Tuesday, November 08, 2005

ceRiTa Di HaRi Raya.....

sir lump mart harry rare year..ma half za hir bar teen...
ari nih raye ke enam...taun nih raye aku not bad bcoz of sumea kakak-kakak aku balik raye kat sg petani...suppose kak long kene raye kat tengganu taun nih..tapi disebabkan abah ngan mak nak gi mekkah so diorang pun balik beraye kat sp...tapi kite hanye merancang...tgk2 mak ngan abah aku ditunda..ntah kenape tah..tabung haji anta surat mintak maaf kuota tak cukup ler...arab saudi tarik kuota untuk malaysia la..tak salah aku dekat 10000 org yang tak dapat pegi...sian mak abah aku..dah wat preparation sumea dah.. tapi takpe..mungkin ade hikmahnye kan... Allah aje yang tahu....so back to subject hari raye.. raye tahun ni aku banyak menghabiskan mase di umah tok kat Kuala Ketil..raye petame..lpas smayang..balik kampung..smpai petang...cam biase yg ade kat kampung..family pak su n family pak cik..diorang plann nak buat makan-makan raye kedua..so besoknye pun aku beraye di Kuala Ketil gak ler...tapi dh name die nk buat makan-makan je kan..aku nih dgn kompidennye pakai jeans ngn t shirt je sbb dh confirm kitorang yg kene tolong masak2 sumea tu..so takkan laa nak berkebeya pink nk tolong mak aku masak..hehe...abih kotor le baju aku...tp bile dh pakai jeans jer...tingat plak nk pegi umah Tok Ndak..Tok Njang,..Tok Su sumea..Hishhh..ape plak depa kata nnt...Dah keje kat KL tak kan le raye pun pakai suar jeans ngn t shirt kot...tok aku suh pinjam kain batik dia..pakai ngan baju kedah cousin aku..haihhhh tak mau ehhh... huhuuu..ade ke suh aku pakai kain batik?!buat nye terlondeh tgh jalan tak ke nayer..muehehee...so i got no choice...tepakse le aku pakai jeans n tshirt pegi berayer....tak de masalahh laa kalo pakaai ape pun..yg penting..tangan di hulur...maaf dipinta..dari tangan ke hati... ;)
Ari rayer ke tige plak..baru le meriah cket..kengkawan teknik aku datang umah... jamy.. wan..awa..anna ..shue.. emmm.. teruja jugak aku bile shue kata die nak dtg umah aku ngn anna...sbbnyer... ade kisah silam antara aku dan dia.... dan ari raye ke tigs jugsk jiran depan umah aku tunang... umur same baya ngan aku.. dah pun tunang...erkhh... mak aku pun ape laie.. pot pert pot pett ler.... aler.. kalao nak cepat pun tapi belum besedia.. TAK DE MAKNENYER....................

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails