Tuesday, July 19, 2011

pesta flora dan cahaya ke nama dia?

ni aktiviti 2 minggu sudah ye.. event dah abih baru tehegeh-hegeh nak cita.. 
busy+ malas.. ;p
kitorang pegi malam perasmian.. malam 9hb July yek.. tengah orang sibuk ke KL kononnya perhimpunan ber.sih kami sekeluarga ke Putrajaya.. lagi berpaedah!!!



 maka bunga api nya sangat meriah... 
siap besila di depan tasik..
 terpaku tengok bunga api yang cantik2... sebab pakai camera cikai jek gambar tak power..
tapi tetap puas hati sebab dapat tengok bunga api ..
mula Aira agak takut dengan bunga api sebab bunyi yang  kuat dan cahaya dia macam jatuh ke arah dia..
tapi lama-lama dia yang paling suka.. 
ada yang sempat buat video lagi...
tah berapa riban la kerajaan abis kan untuk bunga api nih kan? 

 lepas perasmian bunga api tuh, ada la pertunjukan  bot.. bot2 bercahaya..
sebab dah banyak minggu aku pun dah lupa bot yang mana..aku try refresh yekk...

bot dr tourism malaysia..

bot dr perbadanan putrajaya..

bot dr brunei..

dr iCITY...

dr Genting Group..

dr YTL Group.. (kot..)

Pahang...

PERLIS..


AIR ASIA.. yang 3 kali u-turn sbab lampu tak nyala semua... kesian aku tgk.. agaknya derang kena atas udara jek kot.. bila masuk air x cukup power.. :P
Putrajaya Cruise..

oh.. si cantik manis..

si cantik manis yang sedih tak dapat lampu kelip2..

si cantik manis cekak pinggang dekat daddy sebab daddy tak mo cari lampu kelip2...

 dan closing ada bunga api lagi...

debushhh....debushhh....

kami tunggu sampai habis.. tak pe sesekali memeriahkan acara cam ni.. 
dah la FOC.. dekat Putrajaya jek pun... so malam tu memang enjoy..
Aira balik siap nyanyi2 lagu Malaysia dan bunyi sound effect bunga  api...

note: lagi 2 minggu nak puasa nih.. dah abis ganti belum? aku tengah buat marathon puasa nih...

2 comments:

Diyana said...

cantiknyeee bot2 berklip2 warnenye..:)

mekchu said...

untung korang dekat2 kat sana tu.. tak de ngajak pun papa-jit pegi sbb dah tau jawapan.. hahaha..

aira, comel la cenggitu.. itu ada harapan jadi ibuk tirik tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails