Monday, May 11, 2009

...cerita wiken...

salam muhibbah...

1stly.. thank u kepada kengkawan yang datang ke majlis birthday Aira petang sabtu lpas.. Alhamdulillah sumenye bejalan lancar... even pepagi tu aku kelam kabut sket sbb aku ngan daddy aje membuat pesiapannya....
masak pun simple jek...maklumlerr first time buat majlis sendiri..
kalau ada yang tekurang tu harap dimaafkan yek...gambar pun xsempat nak amik..
nasib kawan daddy dtg n gan camera .. tp kena tunggu la jugak..
camera aku.. ampehh.. mntak tlg sil tlg amik sekali tgk gambar besepah jek.. hurmm xpela.. gmbr kek pun x snap.. ark!! kelam kabut jugak aku nih... :p
masa org ramai nyanyi besday kat Aira dia siap senyum simpul smbil tepuk2 tangan jek.. hehee..
Aira mood sangat baik hari tu mama kasik A++.. selalu Aira sgt susah nak dekat ngan orang yang dia xkenal.. tp mood hari tu baik je.. =)
ps: Azza, nnt tlg fwdkan gmbr eik... tq..


2ndly.... ahadnye kami pegi mandi sungai di Sungai Tekala.. first time jugak bawak Aira ke sungai..memula mcm tak kompiden je nak pegi ke tempat2 cam tu kan.. dah ade anak kecik ni biasaler byk bende kene pk.. tp rasanye tak pe kut since kami pegi kat tmpat org ramai n bukan nak masuk kedalammm sangat pun... so...kak lang dh tunggu kat sana.. bwk bekalan apa yg patut kami pun ke sungai... dh petang jugak pun..sbb last minute planning, lepas lunch baru plan..sekali tgk ada org bwk baby yang lagiiii kecikk dr Aira.. ada yang mcm baru pas pantang pun ada... pelik plak aku.. berani btul derang bawak baby kat tempat2 cam tu eik..Aira suka betul mandi sungai... memula letak kaki cejukk..pastu dh lama sket pegang dia mcm dia nak berenang tu.. menjerit excited kemain.. pas ni kena cari pelampong lahh....senang sket nak bwk dia mandi kat mana2...
ps: syok gak mandi sungai nih....pasni bleh bwk Aira mndi sungai lagi...


3rdly... pas ni blog ni agak susah nak diupdate ngan gambar.. =(
sebabnya daddy base kat HQ so ssh nak transfer gambar..n mama mmg kompem tak leh punya...semenjak 2 minggu pas, kampeni nih macam lagi strict kan penggunaan intenet.. lagi byk derang block... selamat ler blog ni masih bleh login... nak update pun kena curi2..huhuu...n bile dh curi2 update cincai boncaii la hasilnye..
gambar monthly Aira pun still stuck kat 10months..

4thly.. next week nak bawak Aira p cucuk yg setahun tu..apeke nama nya xingat..ahakk.. bekobar kitorang nk panggil adik kat Aira..tp asyik tesasyull jek jadinye baby...hehee continue panggil baby je la eih daddy.. since baby still baby to mama ..

.... what a boring monday.. wish that i can sleep and rest at home ...

11 comments:

Mrs. Hasanif said...

salam, k.chik sowi sgt2 km x dpt dtg...maryam demam panas plak pg tu... kol 4 pg km p kinik..pastuy dlm kol 11pg terus blk raub..amik air penawar.. hadiah aira dah ada...bila2 jumpa km bg ek..nak pos besar sgt..huhuhu

fiesyah said...

Happy Beday Aira...semoga Aira chat & cepat2 besar...

eiNa said...

sue: ok xpe...cian Maryam dmam..dah lega lum tu? ehe... bile la nk jumpa eik...nnt cik piah p umah habaq ler..leh lawat.lama x jumpa cik..

fiesyah: tq.. :)

azzamoro said...

arinih lupe bwk camera. nanti kite send pic.. hehe

Nazuha said...

panggil la Aira 'kakak'..ngeeehe

Salina Inzaghi said...

alahai....hari tu masa nk beli hadiah utk Aira, akak ada terpk nk beli pelampung tu..tp tukar pikiran plak...

eiNa said...

azza: orite.. tq.. :P

nazuha: panggil "kakak" ..hihii.. cam kelakar plak...

kak nani: ye ker.. xpe leh bagi sekali lagi...haha.. Aira suka main ketapi akak.. bila tolak ada bunyi2... :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

bestnya tak dapat join brthday aira..panggil la aira kakak..
danish dah lekat gelaran abg..esok2 damia pun kena panggil dia kakak..
kalo adik nanti ada adik lagi nak panggil apa plak kat adik..

Magnificent Moments of Life said...

aira memang good girl hari tu kan. sasha pun happy...

dan saya pun suka air oren yg eina hidang tu.

eiNa said...

yana: aarr..nnt dah ade adik baru start panggil kakak...

Linda: Aahh.. Aira pun suka umah mainan tu.. bukan takat Aira... mama n daddy pun suka main..thanks Linda..
dah beli blum air sunquick limau mandarin...

Jiey^Mien said...

Happy birthday Aira.. Sorry yea Auntie tak dapat datang... Tak sabar Auntie nak tgk gambar Aira.. Mesti comel nih!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails