Wednesday, January 04, 2006

[ Sesat Di Tengah Malam ]

lawak!!..cuak!!...takut..!!gelabah pun ada...pendek kata macam-macam perasaan ada time tu.. cita dia cam ni..semalam disebabkan sekolah dah mula..so abg min pakai kete utk gi sekolah..thats mean aku kna la pi gheja naik moto...dari kajang nak ke cyberjaya tu boleh tahan laaa jaushhh nya..mau kebas jugak laa...peh tu utk menyenangkan aku...org tesayang aku pun offer laa bawak keta die p gheja..dia p naik moto takpe..aku lagi la suka kan...sbb nya tak laa aku susah susah nak kena naik moto...so semalam dia dtg amik aku dulu kat kajang..time tu dh pun pukul 10 lebih dah..patah balik ke usj..nk hafal jalan la nih...kononnyer...hehee..peh makan sumea...ade arr kul 11++ ...almost to 12am for the next day...die tanya tau ke jalan?boleh ke bawak?aku dengan kompiden (xkompiden sangat pun sebenaqnya...)ngaku tau la jalan...segala petua..segala sign dia dah cakap ngan aku...aku pun .."yerr...tauu..ok.. tauu.."ghehehee... ye la..tak kan nak suh dia antaq aku p kajang..peh tu nak patah balik plak ...aku tak nak la dia susah sangat kan..dah la pakai gheta org..nk suh antaq smpai depan umah plak..so aku pun "gamble" bawak sendiri.. smpai hi way puchong aku dh suspend dah..nak ikut mana...ikut putrajaya ke?jalan puchong ke?puchong ke??...gelabahh gilaa aku time tu.. dengan separuh sedaq aku rasa...aku terus ikut jln puchong...hehh..tau tau dah dekat BUKIT KINRARA!cana tuu???dengan jalan yang gelapnya...dengan nervous nya..aku stop kat shell..tepon..dpt direction..so aku teruskan pejalanan yang mengarut tu...sampai la aku jumpa bukit jalil n MINT hotel.. hehhh..dr situ aku rasa dah dekat dah nk ke kajang kan..tapi aku still blur cana nak ke jalan sebelah sana sbb ada divider kan...(senyum sesowang bila teringat sesat semalam...)peh tu dah dapat direction..siap ngn bagi harga tol lagi...baru la aku kompiden..keluar tol kajang...huhhhh lega gila...seriess..aku jerit sesowangg dlm keta..huhuuuu akhirnya smpai jugak aku...huhauahuaha...lawak..lawak... masa tu ada la kat pukul 1.++ ...hehee.. wat a sweet memories for me..


p/s: pengajaran: kalao kita tak bawak kereta sekalipun...please be ALERT with the road..the surrounding...so that kita tak akan sesat jalan... =)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails