Monday, March 05, 2007

solution kepada tekanan..

tekanan petame.
* dah malas nak amik pusing.. sbb tadi meeting dah announce yg internal staff bleh dpt incentip jugak.. bleh back dated yg bulan 2 punya..
- candidate aku yg direject sbb teknikal interview 5bulan lepas, join bawah rekruter lain.. jumlah yg telah dikenal pasti 5 orang besamaan 1k telah lesap …

tekanan kedua.
* minggu ni x gaduh.. gaduh sejap sejap.. gaduh sket2 je.. org ckp.. gado gado manje..hehee..
- selalu gaduh ngn ibbi aku tu.. ntah apa kene laa mamat ni..hishh..sungguh bededikasi sekali keje.. smpai aku pun dia xpeduli lagi dah..nak bantah pun tak bleh jugak.. untuk sapa nnt..untuk akak jugak (nada Ogy Ahmad Daud)

tekanan tiga
* USB cable tu dh jumpe.. ade kat umah.. gantung kt rak baju aku.. ntah cemane aku bleh terbawak balik pun aku tatau.. tak sedar perkhabaran..x baik aku syak bebukan… hishh.. tu la jgn pk negative kat org lain.. xbaik..
- USB cable aku ilang kat opis. Aku xtau sapa curik.. atau aku yg miss place..sll aku tinggal kat cpu gitu aja.. xdak sapa nk amik.. masing2 ade workplace memasing..tapi dh 3ari aku cr USB cable hensepon aku ke CPU aku tak jumpa.. pelik nih…aku bawak balik ke?? X rasanya…aiyoooo.. mana aku letak??

tekanan empat
* x ilang lagi tekanan.. tp tak pe.. nnt ade rezeki.. ade mase..ade duit…bleh p jejalan..(sedapkan hati sendiri)
- nak p jejalan.. waaaaaaaa.. dh lama aku angan2 nak p jejalan.. xkigha la genting ka.. pangkor ka.. A FAmosa water world ka.. tp asal aku plan je..nnt mesti clash ngn bende lain…sungguh tak puas ati..

tekanan lima
* ilang sume tekanan minggu nih sbb las wiken p shoping kat jusco…beli cadar… beli loffer Carlo Rino.. beli suar.. beli sandal lagi arhh.. 2 pasang kasut aku beli dalam hari yang sama..hishh.. antu shopping sungguh..
* bi pun dah upgred kete die sket…tmbh tinted depan..pasang alarm system baru…(shedih..b dh xde mase nk bace blog ni..dh kene keje kat site…)
- aku mmg suka mncari tekanan.. bende yg kecik2 pun akan aku besarkan sehingga menjadi tekanan dalam pale hotak ku ini…ape ke jenis laaa cik norazlina haron nih…


oleh yang demikian.. jangan la melayan tekanan….atau tekanan akan melayan anda…
tak layan dah… sbb wiken lepas ku bahagia”…

4 comments:

mzrh said...

eina's remedies.

> shopping is stressfree.

hehe...

really,really kannnnnnn ;)

eina said...

ha ah...
veshh wooo shopping...rase mcm release tension gituu... :D

emi said...

tensen mmg hilang...tp pastu poket kering..tiap2 bln nak shopping mati la..huahuahua

eina said...

alerhh.. kene le ade peruntukan untuk shopping.. baru ler best..
:P~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails