Monday, January 31, 2011

update terakhirku...

sebelum mencecah usia 30 tahun..
feeling 20an lagi nih, hahaa....

uhhh.. gumukkss nye i...

Alhamdulillah, 29 tahun aku dapat bernafas dibumi Allah dengan aman, sihat dan bahagia..
tima kasih kepada mak abah yang mendidik dan menjaga aku hingga berjaya ...
selama 29 tahun ni.. ALhamdulillah aku x penah sakit .. paling teruk masuk hospital pun beranak dekat Aira la.. bleh gitu? Demam, gastrik dan migrain sikit2 tu biasalah kan...
kekadang aku takut sangat kalau aku sakit... mana tau kan, dugaan dari Allah untuk hambanya.. mintak simpang.. semoga Allah kurniakan aku kesihatan yang baik2 saja.. aminn....

masa belalu cepat sangat sekarang nih, pegi keja hari isnin..sedar2 dah jumaat..
sedar2 dah nak masuk bulan ke 2 di tahun 2011...
sedar2 jugak, aku dah 30 tahun!!!

weh.. 30 tahun tu sebenarnya dah tua ker?
napa aku tak rasa macam tu pun..
ye la, bukan nak kata aku perasan muda, (walaupun sebenarnya aku mmg perasan pun.)...
tapi seriesly..aku masih rasa mcm childish.
mungkin faktor2 sekeliling kut..
ye la, dalam family aku pun, anak 2nd last... tetap feeling adik2 kepada 3 org kakak2 aku yang memang baik hati..
i luv u olll.....
 18 Aug 2007 - dihari persandingan ku...


Kerja aku sekarang pun happy sangat.. syukur.. semoga akan selamanya macam ni la..
baru 2 bulan jek pun actually. tpi aku rasa macam dah lama sangat..
dari bos besar, bos kecik, rakan2 sekerja semua helpful dan friendly..
bos besar aku pulak org penang, sembang2 borak2 rupanya penah duk SP..
n mostly rakan sekerja aku pun sebaya jek umur kiterang...memang ngam..
 one of them..anuar, time ni career fair kt uitm shah alam last week
budak ni sebenawnya kaki pembuli.. encik demin, jgn la jeles..jgn risau ... 
nnt mama kenalkan kt dady kawan2 baru mama yek..

 . dah besiap nk balik dah pun..

.. dan setakat ni feedback dr business unit lain ttg aku pun positive..ye la kan.. aku buat recruitment untuk cc yg requirement derang plak fresh grad.. sap sap suiii jek . pejam mata pun dapat ,kalau nk compare dgn travel punya requirement dlu tuh..


baru last week aku join derang main bowling..
interdepartment.. of coz team aku team recruitment aka tangan emas..
hahaaha..  yg tgn emas nya sorang jek..yg lain tangan karat.semua baling semua ke longkang..
then 11hb Feb ni plak ada dinner..

n si kecik aku ni makin hari..makin bijak.. makin mengada-ngada.. dan makin tak larat nak layan..


 Alhamdulillah..syukur .. aku dah 30 tahun ..bila dah kompem jek nanti , bleh la wat adik kan daddy!!..kekeke.. baru leh dpt matternity leave 90 hari jugak..hehehee....

ps: selamat bercuti dan selamat menyambut hari wilayah..juga.. gong xi fa chaii!!!

Wednesday, January 26, 2011

Zone T -toooloooong!!!

Alhamdulillah, aku dianugerahkan kulit muka yang licin...
walaupun xputih melepak ..
tapi..amatlah musykil..
zone T aku cepat la sangat beminyak n bekilat...
cemana nak buat nihh!!!!???
nak pakai produk apa? 
boleh tolong  takkkkk.. =(

Monday, January 24, 2011

buku dan sticker.

hasil nya penuh di sini...


DVD player dia..


basikal dia..


komputer kecik dia...




dan merata-rata dalam buku dia...

kekadang dekat tangan, kat kaki.. kat baju pun dia lekat..
dia..dia..... 

Thursday, January 20, 2011

cuti di rumah jek//

hari ni cuti..
berehat-rehat di rumah sambil meneruskan misi Aira tanpa pampers..
setakat ni 1st half day.. masih berjaya..

tengah2 duk main ..
lari2 ke toilet...
tetiba dengar bunyi jek.. aku p tengok..
baik tgh tencing smbil bediri!!
aiyokk anak dara nih...

3 kali dia pi tencing sndiri ..pas aku basuh..dia sendiri amik suar pakai..bagus2..
gud luck baby!!
ni nak tdor ni aku rsa sebagai langkah keselamatan..pakaikan la jugak pampers..

apapun, 1st half day hari ni dah SUCCESS!!!



 gambar selingan..koleksi buku2 conteng Aira..pantang pegi pasar malam nak je buku2 colouring nih.. seb baik murah.. dari beli mainan ntah pape2.. baik beli buku kan!

Wednesday, January 19, 2011

she is sooo...

cute...

isnt it? (sapa lagi nak puji anak sendiri kann... mata sepet idung penyet pun cute jugak di mata aku!!!)

wahh.. kagum daku!!!

Aira dah pandai baca doa makan full version...
siap dengan bismillahirrahmanirrahim...
xde bantuan dari mama ataupun daddy....

bilang satu sampai sepuluh..
tapi sepuluh dia cakap PESULUH..

ABC lintang pukang lagi la....

twinkle-twinkle pittel staa.
hau i wander you are..
up bebev haiiiii
like a mon in shaiii

ps:kalau dengan mama jangan harap nak bagi ikat rambut.. baru nak buh sepit pun tanak, ngan teacher nak pulak ikat rambut dua nih....


Aira dan potty-train

since Aira dah 2 tahun 8 bulan... lagi  4 bulan dh nak 3 tahun. aku pun try potty train dia..
start malam dalam beberapa jam.. balik keja.. tak pakaikan pampers...
dua jam pertama ok.. tak kencing lagi..
sekali asik aku duk melayan fb n blogwalking.. tetibaa...

mama.. baby tencing.. bashahh dah... 
aduihh.. kn mama dah pesan, kaalau nak kencing bagi tau mama.. potpet laa aku sebab kena buat keja tambahan.. bermop la pulak malam2..


kali kedua.. di hari sabtu..
kompiden la Aira bleh bagi tau since dia sendiri volunteer tak mau pakai pampers..

nanti baby tencing baby bagi tau mamaa yaaa... 
ok...aku pun pecayaa la dia..

dah agak setengah jam.. aku tanya..
aira nak kencinng tak..

tak yaa.. beyumm tencing...


setengah jam berikutnya..
dah nak kencing tak?

beyumm yaa... nak main ni.. (sambil duk main umah ngan bear dia...)
ok la.. lambat lagi kut nak thesheng...
aku smbil sidai baju, sapu sampah..etc..

tetiba.. dengar suara daddy dia macam guruh dah!!

AIRA... awat tak habaq nak kencing.. pot pet pot pet..


misi... GAGAL... 


tapi kekadang bila time pakai pampers pandai pulak cakap nak tencing.. bukak pampers duk kering lagi pampers tuh...

kesimpulannya kena la pakai pampers lagi..pampers size XL dah tak muat, nak pakai XXL jenuh la mama... huhuu..


ps: Aira masih lagi bahasakan diri baby.. kekadang tatak,, kekadang Aiyaa

Monday, January 10, 2011

tiga puluh ...

tahun ni bertukar lah angka di depan umur aku..
sempena dengan nak tukar angka, aku teringin nak buat contest? (contest????) kononnya je la.. =P
tapi belum sampai seru kot..hahaa..nak buat contest pun kena ada seru dan yang penting skill tu kena ada..
blog kecil-kecilan mcm aku ni ada ke orang nak join contest? hahaa.. verangan derrr...
mungkin giveaway aje la kut..since x ramai follower kan.. =)
apepun masih di dalam planning.. sbb besday i satu wilayah persekutuan cuti...
nak2 pulak tahun ni CNY dekat 1st Feb.. so memang cuti panjang laa kan..
apepun nanti ai update yer..
insyaallah kalau ada rezeki lah.. kalau tak.. heehe verangan jek ai..ngehngehh

Saturday, January 08, 2011

penyesuaian diri..

cukup sebulan keja di tempat baru..
so far ok jek.. memula aku mcm culture shock yek.. sebab derang nye volume recruitment 2 kali ganda volume aku dulu,..
mana nak screen, mana nak sourcing..interview lagik.. documentation, report.. wuhhh pengsan!

Tapi so far Alhamdulillah , dengan team mate yang aku rasa "masuk" jiwa dengan derang Insyaallah xde masalah... even keja banyak kalau kita happy OK jek.
Bab trafik jam pun baru nih opismate aku dh tunjuk short cut baru.. so next week bleh try tengok cemana..

Aira so far Ok di taska .. cuma kekadang mood bangun pagi dia datang..susah nak pujuk pegi sekolah..
ni pics cikgu dia amik.. sory ye teacher, i copy paste from FB jek..

hari-hari balik sekolah,  cita Aira belajar miki mouse, ade kwn ramai, ada teacher, ada nyanyi2... hohoo.. 
nyanyi je la yang dia suke, nanti balik nyanyi kat mama yek Aira...

ps: mood blogging skrg mmg suam2 kuku jek.. sebab kat ofis mmg tak sempat nk blog walking dah, balik umah penat..mls dh aku nk layan blog2 ni.. weekend je laa...
dah tu bila plak en nuffnang nak mai melawat umah aku kan? hahaaah... xpe la.. asalkan berupdate sudah!!!


Tuesday, January 04, 2011

1st day..

ni budak excited pegi sekolah...



balik je umah.cokkcekkcokkcekkk.. potpettpottpett.. duk becerita ...

korang yang anak 1st day sekolah sure excited jugak kan.. hehee..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails