Monday, April 09, 2007

-:: phewwww =) ::-

Waduhh….

Suda sekian lame aku x berdating( kuar jejalan..)
Almost 3months… sbbnye encik demin sangat la sibuk bekerja..
Dan sabar itu ada hikmahnya..
Weekend yang lalu.. aku rase akulah insane yang paling gumbira..

Friday nite..
- encik demin bermalam di rumah , dengan harapan esok pagi boleh bangun awal dan mulakan aktiviti seawall yang bole..
- tapi xseawal mane sangat pun.. sebabnye.. kul 10 lebih baru bangun..siapkan sarapan.. (tapi aku sndiri x sarapan) , basuh baju ..bla..bla.. bla.. (keja suri rumah tangga)

Saturday
- sambung yang lepas buat keja suri rumah tangga….
- Kul 11 ++ berada di kedai Tayar. Kiat Mun – seksyen 8, *BBB….
- Encik Demin tukar ke-empat2 tayar WHH.. bajet amik mase dlm sejam.. ghupenyer melebihi jangkaan ..
- Pukul 2.20pm patutnye tengok *TMNT.. tiket yang telah dibeli 2hari awal.. =)
- Disebabkan kedai tayar Kiat Mun tu *“jimbet”, siap lebih kurang pkul 1.15pm.. pejalanan nak ke 1 Utama tu pun agak jauh.. ditambah plak ngn Jemmmm…
- Jam dah menunjukkan kul 2.00pm.. aku dah tarik muka 18.. (masam giler- sape tengok kompom tak ngorat!!!)
- Sampai 1 Utama kul 2.40… bajet masuk lewat 10-15 minit ok la.. sbb nye slalu iklan bejela… tapi!!!! Belegar-legar mencari parking sampai ke jam 3.20.
- Tak payah nak bayangkan la muke aku dh macam mana lagi dah…sampaikan tak nak becakap langsung ngn encik demin.. disebabkan aku excited nk tgk TMNT.. encik demin memujuk supaya tengok show yang berikut nye..
- Pegi GSC,mashaAllah manusia.. ramainye Q.. aku dh nk nangis..kompom tiket tak de… Q jugak.. dgn harapan dapat tgk show 4.20pm.. sekali bile nak beli tiket..
- Mamat Best Employer Of The Month kat GSC cakap.. akak.. tgl seat depan jerk.. tu pun satu..satu.. (maksudnye separate laaa tuu) ade selang2 seat..
- Tanye yang kul 6.20pm.. ok.. ade lagi kekosongan.. tap dah takde seat B 07 dan B08, ade yang tepi penjuru.. agak depan jugak.. G ape tah..
- Utk habiskan mase yang lagi 3jam..jalan2 dpm 1utama.. gi Jusco tgk baju keje baru.. ampeh,.xde yang bekenan.. jalan2.. smpai rase sakit kaki..peha..sume bagai…Make cukupla mase jam 6.10.. Pegi GSC. Layan TMNT!!!
- Tapi aku xpuas hati.. kenape xde soundtrack atau lagu asal die???
- Abih movie dlm kul 8.20.. disebabkan dlm planning nak gi tyk Eye On Malaysia..
- Kul berape pun aku xkisah.. janji aku nk p..begitu jugak dengan Encik Demin yang mmg nak naik benda bulat tu..
- Kuar je dr *OU.. aiyo yoo.. aku suda tetinggal itu peta la.. punye le semangat siap print Map cemane nak ke Titiwangsa tuh..alih2 aku tetinggal kat umah..
- Waa….kene la marah!! Sepanjang jalan Encik Demin membebell.. masam lagi..nasib le mmg ade KL Map dlm kete..tp map tu x complete…explore punya explore.. nk kate sesat tak sangat la.. tapi terror jugak la Encik Demin cr jalan..jumpak jugak akhirnya..
- Sungguh girang hati aku walaupun kena marah…
- Maka… sesi mengambil gambar dan jugak beratur nak naik “gondola” tuh…
- Best woooo….slow jerk die naik.. xrase gayat pun..
- Balik pun dh larut malam.. sekali lagi Encik Demin tdo di umah..untuk persiapan aktiviti pagi esok…



Sunday..
- aktiviti bermula agak lambat.. disebabkan membuat persiaapan sbagai ibu (saudara) kepada anak2 buah…
- aktiviti bermula agak tengahari.. terus ke shah alam..Tesco.. shopping di tesco shah alam..sbb pade aku tesco shah alam besau, dan banyak pilihan..
- abis membeli blahh dr tesco… ter “stuck” kat kedai emas Poh Kong.
- Heh.. ingat stuck dlm 20-30 minit je macam slalu survey kt kedai emas lain.. alih2 ni stuck smpai sejam sengah.. huhh.. tp mmg puas hati sesangat!!!! =)
- 50% preparation dah tu…
- Selesai di situ gerak ke Giant Shah alam plak..cari suar keje kat encik demin..dan jugak saje nak jalan2..
- Selesai di situ… menuju ke rumah..jam menunjukkan kul 6.00pm..
- Sampai di seksyen 8.. terus cari kedai pengantin..
- Nampak kedai Asmaradana… (dlm majalah pp sll ade psl kedai nih)..trus singgah.. tanye2 harga tempah baju.. cube baju..amik ukuran.. amik itu..dan amik ini..dan pelbagai.. make lagi 20% preparation dah hamper complete..tinggalnye tunggu bulan June sbb sume tempahan hanya akan siap lebih kurang dlm bulan Jun!!!
- Balik umah.. rehat2 sekejap..rehat……………. smpai ke pagi isnin..

pheW!!! Weekend yang sangat “Warna-Warni” penuh dengan suka-duka..

CINTA - OST Puteri
- kalau benar cinta itu buta-
- siapakah jadi mangsanya-
- kalau cinta itu cinta setia –
- nangis ketawa sama ha ha ha-
- kalau kita boleh beli cinta –
- berapa pula harganya –
- alangkah indah kita dicinta-
- kerana hidup kita lebih bahagia…-


glossary
*TMNT – teenage mutant ninja turtle /*OU- One Utama /* jimbet - sangat lembab/* BBB- Bandar Baru Bangi

4 comments:

mzrh said...

alaa..alaaa..alaaaaaa....
nak naik jugak eye of malaysia tuuu..
nak nak nak...
bulan 5, benda tu ada lagi kan??

hehehe...

*terasa mcm excited jek preparation org kawen... best ek ek ek.. :D

DarkWan said...

Naseb la baek aku tak wish ko selamat menonton TMNT tuh. Kalo x, boleh mendatangkan kemarahan je.

Ekekekeke.

eina said...

to mzrh..

a ah best woo naik bende bulat tu.. satu gondala tu sepatutnye ade 8 org.. tp ktorang naik 4 org je..beshhh..

* preparation pun sangat best..tp byk pelaburan mehh...huhuuu

eina said...

to darkwan..

heh..tu lar.. tapi aku agak keciwa sbb xde lagu teenage mutant ninja turtle.. yg mcm dlm tv dedolu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails