Friday, March 23, 2012

set bersalin yang mana?

aku dah masuk 3rd trimester - 28 weeks..
as usual berat adalah sangat memberangsangkan.. now dah 57kg... naik 4kg sekaligus yerk..
 huhuu.. satu pencapaian amat "membanggakan.."  pengsannn nak slim balik nanti..

barang2 baby.. baru start "warming up" beli.. konon tunggu vitamin B baru nak shopping sakan.. insyaallah awal bulan 4 aku nak settle brg2 bb.. sebab nnt bila dah masuk bln 5 kompem aku tak larat jalan.. sekarang pun ibarat kenderaan berat bergerak.. heheee...

set bersalin mana yg sesuai yek? nak tanya kengkawan yg sudi bagi idea..
masa Aira honestly aku tak makan aper2 pun.. tapi Alhamdulillah badan turun tapi memang ada kesan sampingan which is aku selalu sakit belakang (mungkinkah sebab dulu aku amik epidural??) ... dan kesan2 sampingan lain mcm cepat letih ... tapi gap 4thn sebelum pregnant kembali buat aku dah lupa sakit2 sampingan lain... time Aira aku tak amik ape2 sbb Aira dlu prolong jaundis.. dan aku c-sect .. tah la.. aku pun pelik nape aku x serius amalkan makan jamu2 tuh.. aku just suh husband aku belikan apa2 saje set besalin n dia bawak balik HPA set.. yang aku guna tak sampai 1/4 pun... terukkann???
Tapi kali ni aku bernekad nak pantang bebetul dan nak amalkan apa segala yang sepatutnya.. so.. highly appreciate kepada kengkawan yang sudi bagi cadangan.. (kalau bleh aku nak set yang ada sekali dengan bengkung).. aku ada gak survey2 dr blogwalking and kengkawan lain, tapi nak jugak dengar pendapat lain...

gender adik.. Doc cakap XY...Alhamdulillah dan Insyaallah.. aminnnn....

Saturday, March 10, 2012

nama nama



tulis nama sendiri... =)
untung kan letak nama anak simple2.. senang dia nak tulis.. 
nama kedua xper, nanti dah pandai tulis dah..

nama adik apa yaa?? nama depan belum ada.. nama belakang dah ada..
ehh.. tpi apakah gendernya?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails