Wednesday, January 25, 2012

me @ 20 weeks...

Alhamdulillah, dah 20 weeks.. another halfway to go..
last check up kat KKM seri kembangan, doc refer aku ke Hosp Serdang sbb previous scar...
ye la. time Aira kan aku deliver c-sec.. makanya, sebagai prosedur derang kena la refer spital..
lain2 pekembangan.. Adik is Ok.. geting bigger ya.. perut ai pun dah mula maju ke depan..

hurmm tpi ikut kate doc, uri aku ade sedikit di bawah.. dengan harapan ada Insyaallah boleh naik lagi sbb adik baru 20 weeks dan masih banyak ruang untuk naik...
masa doc cakap uri aku kt bwh tu,. doc ada tnya. banyak bediri ke? or bejalan2... then terus aku teringat.. 2 hari beturut2 aku pegi hq ofis yg seblah sogo tu naik tren dan aku kena BEDIRI dari BUKIT JALIL ke stesen masjid jamek.. just imagine bape lama aku kena bediri.. org2 dlm train tu buat bodo jek nampak pempuan peknen yang perut x berapa nak bulat.. tak de sivik langsung... alih2 aku jugak yang kena kesan dia..tpi apa pun.. aku harap, masih ada masa untuk uri naik semula.. kedudukan adik pun breech.. ape ke tungging buyung kamu adik..hehee.. takpe, kamu buat la akrobatik dalam tu n parking bebetul sampai masanya nanti yek...

gender? dah scan.. tpi doc xnak confirm lagi sbb masih kecil dan x jelas imej dia... so.. tunggu la next check up...

tpi peknen kali ni aku macam kerap sakit.. sakit kepala, gastrik., sakit perut, sakit pinggang.. sakit situu.. sakit sini.. haihh la... makan pun x selera sangat.. aku sekadar makan lapik perut jgn gastrik saja... kenapakah yaa? risau jugak aku nih.... berat pun naik 2 kg je.. baru 51kg..



so, next thing aku kena buat ialah pegi ke spital appointment ngn specialist O&G....tapi aku sangat  malasssss nak ke sepital sebab kena menunggguu.. adeyhhh... =( tulunnn...

Monday, January 09, 2012

back 2 school - part 2..

Lepas pening dan konpius nak anta Aira ke playschool atau ke Tadika tu.. kami buat keputusan drastik.. which is tukar sekolah baru terus!! bukan lagi dr playschool yang lama or cawangan tadika dr playschool die .. 
Actually, tadika dr playschool Aira yg buatkan aku ubah pikiran tu sebab terrrlaaalu ramai kanak2 dan cikgu-cikgi dia muda belia (nmpak mcm baru abih SPM  pun ade..) and ada nampak macam org "seberang" pun ade.. 
kalau di Taska (taman asuhan kanak2) tak per, tapi ini untuk Tadika (Taman didikan kanak2).. sebab tu la aku decide terus untuk ke Tadika yang lebih proper..
1. Silibus pelajaran ikut Jabatan Pendidikan 
2. Ada kelas Iqra
3. Ada limited headcount untuk pelajar ( tak de la sesak sangat tadika tu..)
4. CIkgu-cikgi yang ramah dan nice..
5. Ruang yang selesa 

kami amil untuk tadika + daycare.. so kalau sekali dengan daycare brg2  kena sediakan sendiri
untuk permulaan, teacher dah bagitau awal2., kena sediakan kelengkapan untuk daycare i.e tilam, bantal sendiri.. kau nak tilam nipis ke tebal ke nak lapik toto ke bawak la.. so, kami pun pegi le soping barang2 baru Aira.. 


barang2 macam nak masuk kolej da.. 

and her new uniform.. hepi nye anak mama nak gi school...



and with mama daddy yang x sangka anak mereka dah 4 tahun.... 

1st day antar. aku tak tunggu pun.. sebab masa antar kat gate tu. die steady saja.. tak kan la aku nak tunggu plak kan..  xde la nak amik2 gambar apa dia buat kat tadika tuh.. hopefully she can suite herself there.. so far dah 3 hari pegi ok je.. balik pun ceria saja.. belajar pandai2 ye Aira... jadi kakak yang bertanggungjawap dan pandai.. =)

ps: ok bai.. mood malas aku dah sampai..





Monday, January 02, 2012

back to school..

korang dah settle ke register sekolah anak2??..

masing2 bersemangat nak antar anak ke kindie kan...
Aira pulak? hahaa.. Aira kes lawak...
sehari pegi orentasi kat kindie elok je..
tapi esoknya dah tak nak pegi..

so sekarang mama tengah pening either nak anta ke kindie terus or ke taska sajork...

anyway , wish eberyone happy new year.. semoga tahun 2012 lebih baik dan dipermudahkan segala-galanya...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails