Saturday, April 23, 2011

besday aiman

last week kami ke BBST untuk makan2 besday aiman yang ke 9..
tema adalah bola sepak.. 

aiman, nisah n afiq..

aira ngan auni pakai skirt sbb tak de baju jersey...



ni ha besday boy.. aiman nur shafiq yang ke 9 tahun..

aiman ni ikut muka sapa pun tatau.. muka pak lang x, muka mak lang pun x..
aku selalu usik dia.."aiman anak kap la ya nga...".. hahaaa

dan sepupu2... cukup 8 orang...thn depan bertambah hendaknya..
hahaa..

nih kek dia.. rupa cantik.. rasa .. so - so sajek... 

ps: lagi 2 minggu besday Aira. last year aku sempat buat preparation untuk celebrate bagai.. tahun ni Aira celebrate kat sekolah la yek.. mama beli kek n bawak jajan makan kat sekolah ngn teacher ngan kawan..
mood tengah pilih kek untuk aira la nih.. tu yg update pasal besday aiman...

Tuesday, April 12, 2011

ustazah aira..

ari jumaat pakai baju kurung..
mood baik, pakai sekalu tudung.. 
aira irdina dah besar..
ramai ingat dia dah 4 tahun lebih dah..
walhal baru nak masuk 3 tahun ...
=)

Saturday, April 09, 2011

cara-cara menghilangkan kesan calar kereta...

tajuk je sudah tahu sape punya keja sampai calar2 keter kan...:P

parking kat Plaza.Pantai tu sangat ler sempitnye entrance dia, dah sempit korner baring plak tu..
sepanjang aku bawak che tam..selalu la aku nervous especially bila nak lap kat tempat sempit tuh..
dalam duk berhati-hati dan waspada.. kene jugak pada hari khamis nan lalu..sebab aku dh lambat n kalut sangat la sampai jadik camtuuu... 

maka, haruslah enche Demin membebel 14 hari kan.. 

tapi... dengan adanya AUTO-touch up paint... selamat la aku dari bebelan 14 hari.. jadik 2 hari jek.. tengkiyuuuu daadddyyy... 


1. tengok la kesan calar nya...


2. alat2nya... auto touch up paint, berus, dan kain buruk yang di basahkan..


3. lapkan kesan calar dari habuk2 dengan kain basah..


4. auto touch up paint sedia berkhidmat..



5. sapukan pada kesan calar... 


6. taraa.. hasilnya..
takde lagi kesan calar di skirting che tam ku... 



okeh daddy.. pas ni ai janji bawak lebih berhati-hati...

Sunday, April 03, 2011

update sekejap..

lama sungguh aku tak membebel dalam ni..
mana taknya time keje mintak maap lerr memang tak sempat langsung..kalau ada smart phone pun, belum tentu ada masa nak mengupdate..
jangankan nak bukak blog orang ..blog sendiri pun weekend baru bukak..
dah bukak weekend tu baru la blog walking  semua...
dah  ketinggalan macam2 jek...

Update Aira..
hobi adalah menyanyi.. macam2 dah lagu dia pandai nyanyi sampai kan lagu yang aku tak penah tahu pun dia nyanyi...
Alhamdulillah, sejak ke taska  ni, Aira semangat nak ke sekolah..
kaalau tanya aira anak sapa pun dia jawap "Aiyya anak teacher... " perhh...
kalau tanya Aira sayang sapa.. nanti dia  jawap " Aiyya sayang mama...sayang daddy..sayang teacher.."
pagi2 nak teacher kesayangan dia yang jemput masuk dalam rumah..kalau tak, jangan harap...
lagi sebulan lebih jek nak masuk 3 tahun... ingat dah boleh free dypers.. tapi misi masih belum berjaya..
sebabnya kat umah aku jek yang besungguh2.. daddy tak encourage sangat.. =( dah tu kat sekolah pun susah pulak nak train..kesian plak kat teacher dia.. takpelah.. hopefully dia akan berhenti dengan sendirinya...
birthday Aira yang ke 3 tahun ni pun aku ingat nak buat kat sekolah dia jek.. lagu birthday memang dah terror dah.. siap nyanyi version English n version Malay lagi dah...
ape lagi yek... makan pun makin berrselera dah sekarang.. dulu asyik susu jek.. tapi still kena ada mood nak makan baru bertambah dia makan...
favourite aktiviti memalam adalah colouring... hasil budak 2 tahun 10  bulan colour.. ok la kan? aku bg A  nih.. colour tanpa bantuan sesiapa yek..dia sendiri2 kaler daun warna hijau, buah warna merah...

weekend lepas, selepas bekurun janji nak bawak Aira mandi kolam..akhirnya ke Desa Water Park kami sekeluarga.. last pegi thn lepas.. masa tu Aira mandi n main air apa sja.. sekarang semua nak ikut cakap dia jek...

warm up sebelum tejun kolam..

muka puas hati dapat mandi kolam..

ok la.. to be continue.. tetiba rasa nak sambung tido plak..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails