Thursday, September 20, 2007

cHe Hi Di CabULLLLLL!!!!

..... sesampai di umah rutin biasa ku..house keeping ..xla pulak aku bawak handphone ke bawah.. just tinggalkan dlm bilik coz b4 tu Bi dh inform bebuka di office...nak siapkan keja n boss ajak bebuka ramai2... aku pun xkisah sgt sbb aku xposa.. klu aku posa maybe aku kisah jugak...




tah cemana tetiba rasa sumthing.. terus aku pegi amik handphone kat atas.. sekali 4 misscall dan kebetulan masa tu Bi tgh calll jugak..




... syg napa xangkat tepon... B ada mslh nih...


.. syg kt bwh..biasa la B.. rutin harian wlupun aku sangat letih...


.... tau dak. gheta B kena pecah!!.. CD player.. bateri suma xdak nih..


.. HAHHH!!!!! astaghfirullahalazim.. la ilahaillallah.... 3-4 kali aku istighfar tekejut..


.. Betui ka B?


... betui la.. ni B kt tepi gheta ni...tak tau nk buat apa.. hurmm...


.. pas tu B?? nk buat cana? B nk syg p kat B ka?


... ok canie.... ( satu-satu arahan diberikan..) dn mmg nasib aku baik sbb aku xpuase dan jam masa tu menunjukkan tepat pukul 7.00pm....




- dengan pantas aku begegas ke USJ... xbenti tepon aku.. kjap-kjap bebunyi..


sampai USJ aku parking sblh Che Hi.. terus bukak lampu besar.. B pegi amik bateri baru dlm keta yang aku beli di kedai cina U-SIN .. tak tau harga pasaran.. main belasah je amik.. betul atau tak harga yang diberikan pada aku aku pun xpasti... janji aku dh beli beteri baru..


sambil b pasang bateri baru.. aku tgh sibuk jadi inspektor polis.. tenganga mulut aku tengok bahagian depan cd player/ air con / dashboard tekopek...


-barang2 lain yang hilang. ...tool beg yang penuh dengan peralatan2 (senang cita alat utk derang robek kete lain lagi senang).. spanar.. playar.. bla bla bla...


- lagi barang hilang.. duit2 syiling.... dlm bekas syiling..


- lagi barang hilang... cermin mata hitam Bi yang Bi pakai masa kawin...dan cemin mata itam yang baru dibeli 2minggu lepas kat Metro Kajang.


- cek but belakang.. nasib kasut kawin Dr.Carding Bi ngan kasut kawin aku derang tak amik...


- cek lagi tempat2 lain... gambar aku ade di tempatnya... surat nikah pun ktorang dgn sengaja tgl satu copy dlm kete..


- surah yasin tak terusik.. kalau la pencuri tu ISLAM mesti dia malu dengan diri sendiri.. tp kalau dah dasar pencuri apa dia peduli semua tu kan?!!


- cek lagi dalam dashboard.. KUNCI SPARE.. masih berada di tempatnya.. klu la pencuri tu jumpa kunci spare dah tentu dengan Che Hi sekali hilang..




inilah dugaan.. aku tenangkan Bi.. walaupun aku sendiri tak tenang... hurmmm... apepun kitorang ttp bersyukur... dugaan di bulan Ramadhan...


dan Bi bebuka puase dengan nugget MekDi yang aku beli mase on the way balik keje aje.. dgn bubur ayam mekDi yang dah kembang.. tekak aku sekarang mmg pelik2... langsung tak boleh telan nasik... pening jugak nk pk benda ape yg boleh di telan...




- hurmm..., aku bukan mengeluh.. aku jugak bukan merungut... aku terima dgn tenang sbb inilah dikatakan DUGAAN... =)




6 comments:

emi said...

sungguh dahsyat skali kete husband ko kena pecah..sabar la ek,benda nak jd...

DarkWan said...

em .. takziah. bulan bulan puasa ni pun, ada juga orang nak buat jahat.

kita doakanlah semoga pencuri tersebut mendapat balasan yang setimpal dengan perbuatannya. hanya Allah yang layak menghukum hamba-hamba-Nya.

semoga pencuri tersebut insaf dengan perbuatan dan tiada lagi orang yang menjadi mangsanya ...

mazrah said...

ditto.

ujian dari Allah ni.tabah ye.

*teringat kelisaputih dipecah masuk & dirompak radio dulu. gitu juge la rupenye.

a3lina said...

ha ah...
tp mase tu mazrah parking dlm umah je kan?

ini siap ngn bateri kete die sapu... haihhh~~~~

tHeMiNt said...

...huhuhuuu... cedih... nanti Puan Norazlina belikan yang baghu naa... kalu boleh hat boleh tengok TV punya... heee... suka... =D
...kalau belikan nanti ghaya kita pi jejalan naa... =)

aZLiNa said...

hamboi-hamboi-hamboii.....
permintaan dia... :P
Bongek... xbley.. nk kena simpan duit nak belanja byk benda lagi nih...
TV dah ada dlm bilik..bwk gheta xleh tgk TV nnt ciden... bwekk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails