Friday, December 31, 2010

special thanks to nenek ipah n family..=)

special thanks to nenek ipah yang sudi jaga Aira about 7 months..
1st day Aira di rumah nenek ipah aku dah kerisauan ..
risau sebab dia xpenah duduk di rumah orang.
Alhamdulillah. nenek ipah n atuk layan aira macam family sendiri..



main dengan abam-abam -lily's heroes..
sorang aira panggil abam..sorang asif..
kenal ben-10, tahu chanel 612, 613,616...
balik umah request nak tengok six one six.. memula aku tak paham ye ape...
pastu bila dia amik remote astro sambil cakap.. nak ngok six one six.. six one two.. ooo.. nak tengok kartun ghupernyerr.. sebab umah aku ade six one one jaa....
hahaa.. mama ketinggalan la aira..

nyanyi winkle-winkle little star..
baca doa makan..
macam2 aira belajar dan bermain dengan abam dan hasif..

next week  Aira akan ke nursery...Taska Dunia Elit...
semoga Aira menjadi lebih bijak, aktif, sihat, cergas dan cerdik..ameeennn....

ps: all pics from lily's collection..ehehe..sori ly amik je without permisssionn... =)

time flies..

masa berlalu pantas je tahun ni..
sedar2 je dah end of the year...
dah hari terakhir tahun 2010 dah pun...
tercapai ke azam aku tahun 2010 nih?

tahun 2010.. bertukar kereta
tahun 2010... bertukar kerjaya...
tahun 2010... tak banyak kenangan manis.. takde yang special rasenyer..

tahun 2011.. semoga lebih berjaya
tahun 2011..semoga lebih tabah...
tahun 2011.. semoga membawa seribu keindahan dan kenangan manis...
happy new year to all....


ps: bertambah tahun,bertambahla umur.. bulan depan aku dah 3 series dehh.... :P

Tuesday, December 28, 2010

masak masing2..makan sama2...


aktiviti: lunch dengan geng kelas U7, KMK ..
date   : 26 Dec 10 = ahad, smpene cuti sekolah yang dah nak abiss..
venue : di umah Laila.. tema makan adalah potluck.. masak je apa2 yang simple dan patut..since kami2 jek kan.. xyah la nak beriya sangat..  :D

lauk-pauk di hari kejadian..

butter prawn aku kononnya..hahahaa...

tomyam seafood from chef laila...
ayam goreng versi Zerd...

eif iman insyirah... baby zerd n jepp

n Laila n Zerd.. hiksss zerd yang dah macam mak cik2..kekekeke.. 
n Laila going to be makcik2..hihiiiiiii ..jangan marah yaa.. :P


n aku yang perasan "vogehh" hahhaaa...
ye larr korang kan dah sepasang...aku baru sorang jek..so masih vogue di situ.. =P

kaum bapak dengan anak2.. 



kaum ibu dengan anak2.. :)

amirul-aira-rayyan..
aira diapit jejaka2.. seperti biasa tersipu malu anak dara i..hehehe..


ps:  lame giler x jumpe zerd. laila plak tahun lepas datang beraya di umah aku..
masa di utm pun bukan selalu lepak ngn derang sgt coz course lain2... then   bile dh memasing habis belajar lagi la lost contact... nenanti kita gath lagi yek...till then..daaa~~

Monday, December 27, 2010

tukar susu...

memula time Aira baby2.. start minum FM kami bagi dia susu Lactogen 1.. semangat Alhamdulillah badan dia.. gebus yek..lengan dah mcm michellin dah ha...



pastuh susut sket badan dia sbb batuk bekahak sampai masuk sepital kesahnya... then terus tukar susu ke Enfa.. tapi kejap je minum enfa.. xserasi dengan dia..


tukarr lagi ke Mamil Gold.. lame dia dengan Mamil Gold nih.. setahun lebih la kiranya..  but now.. sempena dengan tahun baru.. (ecehh..ada kena mengena ke azam baru dengan susu?).. Aira akan bertukar susu lagi... ke......




susu nih... Alhamdulillah.. testing dia macam ok jek..bleh la tukar ke susu Dugro plak..  nak ke 3tahun punya step terus tp umur x cukup lagi..kang terbesar sangat plak..



so far.. Aira ok je la ngan susu nih,. beza banyak tuh.. mamil 1.6kg(dlm tin) = RM85.00 selalu kalau beli time offer dalam 72, dugro 1.6kg(tin) baru 30 lebihhh jek.. beza banyakk woo....  

Friday, December 24, 2010

Nak pi school...


dah excited nak ke sekolah.. 
n yes, starting next year she will be going to school (nursery)..
happy laa sangat nih.. jangan bila dah hantar ke sekolah nanti  meraung nak balik.. tak pun nak duduk umah nenek pipahh.. hahaa... 

im thinking to send her to Dunia Elite Nursery..
sebab..
1. Paling dekat - selang 4 buah rumah saja..
2. so far dia tunjuk aktiviti derang untuk for 3 years old boleh tahan menarikk.. nyanyi2 sudah semestinya, belajar abc, mewarna, mengenal bentuk, etc2.. oh yaa.. ada mandi kolamm jugak..(kolam depan umah jugak cuma size besar..) .. ok la tuh..
3. fees - not too bad.. jangan la mahai2 xmampu deh..
4. Dunia elit ada fb yek..so boleh ikut pekembangan mereka -http://www.facebook.com/pages/Dunia-Elit/145991289508

but, yet to register daa... haihh busy sangat aku skang ni, eesok lusa la pi daftar kut.. :P
anyway... hope everything will run smoothly for year 2011 =) 

ps: nak beg sekolah BARNEY juugakkk....

Thursday, December 16, 2010

Aira dan Barney..


memang tak dapat dipisahkan.







..
sonok habihh dia dapat naik menda alahh ni..
hari2 ajak mama ngan daddy pi sini..
masalahnya menda alah ni kat KLCC...
kalau dekat Giant kin.rara kerr... jusco equine keeerr ..alamanda ker... 
boleh la selalu pi..
ini kat KLCC nunn ..sooo..
bila lagi nak pi daddy?

Monday, December 13, 2010

rindu kat saya x?

kat bibbi yaaa... butan bibbii... tatakkk nih...


- dah start bahasakan diri dia as tatak.. tapi selalu je sasul2 baby lagi..
- kuatlaa besembang, tapi pelat ya amat.. susah nak pahamm...
- suka nyanyi. twinkle2 little star dah boleh nyanyi sampai habis.. 
- kuat berposing.. asal nampak camera ja ada je nak pose.. tapi ikut mood jugak
- dah pandai mintak macam-macam.. apa ada iklan suma "baby nak.."  selagi tak jawap..selagi tu baby nak...

kejap nya masa berlalu.. tahun depan Aira dah nak pegi sekolah.. punya la excited nak sekolah, asal lalu depan sekolah nak showaaahh.... =)


banyak nak update blog, tapi lately memang tak sempat nak mengarang.. sejak keja kat tempat baru ni pun, tak menyempat blog walking apatah lagi apdet blog.. balik umah dah penat malas nak layan blog..baik layan anak n bapak.. ntah2 lama-lama nanti blog aku ni bersawang jek..
tapi, insyaallah.. akan aku usahakan untuk update seminggu sekali dan buat auto publish la.. insyaallahhh... =)



Tuesday, December 07, 2010

salam maal hijrah 1432..


selamat menyambut Maal Hijrah pada umat islam ..
Tahun Baru, Azam Baru, Kerja Baru...
semoga dengan penghijrahan ini akan diberkati Allah dan mendapat rahmat dariNya...

Salam Maal Hijrah buat semua dari kami sekeluarga

Wednesday, December 01, 2010

mood farewell...

this week is my last week with C**RTiS Technology....feeling..
of coz yabadebaduu.. coz i can go out from this hell !
why i said hell!! coz after our transition from ay ai gee to C*****S .. we got new boss which is serius damn stupid, ego and etc..
tak penah i mengadap bos yang sangat budduuh dan smbg.. even my exboss dengan em.erio dulu adalah 100x better then her- dah buduh.. sumbung lak tu..haihssss...sungguh ngeri... :(

Alhamdulillah  Engkau telah bukakan pintu rezeki untuk aku... semoga Engkau sentiasa lindungi aku dari kejahatan dan hasad dengki Ya Allah..

kita kerja ni haruslah IKHLAS kan..jangan ada niat buruk dan dengki dengan orang lain.. dan kena la amanah..

susah kan kalau ada konflik dengan direct line manager.. dulu i used to be close dengan her when she first join ..tapi bila aku tengok style keje dia..slowly aku faham kenapa background check dia "colourful" ..
jadi HR ni tak semudah yang disangka... orang ingat.. bestnya keje HR.. even aku tak study HR, but learn from job experience is more challenging dari practical study.. (terus rasa nak sambg study Master Human Capital Management) ..

2 tahun 3 bulan dengan ay ai gee - was fruitful experience.. best  keje ngan Caryn, YL,BF , Ivan , maziah.. paling best support Travel Guard.. since go live dari 10 orang staff ke 140++ staff aku recruit derang..
but once transfer to C****** saja... hurmm... tah ape2 jadinyaa... melingkup la gamaknya c.tom ni nanti kalau director tak berubah.. bawak masuk expatriate tak ikut process, buat kampeni macam pak-aku-punya kampeni dll.. :) dah la mengumpat!! :P

ehh..apa aku membebel ntah ape3 nih.. actually just nak highlight minggu ni aku asikk la makan freee....
brekpes org belanja.. lunch tetiap ari ada appointment ..best2.. sure, im going to miss my good friends and TG staff...

me and sis Maziah..

mis seksiteri-sophia, me n suet fun...



ps: opis nih sunngguuhhh aku tak gemar bergambar.. :P x careerrr laaa .. x macam geng2 bas sekolah emeri.o dulu tuh.. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails