Monday, April 30, 2012

Marathon update - Aira-Adik-Mama

Assalamualaikum...

Apsal la sekarang makin lama makin malas nak update eh..
faktor usiakah? faktor pembawakan kah? atau memang faktor Mim Alif Lam Sin...
hehee...

apepun, aku nak update jugak untuk my 2nd baby...
Alhamdulillah.. adik memang dh kompem Boy... mama, daddy dan kakak aira sangat teruja... =D
barang2 persiapan pun dah 90% complete..
suma dah basuh dan beg hospital baby pun dah get ready..
Maklumla sekarang dah 34 weeks.. mengikut sejarah.. time Aira 37 weeks dah melihat dunia luar..
Hurmm.. can't wait .. tak sabar nak rasa pengalaman itu...

Actually this 2nd bb, doc cakap bleh try untuk normal delivery.. 60-70% chances... .. hopefully boleh la aku try deliver normal.. but, incase emergency memang akan di c-ser jugak... Apapun mama doakan yang terbaik untuk adik...

Makin hari dan makin dekat yek.. tapi aku masih lagi bawak kereta gi opis..
dulu boleh daddy tolong antarkan, tpi sbb arah yang berlainan dan kalau daddy hantar dan jemput, Aira memang hari2 balik lambat... sebab dr opis aku ke umah sometime 1jam lebih.. so kalau daddy dr opis dia pkul 6pm.. jem lg sementara nak sampai opis aku.. then jem pulak nak balik umah..silap2 kul 8-9 mlm bru smpai umah.. so, selagi boleh..aku drive jek sendiri.. lantak le kete belakang nak potong ke yang penting kalau aku tau aku slow, aku akan berada di lorong kiri.. nak2 time selekoh or jumpa bumper sure aku slow gegila..
sakit kott terentak.. lagi betambah xselesa klu time tu baby tengah shuffling..hehee...

ade lebih kurang seinci kut ngan stereng ..=P 
kata baby boi..kena la kuat kan baby.. ;)

baju2 adik pun, mama daddy dah siap basuh weekend lepas..
sekali tengok..wah boleh tahan baju adik nih..
dah2.. tak leh shopping banyak2..
barang2 lain like playpen, carrier, car seat, stroller, besen mandi memang recycle yang Aira jek..
tak yah membazir..barang pun masih elok lagi...



dan adik mengenterprame untuk pertama kali dalam blog mama... 

ni masa adik 28weeks. dah 1.5kg.. 
yang terbaru hari ni..
34 weeks = 2.08kg...
doc kata normal jek berat adik..maybe kulit aku nipis kut sbb tu aku rasa perut aku sangat cekang..
macam membawa sebijik tembikai..ngee... jangan marah adik..
mama sayang adik..
adik sangat aktif.. lain sgt time aira punya gerak dlu..
nampak muka adik bam2... hehe.. 


Aira yang xsihat 2minggu lepas.. now dah OK.. sibuk berlatih untuk hari sukan dia 12 May nih.. 


next week 7th may birthday Kakak Aira yang ke-4 tahun...
dia pun dah excited nak potong kek ngan kengkawan..
mama celebrate ngan kawan2 tadika la Aira eh..
beli kek n siapkan goodies beg jek..
esok celebrate ngan maklong, maklang ngan kakak nisah...
kek belum tempah tpi nak design DORA... 
last year Barney... this year Dora..
ok la Dora pun memang favourite character dia jugakk...


ps: mak tak sanggup letak gambar mak yang sangat gemuks nih.. :P perut aje cukup...

okey. dah panjang aku merapu.. 
sampai jumpe lagi..bye!


4 comments:

kinna said...

hehe...sama la kita..adik Fa pon boy gak. tp baby saya lg berat. 34 weeks = 2.3kg..huhu

Adzmi IDham said...

...tak dak cerita daddy pon, =(...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

lily lotus said...

semoga semuanya dipermudahkan yer eina ;) hati2 driving

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails