Monday, November 21, 2011

updated..

ellloo...ello....
Alhamdulillah , aku dah makin sihat... 
3minggu lepas memang flat gile.. muntah x behenti2... Aira dan daddy jadi nurse .. tolong gosok2 belakang ... 
raya haji pun tak macam raya... kebetulan pulak aku compulsory leave seminggu.. memang berehat bersungguh2...kalau x jenuh MC la mak cik neh...
check up ke-2 last week berat turun 2kg to 46kg  akibat muntah2...
scan dan Alhamdulillah... baby dalam keadaan baik.. baru 4.3 cm dah form bentuk kepala, dan dah dengar bunyi hearbeat dia... woohooo.. Aira tanya tu ape mama? kehkehkhe... baliik umah kitorang tunjuk gambar scan dia plak... kan main suka die...
aku rasa so far tak de la ngidam yang pelik2.. cuma tetiba teringat nak makan tuu.. nak makan ni.. yang memang senang di cari.. 

bab makan pulak, still kena slow2.. kadang tu mmg tak makan langsung.. tah lerr.. tekak macam tak leh nak telan jek.. tapi kalau breakfast aku laju.. kadang sampai 2 bungkus nasi lemak... lunch pulak tak leh tengok nasik.. setakat bihun sup tu ok la..

since aku  keje ngn bank group dapatler merasa matternity leave 3 bulan.. =D
yippiee.... best2.. due bulan June.. 3 bulan tu  raya aku pun cover jugak la.. seronottt...
dan cover for matternity cost jugak.. Alhamdulillah... 
time Aira dulu kesian sangat.. baru 60 hari lebih dh kena duduk taska.. sedih betul.. tpi rezeki Aira lain pulak... umah dekat ngn ofis..suke2 hati jek aku balik lunch hour pi tengok dia... rezeki anak2 memasing punya bahagian...yang penting mama dan daddy akan berusaha untuk beri yang terbaik... 

citer bab Kakak Aira pulak.. kalau tanya Aira nak adik ape..
Aira nak adik girl.. sebab Aira girl.. hohoo.. mama nak boy mcm mane?
Alaaa... girl pun boleh.. boy pun boleh.. jawapan selamat.. :P
dan banyak cakap weh.. potpetpotpettt  tak larat layan..kekadang tu siap tanya aku.. "mama faham tak aira cakap ni? "... macam mana kita cakap ngan dia macam tuu laa dia cakap dengan kita okey...


last but not least.. dah lama x upload gambar Aira.. merempit dengan skuter tok .. 

ps: harap2 mood nak update blog akan datang balik ye.. banyak aktiviti tak terupdate... sebagai kenang-kenangan di masa akan datang... sedar tak sedar dah 6 tahun blog aku ni.. dari zaman bujang sampai dah nak ber-anak 2... banyak memori dalam ni ye... ^_^ tetiba jadi touching neh.. huhuuu..


2 comments:

Fitri Senin said...

tahniah!!

Elyn Sani said...

dulu time preg alergic dgn camera + computer + semua gadget. bercinta rase nk updet blog kesayangan huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails