Sunday, April 03, 2011

update sekejap..

lama sungguh aku tak membebel dalam ni..
mana taknya time keje mintak maap lerr memang tak sempat langsung..kalau ada smart phone pun, belum tentu ada masa nak mengupdate..
jangankan nak bukak blog orang ..blog sendiri pun weekend baru bukak..
dah bukak weekend tu baru la blog walking  semua...
dah  ketinggalan macam2 jek...

Update Aira..
hobi adalah menyanyi.. macam2 dah lagu dia pandai nyanyi sampai kan lagu yang aku tak penah tahu pun dia nyanyi...
Alhamdulillah, sejak ke taska  ni, Aira semangat nak ke sekolah..
kaalau tanya aira anak sapa pun dia jawap "Aiyya anak teacher... " perhh...
kalau tanya Aira sayang sapa.. nanti dia  jawap " Aiyya sayang mama...sayang daddy..sayang teacher.."
pagi2 nak teacher kesayangan dia yang jemput masuk dalam rumah..kalau tak, jangan harap...
lagi sebulan lebih jek nak masuk 3 tahun... ingat dah boleh free dypers.. tapi misi masih belum berjaya..
sebabnya kat umah aku jek yang besungguh2.. daddy tak encourage sangat.. =( dah tu kat sekolah pun susah pulak nak train..kesian plak kat teacher dia.. takpelah.. hopefully dia akan berhenti dengan sendirinya...
birthday Aira yang ke 3 tahun ni pun aku ingat nak buat kat sekolah dia jek.. lagu birthday memang dah terror dah.. siap nyanyi version English n version Malay lagi dah...
ape lagi yek... makan pun makin berrselera dah sekarang.. dulu asyik susu jek.. tapi still kena ada mood nak makan baru bertambah dia makan...
favourite aktiviti memalam adalah colouring... hasil budak 2 tahun 10  bulan colour.. ok la kan? aku bg A  nih.. colour tanpa bantuan sesiapa yek..dia sendiri2 kaler daun warna hijau, buah warna merah...

weekend lepas, selepas bekurun janji nak bawak Aira mandi kolam..akhirnya ke Desa Water Park kami sekeluarga.. last pegi thn lepas.. masa tu Aira mandi n main air apa sja.. sekarang semua nak ikut cakap dia jek...

warm up sebelum tejun kolam..

muka puas hati dapat mandi kolam..

ok la.. to be continue.. tetiba rasa nak sambung tido plak..hehe..

5 comments:

Salina Inzaghi said...

hahah muka puas hati sungguh cik aira tu..dhla mmg rajin posing utk kamera sekarang yek.. "peace" sign tu tak lupa

lily lotus said...

balik mesti pengsan kepenatankan..hehe

mazrah said...

Aira dah besar dah boleh jaga adik. :D

heheheheh...

en_me said...

chomeynyerr .. ehehe

mummy_adam said...

comel :) mcm muka eina..

xpernah p Desa Water Park, best ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails