Thursday, July 12, 2007

hidup yang wana - wani

sebenarnye hidup ni sulit..
time kite senang ade orang susah..
time kte susah ade orang senang..
ade jugak time org susah tapi die nak senang .. tapi die susahkan plak orang lain..
contoh paling mudah ialah duit la kan..
tapi bab2 duit ni mmg sensitif untuk dibicarakan...
ade yang sampai pinjam meminjam untuk keseronokan sendiri..
kalau kawan2 susah xkan kte tak tolong...
tapi bile tau ape yang kte tolong tu adalah untuk keseronokan dia..
kte sendiri yang sakit hati pulak...
kte tolong sbb takut dia susah..
tapi kata orang biarlah tolong dengan ikhlas..
tapi jugak ... keihklasan kita akan teruji apabila tahu disalah gunakan...
hurmmm....

9 comments:

mazerah said...

warna pelangi ada tujuh kan..

biru,indigo,merah,hijau,kuning,oren,biru muda.

kami tk ingat turutan dia..

dulu mase sekolah hafal, abis sekolah, lupe dah...

mane kad yang dijanjikan olehmu said...

hahak. memang susah.

contoh la, member pinjam duit sebab nak bayar duit kereta dia yg 3 bulan tertunggak. kita tahu gaji dia sama lebih kurang dengan kita, kita tahu sebulan dia cukup2 makan je.

kita dah kata, tayah pakai kete dulu kalo xmampu sebab lifestyle dia camtu. tapi dia nak pakai kete, sebab nak mudah.

tapi orang kasi pinjam duit tu, kete pun tade. so how?

kad akan mula diedarkan minggu hadapan... said...

hahh...
begitu jugak la diriku ini..

pinjam awal bulan... ujung bulan gaji, bayar.... tengah bulan di bulan pinjam balik...aduhhh...
sedangkan kta sendiri berjimat cermat untuk masa hadapan....

kehidupan.....

kepada mazerah said...

michael jackson balik india utara hurmm tak ingat lagi 2/

merah jingga biru indigo unggu

ehh.. sesape ingat wane pelangi tolong membantu..


gegegeee

emi said...

cik mazrah ni nape nak tau sgt kaler pelangi...buka ler internet,kan sng...

a3LiNa said...

emi..

mane ko sembunyi?
aku nk mintak lagu neh.. huahauhaa

maz(e)rah said...

emi, aku saje jek buat2 tanye. nak jawab, jawab jek la. takmo jawab toksah banyak ckp... hehehe

iye la emi, dah lame tk berkomunikasi ngan ko. ko semunyik yek?yek?yek?...

minggu depan tak sampai aku tuntut tawu said...

ada sekali tu member aku pinjam rm2xx .. masa tu aku pun ada la planning aku .. dia ckp baya sblm 7hb bulan depan .. sekali da nak sampai 7hb duit tak masuk lagi .. aku pun dah cuak .. dia masukkan seratus je bila masuk bulan baru .. sekali dh nak dekat 7hb .. dia baya habis.

kadang-kadang kita kena pecaya kat kawan juga.

bottomline: nak kasi pinjam duit bila ada lebih je ..

time luncheon ler aku bagi... said...

hurmmm..

kalau lebih pun bleh kasi, tapi nnt kte tatawuu kemungkinan2 yang bakal terjadi.. sebarang kecemasan ke..

contohnye.. kte bagi pinjam.. sekali minggu berikutnye kereta kite rosak.. anta repair sampai beratus2.. mane nak cekau nak bayar pomen?

buntu... =|

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails