Monday, October 02, 2006

October ?!

wake me up... when september ends...
ehh? dah masuk bulan spuloh?!

"sedar xsedar.. dh masuk ke bulan baru"...
"sedar xsedar.. dh setahun aku di laman ini.."
"sedar xsedar..suma barang persiapan utk tunang dah 80% siap.."

weekend yg demam..nasib le time aku demam ni bulan pun mengambang..
xde la ghugi puase aku...demam-demam pun aktiviti ttp seperti biase..
ye ar..kalau tangguh2 lagi, mane sempat nk cr cincin dah... nk amik baju lagi..
susahnye nk cari cincin aku.. jari dh ler haluss... size 6 tau...
byk kedai aku pegi.. Tomei? Poh Kong? Habib Jewels? kat Mines? Kat warta? kat alamanda?.. cincin emas kuning.. cincin emas putih.. cincin ade batu.. cincin kosong... haihhh.. penat le sepetang sabtu itu...
setiap usaha pasti laa dpt kejayaannye kan? so w get what w want...at last...walaupun cincin tu kene potong... kena "otter" supaya sesuai di jari manis aku nih... dpat la jugak.. suke sangat.. mlm tu jer en demin suh aku bawak balik tunjuk kat kak long.. the next day tak leh dah.. die nak smpan sendiri.. sbbnnye die kata kalau ada kat aku.. mmg aku akan "sat-sat try... - sat gi belek2 pakai.." huhuuuuu.... memang betui pun... dlm xsmpai 24 jam cincin tu kat aku mmg aku dekat 28 kali laa "menerai"... sbb suke laa..tgk cincin tu ade dekat jari orang...

baju 28 hbln pun dah siap... baju raye pun dh siap.. duit pun dh abih..hahaa....
tp alhamdulillah.. aku dpt rase duit "candidate shell" aku.. 3 orang je pun...tp cukup la utk aku beli DiGi Camera...beli brg2 rumah.. beli brg2 raye..byr hutang... next month gaji awal..
n nasib baik jugak 3 org lagi candidate aku joined hari ini..hopefully mereka akan suke bekerja di "hp" sane nunnnnnnn......

saye suke sangat hari ini.. walaupun xberape sihat hari nih..
ehh.. ari ni xde quote la..xpe, next entry saye masukkan...
ok frenzz... slamat menjalankan ibadah puase...

4 comments:

DarkWan said...

gaji bulan ni bile pule masuknye cik eina bong ?

eina said...

salahh..

sebnarnye gaji bulan oct masuk awai ler..b4 depavali.. cut off nyer 15 october..kalo nk antar standby ke claim ke awai ler yekk...

DarkWan said...

standby masuk dlm 2 bulan. tak dapatnye dalam sebulan. hampas je.

eina said...

ye eik..
aku mane laa ada standby mand by nih...
incentive candidate aku tau ler...
hheheee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails