Friday, December 01, 2006

1 DeCeMBeR 2006


1 year wif emerio..

so many things happened..

yg baik.. yang tak baik.. yang menyakitkan hati.. yang menggembirakan..smbt besday together.. annual dinner ala2 Hawaiian...hurmmm

MNC kampeni yg agak besar jumlah pekerjanya...begantung pada client "halim parjo" jugak "kulit kerang" di Malaysia.. hanye di malaysia.. but in spore.. blh tahan jugak la...bank2.. n ape2 ntahhh..

sesampai di opis kul 9.30pg..brekpes... arrange induction shell utk 3 org ..meeting ngn AA , the country manager n also Manu frm Spore..ade perubahan dlm Management site..n petang ni kul 3.30 ade ORGANIZATION BRIEFING.. apekah maksudnye?! aku pun tak pasti.. belum kul 3.30 lagi..

even utk aku sndiri aku belum pasti ape position aku?!! hahaaa.. lawak sungguh aku ni..mane taknye.. join dgn jawatan "Recruiter Support" but after 7months being supporter to all recruiter aku di promote jd recruiter.. even mase aku jadi supporter pun aku buat keje recruiter.. sourcing candidate, n mase jadi supporter pun aku dh closed 4 position utk $hell.

then.. after 7month performance.. mase tgh tak ckup recruiter..aku dipromote as a recruiter.. dgn title Jr. Recruiter..BUT.. without any official letter..the official is only via mail yg aku antar tanye aku punye incentive..aku nye phone claim.. itu dikira as a formal...for kampeni n also 4 me..

sedikit history performance slps jd recruiter tak bertauliah

Aug - 4

Sep - 4

Oct - 4

Nov - 4

DECEMBER - 10

jan 07 - 4 (will evaluate somemore)


hurmm... biarlaa tak de org puji (tp sll je aku dpt compliment dr boss aku.. u hv done great job.. good performance..keep up the good work.. bla..blaa..blaaaaa)

tapi.. ape yg aku xpuas hati lagi.. ssh sgt ke nk keluarkan official letter pasal status aku nih.. for my career growth... sbb aku dh bising byk kali pasal surat tu..die setuju la jugak nk bagi.. but...

the thing is.. aku dh rase TEKANAN menjadi recruiter.. setelah 5 bulan jadi recruiter, baru sekarang aku rase tekanan die.. sbbnye.. keadaan makin kritikal.. name pun tak berape nk elok dah..so.. cane nak cr candidate sedangkan candidate tahu kampeni ni cemana..

dlm usaha untuk mensucikan kembali name kampeni AA n beberapa org besar2 dr luar sane mencari solution dn berusaha dgn sungguh2.. but ..

recruiter ttp menjadi penjana kampeni.. kene cr sebanyak mungkin candidate..dn berkualiti...

huhh... susah nyer..... =(

pas ni aku xkisah laa klu aku jd supporter balik... as long as aku dpt incentive aku utk bulan dec and jan.. n sume candidate2 aku ..especially LOCAL!! derang2 lain ni bukan gheti ckp melayu... ntah la.. aku pun tak tahuuu.... tak kisah pun keje ape yg sebenarnye.. cume keje supporter tak de tekanan langsung, hal2 MSC n immigration je.. utk employment pass derang.. xde target...xde dateline... kejeeeeeee aje.. dtg kul 9- balik kul 6.. tapi sekarang?? weeken pun keje..

(esok kene keje jugakk.. tp aku demam lagi nih... bdn leh tahan panas.. tp bukan aku sorang yg demam tp tepakse keje..ye tak?!)

appraisal? boleh laa kaver duit minyak..tp kalau thn depan minyak naik lagi.. tak leh nak kaver jugak la.. haihh..

setahun besama mu ~~



10 comments:

mzrh said...

hepi anniversary dgn keje u..
hihihi...

jaga kesihatan yek... mkn supplementary food tau...kasi itu darah rendah naik... okie..?

dopwang said...

kenapa recruiter?

tak kisahlah orang nak panggil recruiter ke, recruiter jr ke, recruiter supporter ke, yg penting ..

enjoy .. !!

*sila bunyikan mcm drama Puteri. dia asal Kajang kan .. inspired gittuh

eina said...

to mzrh...

tenkiuyu yang.. u aje laa yg memahami i.. ;)

supplementary food?hurmm scout emulsion boleh x doc??!!

eina said...

to dopwang..

sbb die recruit org kut..ntah ler..saye pun tak paham encik..

enjoy..!!!
(bunyi macam Puteri smbil menyengetkan kepala nyer....)heheee

dopwang said...

ep. scott emulsion ni utk anak-anak ... ujarku kepada pembantu kedai seben eleben. heeee =)

hAilMi said...

aku setuju ngan mazrah...klu nak,cr aku ek...jgn takut nak membeli utk nak sihat..cuba sakit,kuar duit tak g jumpa dr..nak buat benda pun tak blh

eina said...

to emi..

huhuuu...

aku nk mkn sekot emosion je lah..
bole emi?
ape supplementary food yg lain?
yg sedap ar...rase strawberi ke..rase lemon ke.. :D

dr.mzrh said...

seperti kate darkwan, scott emulsion untuk anak2...
25 sdh di consider dewasa ye cik...

maka, sila rujuk emi utk supplementary food utk org yg di consider sdh dewasa..
ek emi ek...
(aku tlg ko business ni emi.komisen?komisen?komisen?)

~doktor tk bertauliah

eina said...

to dr.mazrah.

terima kasih doctor mazrah.. nnt sy dapatkan maklumat berkaitan supplementary food dr org yg berkenaan..

Anonymous said...

emi said...

blh gak mkn secot emosion cik eina..tp tak sesuai utk sakit awk tu..secot emosion tu omega 3..drh rendah kena mkn lain ek cik eina..consultation kena bayar tau..takpela,kwn2 foc...hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails