Wednesday, December 10, 2014

persiapan sekolah darjah satu - part 1..

Lately rajin masuk blog balik bukannya apa, aku tgh cari org berciter pasal persiapaan anak ke sekolah.. especially yang nak masuk darjah satu..

nak kena tahu berapa budget untuk baju sekolah?
berapa budget untuk buku?
berapa budget untuk sek agama?
tengahari transit macam mana?
pegi sekolah bawak bekal apa?
bagi duit berapa ringgit untuk anak?
mcm mana time management mak2 pulak?
time management anak2 macam mana lagi?

haaa.. banyyak kan persoalan aku sebenarnya..
maklumla anak pertama..

al-kisahnya Aira ni pulak pada  mulanya aku daftarkan dia di sek.keb.tmn.de.sa.mi.nium...seri kembangan.. tapi alih2 dapat sek.uni.versiti serdang..
ikut prosedur boleh buat rayuan untuk ke sekolah SKTD nih.. tapi begantung kpd kekosongannn..
so memandangkan aku skrg dh bertukar tmpat kerja di putra.jaya... alang2 nak buat rayuann.. moh le kita buat rayuan ke putrajaya teruss...

Alhamdulillah, senang proses rayuan untuk ke sek.pjaya ni rupanya.. aku terus ke ppd ptrjya.. bg surat n dokumen2 yang diperlukn ..dan dlm masa yg sama jgak dpt keputusan utk ke sek keb pjyaa presint 5 nih..
ekceli sek nih di bawah opis ku saja.. insyaallah lepas ni pegi balik aira dengan aku jek.. sehala..
cuma time transit ni aku tgh pkir2.. aku leh jd runner kejap kot.. tgk dia pg sek agama..
so.. pengalaman sek rendah kt pjaya ni aku mcm blur la sket.. katanya kain sek agama b kn kaler ijo.. kaler cekelatt.. aku pn x penah tgk kalernye mcm mna..

nak call ustazah dia kangg cakap hover plakk kan.. belum masuk sekolah dah call byk kali tanya mcm2 hallllll....

hurm.. buntu nih..

** anak masuk darjah satu jek pun.. kecoh macam anak nak masuk U ober de seaa lagi..**

sapa ada experience.. meh la share dengan ai nih,,, :P




Tuesday, December 09, 2014

Pengarang jantung hati ku,,

Adik...
ni laa busuk masam mama..
suka cari gaduh ngan kakak..ada je perangai dia..

tak banyak ceritera adik dalam ni.. maklum laa mama malas update blog dah bertahun2..
zaman kakak dlu rajin menghapdett..

so far Alhamdulillah.. azriq membesar macam kanak2 yang lain.. manjaa semedang..
sket2 nangess.. sket2 nangess.. huhukhss... hero dalam hati ada taman..
time nak jadi ultraman.. bukan main dia bersilat ..hiyakk hiyaakkk bagaiii...


hero malaya saayaa..


haipp.. 


Monday, December 08, 2014

Bye..Bye Kindergarten ..

Rindu pulak nak update blog nih.. merayau2 dalam laman sesawangg.. meh kita update..

pejam celik pejam celiikkk dah besaq anak dara aku .. dah nak masuk darjah satu..

bye bye tadika dunia elit.. selama 4 tahun aira kat taska/tadika tu.. memang puas hati dengan teacher2 nya..  dari sorang budak yang penakuttt.. xde konpiden sampai dah boleh baca dan ada self confident yang sangat tinggi..

kalau ingat citer masa dari baby duk mcm2 taska.. siap amik maid lagi.. nenek ipah tolong jagakan lagi.. huhukss sangat sedeyh dan sadiss .. apapun Alhamdulillah.. aira membesar dengan bijak dan sehat..

giving a welcoming speech to all parents teachers and audience..

class of 2014 TDE

Won 2nd on spelling competition English and B.Malaysia


Wth her beloved teacher dianna

tudiaa aah.. ratu gelekk arabian mokcikk

memang suka bab2 menari nih ..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails