Saturday, September 24, 2011

Raya Part 3, 4 , 5 dan seterusnya

bila dah last minute.. apdet borong la nampaknya...
ni pegi tgk movie di hari raya ke 3...
tgk cite hantu bonceng..
1st time bawak Aira masuk wayang...
kut die takut.. rupanya die excited..


sebelum tgk movie ... adik2 ipar aku pekena tutti fruti dulu...



dan masuk panggung...
aira.. "mama kenapa gelap?"... "ada  tiv besar la..
'


nak upload gambar lagi tpi slow ya amat... 

karipap-karipap .....

dah habis kecoh karipap-karipap cinta..
kita tengok Aira buat karipap ngn atok plak...

seronok dia dapat uli tepung karipap ..
kalau dah femfuan tu.. femfuan jugak la kan...
nak memasak jugak..



ade sapa2 nak order karipap cik puan aira tak.. hehe

Monday, September 12, 2011

Raya Part 2...

mee kari di pagi raya...
familymertua saya..



and the ladies...

and the boys..




and cik puan Aira irdina di petang hari raya ke 2

and keluarga kecik saya..

bertiga lagi.... tahun depan cemana ?
besaq2 duk atas dukung lagi...

seronok dpt naik moto vespa..

aaaa.. dah abih kut citer raya... cita raya berikutnya adalah 1st time bawak Aira pi tengok wayang.. 

Friday, September 09, 2011

Raya Part 1..

pepagi subuh di rumah Taman keladi.. pas mandi siap2 breakfast ke taman orkid..
sebab sepatutnya tahun ni raya pertama giliran my hubby.. makanya sebelum sembahyang raya..kami ke taman orkid..
best jugak dapat orang dekat2 nih.. takyah nak susah hati raya jauh2 dari mak abah..

kami serba kelabu..

'
mintak maaf mama...

mintak maaf daddy...

tengah hari di taman keladi plak...



bile daddy nak gemuk skit nih...


dan gambar di sebelah family asben plak...
tunggu next episode... 
:D 
baru entry banyak sket bulan nih..hehee


Sunday, September 04, 2011

habih dah cuti2 raya

seronok eh cuti raya..
ini adalah cuti raya paling panjang  untuk aku...
dah ler baru jek kompem bulan 6, dah tu lajak amik cuti macam senior staff..
hahahaaa... ader aku kesah? yang penting cuti approved awai lagi...
tapi tahun depan macam tak berapa cun jek nak lajak cuti panjang cenggini..
tak pe tahun depan kita tengok cite tahun depan lak yer...

so, dahh puas korang beraya? aku Alhamdulillah... semuanya bersederhana saja.. ecewahhh...
nak cite panjang2 pun dah tak lalu deh...
meh tengok gambar dulu la yek...

orang tengah sibuk wat ketupat, dia pun sibukk jugak...
aku kat belakang sebuk pasang langsir dan mengemop dan mengemas..
tugas memasak kakak-kakak aku ngan mak ...



daddy nak kacau rendang gak,.. masak rendang ayam turki lagi.. 


pak lang(b.i.l) sibuk gak masak...

abg man dan pak chaq bakar lemang tepi umah

lemang siap di bakarrr.. until 4.00am..
project lemang abg. fadzil mastermind nyer... 

sambungan cita di pagi raya...
ps: nanti sambung lagi.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails