuk bertemakan raya... - Season 5 cute baby in baju raya!! -.... 


syarat-syarat contest dah dipenuhi..
harap pihak penganjur berpuas hati...

Nama: AIRA IRDINA BINTI ADZMI IDHAM
Umur : 2 TAHUN 5 BULAN

dan hadiah-hadiah yang menarik yang ditaja oleh  Ayu aka Sidratul Muntaha & Anje aka Mama Balqis ..

 " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSOR BY MALINASIAM.COM " 

Saturday, October 16, 2010

last weekend..

...tutup cite bab rezeki, time kasih kawan2 yang mendoakan dan bagi pendapat .. memang lah lain orang lain pandangannya.. dan aku meluahkan perasaan aku saje..  kalau nak ikut kepuasan hati.. hati mana  penah puas.. sesekali ber-muhasabah laa.. tak yah laa nak banding2 dengan sesiapa pun.. :)

bebalik cita kami last weekend, weekend ni baru mengupdate..
En. Demin yang tengah rajin membersihkan Che Bu.. luar dan dalam.. 


aku melakukan kerja surirumah as usual la..mendobi sakan.. tetiba ada lori datang.. jiran sebelah k.eliz dn z kool sudah pindah..pndah ke umah sndiri .. bye2 kak beela.. ntah sape la jiran baru nanti.. 



before tuh. my family in laws datang ke Bangi , konvo adik ipar ku yang ke 3.. konvo hari rabu, derang stay  Bangi sampai Sabtu.so sempat la jumpa lama sikit..

FIL-en.Demin-min 

orang tak konvo pun nak amik gambaq ngan mak ayah dia..oke kasi can.. 
MIL-en.Demin-FIL

SILn BIL..nina-min-matt..

banyak gambaq kanak2 riang-ria ni..  =)


ps: ari ni pegi kenuri kawin kazen en.Demin pulak..


Friday, October 15, 2010

rezeki...

Allah yang tentukan..kita berusaha..kita ikhtiar.. tapi, penah dak dengar orang kata " tak baik tolak rezeki, nanti susah nak dapat balik"...

aku tak percaya, sebab aku lagi yakin yang rezeki Allah s.w.t yang berikan....

aku nak luahkan perasaan gundah gulana aku .. time kasih kalau sudi baca, tak sudi pi blah main jauh2..

situasi 1:
aku dapat tawaran kerja dari syarikat m-n-c, yg ada more than 3000 staff, benefits yang banyak, tak diragui siap ada housing loan, work scope yang aku suka, increament 40%, cuti pun banyak dan lain2..
walaupun beria-ia aku sonok nak join, tapi last minute aku berubah fikiran. hanya kerana 3 perkara :

1.  location - tempat sesak
2.  masa -kalau dah ofice di tempat yang sesak, secara tak langsung.. juga akan impact kan masa kta..pegi keje pukul 7am, belum tentu 7pm ada di rumah
3. parking - sekarang parking reserve parking, murah kat sana parking jadi double dan jauh.
so end up.. aku decline walaupun masih berat hati, (dan sekarang macam regret plak...)

tapi, masa aku decline offer tu.. kampeni sekarang memang counter offer aku jugak so... -aku stay-  
Situasi 2:
 tak sampai sebulan.. aku dapat satu lagi offer, pun dari m-n-c, kat c.j lagi... benefit kurang sikit dari 1st offer, dan kurang sket dari current, tpi basic ttp ada increament.. mula aku dah excited jugak, tpi 10% hati aku tak sedap. aku buat background search.. aku found out. kampeni tu wlupun m-n-c tp, management adalah level ah kow and ah boon sdn bhd.. laauusy gilerr..  tambah pulak ex-staff aku ada sana, macam2 dia cite ngan aku.. again aku decline offer

situasi sekarang:
aku memang masih kat kampeni lama , tapi bukan lagi a-ai-ji, sebab dah transfer ke c-i , so management dah lain, boss dah lain, reporting manager jugak lain.. opis pun dah berubah wajah.. .. dan work scope aku juga dah berubah...
tapi... kenapa aku sibuk nak tukar kerja lagi?????
kalau bab location memang sampai pencen aku sanggup keje sini..

banyak faktor yang aku nak resign.. n actually bukan aku sorang saje...

reasons of it....
1. boss
2. environment
3. politik
4. incompliance.
5. tak happy
6. boss
7. environment
8. politik
9. incompliance
10. tak happy
ulang sampai 100x...


so.. sekarang aku tengah tunggu result lagi 2 kampeni... 1 di c.j dan 1 di p.j, tpi yang p.j tu aku dah macam tawar hati dah..
dan lagi 2 incoming interview.. jga 1 di cj dan 1 di KL..

harapan dan doa aku mana2 satu kalau dapat, aku xpk banyak.. coz m-n-c benefit mana2 sama, paling minimum macam yang skang pun aku dah hepii.. janji insurans cover untuk family...

Alhamdulillah, position aku skang memang tgh hangat di pasaran.. sementara aku boleh demand dan "laku" baik aku take the opportunity... kengkawan yang sudi doakan aku.. sempena hari Jumaat, doakan laaa aku dimurahkan rezeki dan pintu rezeki  sentiasa terbuka luas...doa untuk kita semua.. AMINNN....

Thursday, October 14, 2010

gadis seberang kahhh???

ada rupa gadis ind-on kah... myan-mar kahh gadis vietn-am kahhh? 
ekekkee.. 
janji peace tetap peace kan baby!

mama lebiuuu baby!!!



Wednesday, October 13, 2010

luka yang tak berdarah!

sedih...

pilu....

hatiku yang berdarah!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sebab sejak azali aku duk bawak che bu kesayangan .. baru berapa kali jek bawak che tam.. tu pun ke opis yang hanya sejengkal jauh atau ke cyber.jaya atas urusan kerja.. tapi tadi pagi sbb ada appointmnt d PJ, dan aku buta jalan area PJ.. aku bawak che tam dan cik garmin menemani ..
Alhamdulillah mmg selamat sampai destinasi.. wlupun tepaksa u-turn beberapa kali...

tapi...


tapi...


masa nak balik..

tengah lap baik dalam bangunan tu nak kuar dr parking dia...


erkhh... teguris ... terluka.. TERCALAR!!!!

balik ofis, belum sempat cek lagi..

dah nak balik umah baru tengok..


jeng.. jeng..jeng...


nampak dakkk?!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

ps: sorry dear .. ...wlupun dah behati-hati 200% tapi nak jadi jugak... nak wat cemana kan..  :~(

Tuesday, October 12, 2010

contest

banyak nye lahaaiii contest yang aku nak masuk tapi x dan menyempat nak pilih gambaq.. buat entry..
target minggu ni nak entry contest je..tapi tengok le camanaa yek..

kekusutan melanda diri nih.. Ya Alllah.. tabahkan dan kuatkan la hati aku dalam menempuh dugaan2 kecil mu ini... Amin...

Wednesday, October 06, 2010

bersediakah kami?

bersedia untuk apakah? hikhikhik..gelak gatai.  mengada sket..
kan dah ramai dah pun menambah ahli keluarga kan..bila orang tanya aku.." "bila nak tambah adik aira?" "when is the next one?" .. aisehh.. cemana aku nak jawap neh.. tapi standard jawapan aku ialah:-

1. "nantila.. bagi Aira besar sket..  "org cakap.skang kan dah besar..dah 2 thn lebih..
2. Aira masih merap .. pi mana pun nak sendeng nak melekat dengan mama.. - sbb dia xdak adik la dia duk merap saja..
3. Aira pun duk bahasa dia baby lagi.. -baby nak mantok la..baby nak pi giant..baby nu..baby ni...
4. masih terasa kengerian c-sect.. -kekadang gatal2 lagik..
5. belum puas main dengan Aira..
6. belum R E A D Y lagi .... - sebab aku kan bunting pelamin gitu.. mana dan santai2 pas kawin..pi becuti ka..pi vacation ka... tetiba terus lekat.. tetiba terus ada baby.. tetiba tido malam kena bangun 3kali bancuh susu.. adeyyhh..  so.. aku nak honeymoon dulu laa... boleh?! 

apapun rezeki anak Allah yang bagi.. aku tak menolak rezeki.. =)

ps: time Aira dulu aku tak test pakai ni pungg.. Doc yng tolong test bagi kat aku..muahahaa..

Tuesday, October 05, 2010

photobook - promotion! cepat..48hours jek..

aku dah lama mengidam  teringin nak buat photobook ni untuk Aira.. tetapi sampai skang tak buat2 sebab tgk harganya ..alih2 tengok ada promotion plak kat photobook  hardcover lagi tu beb!! cepat2.. promotion hanya selama 48 jam sahaja..


Offer ends 12pm, Oct 7th, 2010

more details dekat sini... http://www.photobook.com.my/index.php?option=com_content&view=article&id=413&Itemid=46

rumah dan tangga..

eh..jangan salah paham.. aku bukan nak citer hal rumahtangga aku.. tapi perihal rumah yang kami duduk.. tengok kengkawan seangkatan ramai dah beli umah.. aku bila plak nak beli umah neh.. cecita memang dah ada..tpi bukan this year la kot.. sbb this year dah tambah asset che Tam..
iskh..tetiba tepikir..baik aku beli umah dr beli keta kan.. haihh..xpe2..
man-man orang cina cakap.. jangan tamak dan gopoh.
take time..survey dan survey dulu..
umah yang aku duk skang ni memang dah best dah..
rasa nak je tanya owner .."dato' nak juai x umah dato' neh.." mai kami beli boleh.. :P

ni umah 1st kami duduk.. Jan 2008-June 2009. kat PUJ 2.


bebetul depan deretan kedai2..
masa kami menyewa disini..owner dia ada tanya.. u tak mau beli ka..
tapi masa tu, aku baru nak stabilkan ekonomy kan.. so aku pun tolak.. tpi series..umah tu dekat ngan kedai , dekat ngan Surau dan dekat dengan taman permainan..
 kalau aku duk situ lagi, sure hari2 pegi makan jalan kaki jerk,tetiap petang Aira pegi main kat taman jek..

ni hall kami..
serba simple seadanya..mana ada sofa.. maklumler..orang baru kawin..dah tu,before tu duduk ngan kakak aku kat bangi kejap then baru menyewa sendiri..
masa aku masuk umah ni..aku preknen kan aira 4-5 bulan rasenye..
curtain pun ehsan dari mak aku..

pastu sikit2 tambah keperluan .. beli sofa 2 seater jerk.. :p
sebab kami memasing kecik..2 seater pun ok what..
masa tu tak de plak nak pikir tetamu datang nak duk mana kan.. hehee..
dinding pun kosong jerk.. xde nak  deco apa langsung..
 tangan hotlink tu pasai nak cover kesan perabot org before tu duduk..
so aku lekat ja tapak tangan tu..

then, July 2009 kami pindah ke umah skang.. kat PUJ 7..
sikit demi sikit..
..sampai ler skarang ..



dah pun penuh...

 ruang makan kami.. 


tempat lepak petang2 kami..

even bukan rumah sendiri lagi.. 
tapi mesti la kita nak rumah kita sempurna kan..
sekarang Alhamdulillah..aku rasa rumah aku dah best..
walaupun apa yang aku ada  tak sehebat mana..
...my home sweet home...

update marathon...

 okeh, sebab raya dah nak abih.. jom kita update marathon...
2 minggu lepas pnya aktiviti..ke umah sha..janji ngan chiki..
chiki msg ramai ..tpi yang kompem dtg kami 2 org jek..
xpe la maybe derang ada urusan dan kebizian memasing..

chiki.. masa kat Kolej Mara .Kulim org slalu ingat kami kembaq or sedara.. ada iras sedara kah? ni x nampak sangat coz aku pakai tudung style cenggitu..kalau aku pakai tudung bawal ..
sekali imbas nak serupa..
Sha.. rakan sekatil  sebilik aku kat KM.K jugak.. geng keling- suke fly pegi ke BM ja pun..
xpun ke  summit.. sekali fly kantoi ngan warden xleh kuar hostel minggu seterusnya..
tapi kami fly lagi untuk makan char kue tiaw..mcm2 hal..

 ni dengan pasangan dan family memasing.
.chiki n husni.. me n enche demin. n sha wif jamy..(abg si jamy member aku )  

besambung ke minggu lepas nye aktiviti.. dari 4, 2 jek open house dpt kami pegi.. 
ke umah yana (utm) - kota damansara,. 
dan ke umah kak nani (emeri.o) = bkt jalil.. di malam harinya..

ye kami sedondonn... aku bejaya cari baju yang sedondon dengan aira..


n group photo... ngan Rin n Iman , yana n ammar, azza n ayrill (alyff kat papa dia), n ain ngan sara...

then terus shoot ke umah sndiri.. katanya kawan nak mai umah.
paling2 prepare la apa yang sempat..


enche darkwan besama si pentunang , tpi si pentunang xde begambar plak.. 

anak buah darkwan yang rambang mata tengok toys aira.. dah sonok bermain, daddy cool ajak balik plak.. 

sempat berpeace lagi tu..

malam umah kak nani-xde amik gambar pun..makan2 lepak kejap..terus balik..sbb dh kekenyangan n ngantokss...

sorry to albert-wedding kt kota kemuning, beriyerr aku nak gi ngn opismate yg lain..tetapi bila banyak event..kta akan keletihann..:P

ahad, dari 3 open house..kami hanya ke 1 umah.. iaitu umah kak long..
dari menjadi tetamu..datang makan2 ...
hingga ke bibik part time.. daddy pun tlg jadi tuan umah n runner ke kedai..


sambil jadi bbsitter 

wif auni  nasuha..

wif aiman n afiq.. 

sampai dah jadi tukang masak!!!  camner nak attend open house org len.. sbb dh bertukar menjadi tukang masak segera...
sbb ramai sgt tetamu, k.long siap buat menu tambahan last minute..

dua orang bibik.. bibik ina dan bibik weni..hahahaaa..

dan keletihan..bawak aira main kat playground ...

balik umah dah malam.. terus zzZzzz.. monday dah keje..



ps: aku auto publish yek..bukan update secara langsung dr opis..mmg skang suma entry aku adlah auto publish jek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails