Tuesday, May 24, 2011

Aira dan Sports Day - Part 2

kan dah cakap ada part-part..
nasib la kan, sebab ni je modal aku nak update blog.. :P

selesai saja nyanyian negaraku dan bacaan doa, ada acara pembukaan dari kakak-kakak umur 5 dan 6 tahun.


menari lagu no body-no body but you!

time ni lagu drift - fast n furious plak...

sebelum acara sukaneka bermula, Aira sempat breakfast roti.. 
tapi makan pun dua kali giigit je.pastu tak nak dah.


okei.. teacher dah suruh masuk barisan sekali lagi.. acara dah nak bermula..

Aira masuk 2 acara,ring of fire dan dragonball
  

ring of fire.. bawak ring masuk ke dalam cone.. 
daddy tolong support lagi.. 
tapi bila dah start lari.. Aira senyum saja.. bangga nih..
lari laju tinggal kawan rumah hijau dan kuning..
dapat tempat pertama.. yeayy!! 

ini boy nangis sudah.. tak mau lari.. teacher pujuk pun x jalan...
yang kelakarnya, bebudak 3 tahun mostly menangis..
temasuk la Aira.. nasib baik Aira nangis kejap je..:
kalau sapa yang tau gaya Aira nangis kompemm pengsan nak tunggu dia ok..
sebab tu la daddy duk pujuk Aira sebelah tu..


kalau dengan mama panic dah .. =P



game ke dua - Dragonball..
masuk ball dalam baldi...

get set..

lari lajuuuuuu.. dengan confident ..


pusing balik.. 


yeayy... game kedua pun menang nombor satu!
well done Aira.. besar nanti bleh jadi athlete macam mama yek..
main netball,hoki segala mak nenek main.. 


habis acara untuk 3 years, terus bawak Aira ke playground belakang tu.. baru dia rasa release n tak stress..



ni game untuk 6 years, mancing itik..


cucuk sate...

game untuk bebudak transit.. skipping with ballon.. adehh..kesian aku tengok bebudak nih.. susah kut nak skipping sambil kepit belon...

penat sorak dan main.. makan dulu...

game untuk parents plak.. sori, mama and daddy tak join .. 
Daddy x sama size dengan daddy2 orang. dan mama malassss.. :P




last sekali.. baru acara penyampaian hadiah..
panggil semua budak 3 tahun dulu..

tempat pertama bagi acara 3 tahun.. 
AIRA IRDINA..
wahhh!!! mama terus tolak Aira kat teacher...




muka bangga mak pak.. haha.. 


dan tak bleh blahhh..
muka anak yang balik umah cium medal tak berhenti2...

ps: tahun depan Aira baru 4 tahun. nampaknya banyak tahun lagi la Aira join acara sukaneka cam gini yekk..
pss: hopefully pihak TDE dapat memperbaiki segala kelemahan di tahun akan datang.. aapa pun teacher2 memang sporting dan best!! 

Sunday, May 22, 2011

Aira dan Sports Day - Part 1

sabtu. 21 May 2011, Taska/Tadika Dunia Elit 
for the first time Aira Irdina, 3 tahun participate on her school event -Sports Day Elite Kids World-...

Bangun seawal 7 pagi, mandi tanpa paksaan dan besiap nak ke padang..

pakai stokin dan kasut sendiri..
kasut yang masih berbau kedai.. baru je beli malam sebelumnya... :P

 i am ready... mulanya nak pakai kasut hi-cut barbie tu tapi kasut tu terbesar sket..
susah plak dia nak belari nanti dengan kasut besar..


sampai padang teacher Muna ikatkan dengan 'kain biru" as rumah biru.. 

masa ni muka ceria sahaja..

beratur tunggu acara bermula,.


dengan kawan-kawan Aira, Tina , Rayyan


 by 8.30am, baru majlis bermula..agak lambat jugak acara bermula.. nasib tak hujan..kalau tak kesian bebudak tu..


Aira bebaris nyanyi Negaraku dan bacaan doa...





Negaraku dan bacaan doa..


ps: to be continue boleh... sebab banyak gambar aku nak upload x lepas...
pss: this update dedicate to my daughter.. nanti dah besar pandai boleh baca  dan tengok ye Aira..

Wednesday, May 18, 2011

doa penerang hati.. versi Aira

video

oh my god..
open my heart..
make me see my work..
so that..
i am understand..
ameeenn...

ps: sekarang mama pun nak baca doa dalam bahasa inggeris gak lah ... Aira..Aira..

Monday, May 16, 2011

sambungan... hadiah besday ialah...

 keesokan harinya besamaan 7 mei.. sukaneka untuk tadika for my niece - anisah...
kami jadi tukang sorak ajer...


  dan tengok paklang main bola sepak kain pelekat...

nih..nisah tengah get set nak main game.. 
 nisah menang!!! 

dan sebenarnya 7 May tu ialah hari besday aira..  
celebrate kecik2 je.. ngan family.. 
actually celebrate together ngan birthday anisah (5 May ) dan hari ibu jugak.. 
tapii.... masing2 nak potong kek princess (aira dan anisah) 
jadi la kejadian hiruk pikuk dengan tangisan.. 




sekali.. pak lang beli hadiah basikal untuk birthday girls.. 
dedua pun dapat basikal pink..
kemain suke budak 2 orang tuh..


masealahnya pulak.. Aira belum pandai kayuh basikal betul2...
sama ada kayuh gostan..atau kayuh separuh2..
tak pe aira,cepat2 belatih kayuh basikal nanti bleh naik basikal petang2,...

mama? bagi hadiah apa kat aira nih...

citer basi

tudia ..ini orang sudah malas nak membebel..
sebab entry yang ada sumanya adalah entry basi..
kejadian seminggu lepas.. minggu berikutnya baru nak citer..
ceciter..ceciter..

tak pe la,.. asalkan ada orang sudi nak baca.. ade ke orang nak bace nih?

minggu lpas bekampung di rumah mak lang di BBST..
Aira suka la dapat main dengan kakak nisah , ngan aiman...
sampai malam mainnya..

beriadah bersama..

tengok nisah ada latihan untuk  hari sukan esoknya ..

main sampai letih.. ajak balik umah pun tanak dah... 


ehh..sambung nanti bleh, ada lagi ni citer adiah besday aira nih... tpi aku dh malas nak type.. :P

ps: next week aira ada sports day plak.. tak sabar tengok aira besukan plak.. 3 tahun pun dah ada hari sukan jugakk..hehee ..anak aku dah besar weh!!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails