Wednesday, December 10, 2014

persiapan sekolah darjah satu - part 1..

Lately rajin masuk blog balik bukannya apa, aku tgh cari org berciter pasal persiapaan anak ke sekolah.. especially yang nak masuk darjah satu..

nak kena tahu berapa budget untuk baju sekolah?
berapa budget untuk buku?
berapa budget untuk sek agama?
tengahari transit macam mana?
pegi sekolah bawak bekal apa?
bagi duit berapa ringgit untuk anak?
mcm mana time management mak2 pulak?
time management anak2 macam mana lagi?

haaa.. banyyak kan persoalan aku sebenarnya..
maklumla anak pertama..

al-kisahnya Aira ni pulak pada  mulanya aku daftarkan dia di sek.keb.tmn.de.sa.mi.nium...seri kembangan.. tapi alih2 dapat sek.uni.versiti serdang..
ikut prosedur boleh buat rayuan untuk ke sekolah SKTD nih.. tapi begantung kpd kekosongannn..
so memandangkan aku skrg dh bertukar tmpat kerja di putra.jaya... alang2 nak buat rayuann.. moh le kita buat rayuan ke putrajaya teruss...

Alhamdulillah, senang proses rayuan untuk ke sek.pjaya ni rupanya.. aku terus ke ppd ptrjya.. bg surat n dokumen2 yang diperlukn ..dan dlm masa yg sama jgak dpt keputusan utk ke sek keb pjyaa presint 5 nih..
ekceli sek nih di bawah opis ku saja.. insyaallah lepas ni pegi balik aira dengan aku jek.. sehala..
cuma time transit ni aku tgh pkir2.. aku leh jd runner kejap kot.. tgk dia pg sek agama..
so.. pengalaman sek rendah kt pjaya ni aku mcm blur la sket.. katanya kain sek agama b kn kaler ijo.. kaler cekelatt.. aku pn x penah tgk kalernye mcm mna..

nak call ustazah dia kangg cakap hover plakk kan.. belum masuk sekolah dah call byk kali tanya mcm2 hallllll....

hurm.. buntu nih..

** anak masuk darjah satu jek pun.. kecoh macam anak nak masuk U ober de seaa lagi..**

sapa ada experience.. meh la share dengan ai nih,,, :P




5 comments:

mekchu said...

kemain penangan anak nak masuk darjah 1 ni.. mama dia terus dapat aura rajin update blog.. hihi

kakak aira dah besar!!

Mummy said...

salam....sama ler sy pun jenuh google pasal anak nak masuk darjah satu...zaman kiter dulu xsama zaman skang...tu yg nak cari info xdela terpinga2 xtau apa nak buat

Marsha~ said...

Hehehe... mmg excited anak nak masuk sekolah. Anak sy darjah 2 nanti baru masuk sekolah agama...

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Dewi Aja said...

Hello Admin!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails