Saturday, February 04, 2012

masalah sembelit

gilerr ahh.. aku rasa peknen kali ni memang penuh pancaraba dan cabaran...
cabaran 1st trimester tu dah satu hal..
now cabaran sembelit pulak..
memang kronik kut aku rasa kali ni.. 
seksa beb.... 
solution sekarang banyak makan betik dan pisang sahaja..
kalaun sesapa ada tips lain.. harap dapat dikongsii.. timekasihhhhh

time Aira dulu xde plak cam ni kan? uhuuuhuuu...


5 comments:

Elyn Sani said...

i dulu minum nutrifresh. alhamdulillah mmg lawas. tp se pack RM120 x silap. 30 sachet. rase cam soya sikit. member yg preg ade problem sembelit amik ni kata alhamdulillah ok gak bab sembelit dia.

eiNa said...

elyn, nak try dulu bleh? ke kena amik sepacket terus.. ingat nk cube dlm 5paket dlu.. bleh ker?

-yani- said...

eina.. aku dulu sembelit sebab makan pil vitamin yg kaler coklat tu..each time aku makan mesti sembelit.. pil tu utk tambah darah..

bile aku g klinik.. aku check darah aku okay, aku pun kurangkan lah makan pil tu hehe.. kalau tak mmg sembelit aje..

Elyn Sani said...

kalau u nak beli share dgn i bule la kot. u amik 15 sachet i 15. x la mahal sgt kan? i pun nk start bg wafiq amik tu sbb asik demam je lately.

ei said...

hai dear..BW jupe blog u ni..try minum nurich lactolite..mmg selesaikn mslh pelawasan n pembuangn ni..preggy mom n breastfeedg mom blh minum, xde cirit birit..nti after bersalin, leh tambahkn susu badan skali n kulit pn jd halus..

u leh tgk cni ye for info http://luvlyaisyeirabizz.blogspot.com/search/label/nurich%20lacto%20lite

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails