Monday, January 09, 2012

back 2 school - part 2..

Lepas pening dan konpius nak anta Aira ke playschool atau ke Tadika tu.. kami buat keputusan drastik.. which is tukar sekolah baru terus!! bukan lagi dr playschool yang lama or cawangan tadika dr playschool die .. 
Actually, tadika dr playschool Aira yg buatkan aku ubah pikiran tu sebab terrrlaaalu ramai kanak2 dan cikgu-cikgi dia muda belia (nmpak mcm baru abih SPM  pun ade..) and ada nampak macam org "seberang" pun ade.. 
kalau di Taska (taman asuhan kanak2) tak per, tapi ini untuk Tadika (Taman didikan kanak2).. sebab tu la aku decide terus untuk ke Tadika yang lebih proper..
1. Silibus pelajaran ikut Jabatan Pendidikan 
2. Ada kelas Iqra
3. Ada limited headcount untuk pelajar ( tak de la sesak sangat tadika tu..)
4. CIkgu-cikgi yang ramah dan nice..
5. Ruang yang selesa 

kami amil untuk tadika + daycare.. so kalau sekali dengan daycare brg2  kena sediakan sendiri
untuk permulaan, teacher dah bagitau awal2., kena sediakan kelengkapan untuk daycare i.e tilam, bantal sendiri.. kau nak tilam nipis ke tebal ke nak lapik toto ke bawak la.. so, kami pun pegi le soping barang2 baru Aira.. 


barang2 macam nak masuk kolej da.. 

and her new uniform.. hepi nye anak mama nak gi school...



and with mama daddy yang x sangka anak mereka dah 4 tahun.... 

1st day antar. aku tak tunggu pun.. sebab masa antar kat gate tu. die steady saja.. tak kan la aku nak tunggu plak kan..  xde la nak amik2 gambar apa dia buat kat tadika tuh.. hopefully she can suite herself there.. so far dah 3 hari pegi ok je.. balik pun ceria saja.. belajar pandai2 ye Aira... jadi kakak yang bertanggungjawap dan pandai.. =)

ps: ok bai.. mood malas aku dah sampai..





No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails