Tuesday, July 26, 2011

rumah ohh rumah...

dah lama saya tak merepek-repek..
actually kami  tengah servey rumah area2 PUJ nih..
2 tahun lepas, owner rumah sewa lama offer nak beli tak umah yang kami sewa tuh..
tapi sebab rasa masing2 belum stabil.. baru nak develop career.. pas tu baru plak kawin..baru pulak ada anak..baru nak idup orang "lama" kata...

kami pun cakap TAK NAK...
pada masa tu.. harga rumah tu adalah RM180k untuk rumah 2 tingkat 11x65 , mengadap main road, deretan kedai, dekat surau , dekat playground, depan umah xde rumah.. senang parking..dan area bumi lot plak..!!


gambar pertama umah lama.. masa ni baru servey umah nak sewa..  tenant lain tak keluar rumah lagi..

masuk rumah pun kosong gila.. ye la.. lepas kawin, kami tinggal sementara di rumah kak long kat Bandar Baru Bangi.. lepas 4 bulan kawin, baru kami pindah ke PUJ... beli barang2 basic saje..langsir pun import dari mak.. hahaha..
setahun kami tinggal di PUJ2 tu.. then owner nak jual.. 



memang tak de apa..kalau orang nak datang umah pun segan .. tapi Alhamdulillah... pelahan-lahan kami beli barang.. sikit2..  kiranya masa nak pindah dr PUJ2 ke PUJ7 ni.. satu lori yang 2tan jugak laa....

sedar tak sedar. dah 2 tahun kami di umah PUJ7 nih.. mula la teringat kalau owner ni nak jual cemana? sebab market value area ni mencanak2 naik nyer.... tpi mungkin tak jugak kot.. sebab owner ni memang baik giler.. duit sewa bulan2 ni kire cam income untuk wife die jek.. cuma beharap dia x naikkan sewa la kan..sebab kami jek masih kekal dengan harga sewa lama.. tapi sampai bila nak menyewa kan???

haihh... sayangnyer umah sekarang.. kalau mintak beli mau harga dah 300k lebih nih.. adeyaii... s t r e s s....







Tuesday, July 19, 2011

pesta flora dan cahaya ke nama dia?

ni aktiviti 2 minggu sudah ye.. event dah abih baru tehegeh-hegeh nak cita.. 
busy+ malas.. ;p
kitorang pegi malam perasmian.. malam 9hb July yek.. tengah orang sibuk ke KL kononnya perhimpunan ber.sih kami sekeluarga ke Putrajaya.. lagi berpaedah!!!



 maka bunga api nya sangat meriah... 
siap besila di depan tasik..
 terpaku tengok bunga api yang cantik2... sebab pakai camera cikai jek gambar tak power..
tapi tetap puas hati sebab dapat tengok bunga api ..
mula Aira agak takut dengan bunga api sebab bunyi yang  kuat dan cahaya dia macam jatuh ke arah dia..
tapi lama-lama dia yang paling suka.. 
ada yang sempat buat video lagi...
tah berapa riban la kerajaan abis kan untuk bunga api nih kan? 

 lepas perasmian bunga api tuh, ada la pertunjukan  bot.. bot2 bercahaya..
sebab dah banyak minggu aku pun dah lupa bot yang mana..aku try refresh yekk...

bot dr tourism malaysia..

bot dr perbadanan putrajaya..

bot dr brunei..

dr iCITY...

dr Genting Group..

dr YTL Group.. (kot..)

Pahang...

PERLIS..


AIR ASIA.. yang 3 kali u-turn sbab lampu tak nyala semua... kesian aku tgk.. agaknya derang kena atas udara jek kot.. bila masuk air x cukup power.. :P
Putrajaya Cruise..

oh.. si cantik manis..

si cantik manis yang sedih tak dapat lampu kelip2..

si cantik manis cekak pinggang dekat daddy sebab daddy tak mo cari lampu kelip2...

 dan closing ada bunga api lagi...

debushhh....debushhh....

kami tunggu sampai habis.. tak pe sesekali memeriahkan acara cam ni.. 
dah la FOC.. dekat Putrajaya jek pun... so malam tu memang enjoy..
Aira balik siap nyanyi2 lagu Malaysia dan bunyi sound effect bunga  api...

note: lagi 2 minggu nak puasa nih.. dah abis ganti belum? aku tengah buat marathon puasa nih...

Monday, July 11, 2011

pokok..

Lirik Pokok – Meet Uncle Hussein - Hazama


Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Ulang Chorus
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok


ps: jatuh chenta dengan lagu nih.. aku nyanyi tanya sama pokok.. aira sambung dengan nada asal :
 apa sebab goyang.. nanti jawap pokok.. angin yang goncang... hahaaaaa

Wednesday, July 06, 2011

berbasikal...

umur bapa tahun selalunya bebudak leh kayuh basikal?
Aira ada basikal.. tapi Aira tak pandai kayuh ke depan... asal kayuh je kayuh ke belakang.. kalau kedepan pun .. akan separuh-separuh jek dia kayuh...
sepetang aku duk ajar dia mengayuh... dan gigih jugak dia prektis..
tapi?! hasilnya...
kayuh ke depan la Aira.. kebelakang mana nak jalan...



aku smpai mencangkung nak demo camna kena kayuh...



dan aira pun dah stress... sebab kayuh ke depan tak jalan...

'
kena marah ngan mama.. sebab mama dah geram..
kayuh basikal tp ke belakang.. huhu..

end up.. basikal tu parking elok je... tunggu la  bebila mood aku baik nak ajar dia kayuh basikal lagi... hurm.. 

Sunday, July 03, 2011

craving foods...

pada satu malam... aku teringin sesangat nak makan chiken chop.. tetiba jaa..terus bukak internet gugle kat mana chiken chop yng best dan sedap tpi harga tak mahal..muahhaaa..

at last. kami ke Austin Steak House - Bandr Baru Bangi seksyen 7..
1st time here.. tengok dr luar.. not bad.. masuk dalam.. wah... cantiknye.. deco dia ala2 cowboy country plak... 

the deco.. ala-ala cowboy country plak kan.. exclusive ...


order form..



our foods.. 
mama and daddy : chiken chop
aira: mushroom soup..

abihs.. dan licin.. masa memula sampai lupa nak snap sebab terlalu laparrr...
 dan tak sabr nak makan..  hahhaa...

Aira makan mushroom soup.. siap nak hirup dari mangkuk lagi..
aiyakk.. budak ni kalau dengan sup memang tak tau malu punya..hehee


 mama and aira wearing pink stripes shirt .. its same stripe.. ;p

results: chicken chop dia Ok la untuk org yg lapar dan cravingg dengan chiken chop.. 
tapi honestly tak leh lawan chiken chop kat food court TPM.. hurmm sos black pepper dia yummehh...~~


ps: lately, aku cepat sangat craving for foods.. selalu jek teringin apa2 jek..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails