Tuesday, October 02, 2007

parkir / parking / tempat letak kereta

akhirnya setelah setahun lebih lebih aku duk bersusah payah parking di celah-celah rumah...
di tepi-tepi longkang.. di selit-selit semak... disaman oleh DBKL lebih kurang 100 lebih dah saman yang aku dpaat. begitu juga dengan saman PAK POlisi lebih kurang 5 keping.. heheee

akhirnya mulai 1 oct 07 parking di sebelah opis ini telah di buka kepada org awam dengan harga yang berpatutan RM 7 per entry..
kre ok la tu beb..
maximum leh reimburse parking RM 200. so kalau 7 ringgit darab dengan 22 hari lebih kurang 154 ringgit.. so boleh la aku claim.. heheee.. minyak pun dh sep skit skang.. tol maintain..tapi kadang lebih gak tol sbb aku dh suke guna kerinchi link dr mengadap jem kat jalan istana tuh..

dh nak raya ker nih? ish lagi berapa ari nih.. yeyee... nak raya.. =P
semanat plak aku nk raya..

6 comments:

DarkWan said...

oy. jangan guna kerinchi link. ko guna bukit pantai. short cut.

dekat federal tu, tepi sekali kan pegi ke keranchip link kan. ko pilih tengah2 utk ke UM. belok kanan mcm nak ke UM, tapi terus je (jalan melengkung ke kanan), pastu ada traffic light, belok kiri. baik bukit turun bukit sampai traffic light, belok kiri lagi.

pastu jalan terus je, sampai jalan penaga, belok kiri lagi. jalan teruss sampai traffic light, belok kiri lagi.

pastu teruss je .. nanti ko familiar dengan jalan tu sebab dia akan terus menghala ke halim pantalon tower.

selamat mencuba!!

aZLiNa said...

aduh...
direction mcm aku ni power je mengingat tanda-tanda jalan itu!!!

tunjuk la senang cite... jlan2 p vivekenada ke..

bleh aku naik mebi.. hahaa

mazrah said...

ofis kami yang dulu, tempat parking kat luar tu, sekali masuk RM2 jek. murah kannn...

pastu tempat skang ni, free of charge.. best kannnn..

saje jek bgtau pun..
ahaksss.. :P

DarkWan said...

kami .. kami .. kalau kami naik moto pun preee jugak parking.

bwekk kat mazrah .. bwekkk .. bweeek .. :p :p kikikikiki

aZLiNa said...

huhh!!!

kami je baru nk besuka suka dpt parking...dulu kami kat cyberjaya parking pree jugak...
dekat jugak ngn umah kami, tak yah jem-jem dah..
erhh... bunyi mcm kami nk keja kt cyberjaya ja nih.. ishh.... ishh..

mazrah said...

maaf la kalau penyataan kami telah menyinggung perasaan sesetengah orang.

tak berniat pun...

kihkihkih...

bulan pose nih, tak baik ejek2 org tauuuu.. potong lidah baru tauuuu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails