Wednesday, November 01, 2006

entry Jiwang.. ;)

alkisahnya...
perkenalan.. percintaan.. ini bermula..

nov 2005
"jamy.. aku ada interview minggu depan.. .. sapa ada note book arr? pinjam notebook ank leh? "

aku punya note book hang ssh nk guna kot... canggih.. penuh ngn software music ntah apa2... jawap jamy..

(aku paham... bukan senang nak bagi harta kesayangan kita untuk dipinjamkan.. apatah lagi itu adalah barang kesayangan kta...)

"hurmm.. sapa ada arr?? haa.. demin ada kot? sat aku tepon dia.."(dlm masa yg sama...terus dail DeMin..)

" hello.. wehhh!! hang kat mana? gheja ka? sori laa kacau hang..."
hang ada note book kan?

demin - ada... tapi aku dh bawak balik sp.. bapak aku guna...

nada kecewa.... " ala.... cemana aku nk buat arr... aku ada interview ngn Emerio, 2nd interview.. dia nk test aku.."

demin - nnt laa aku tengok yg ofis aku punya.. kalau hang nak guna sat .. tak pa la.. nnt aku hantaq.. hang dok mana la??

" aku dok kg.subang ar... umah kak lang aku... hang tau dak nak mai? dekat ja USJ ngn Kg. Subang.. kalau xtau hang tepon aku"

demin - ok.. nnt dh dpaat.. aku nk p.. aku tepon hang... bye, aku kat KWSP nih...

"ok... thanx wehh... bye..."

--- masa tu.. relationship aku ngn Jamy sangat rapat.. Jamy ngn Demin.. adalah ex-housemate.. Jamy yang bawak aku jumpa Demin, tak silap aku tahun 2002.. masih seorang mahasiswi di UTM.. masa aku balik ke Kajang umah kak long aku.. aku turun di Serdang.. kemudian, Jamy jemput dr serdang dan bawak seorang budak kecik iaitu "demin".. masa itulah kami berkenalan...---

imbasan tahun 2002
Jamy: ni membe sekolah aku.. eina.. budak sp gak nih!..
demin: oo.. hang sp kat mana?
aku: taman keladi.. hang??
demin: sg. layaq.. taman orkid..
jamy: ni budak kedah online la jugak ni..
(pada zaman itu.. aku agak aktif dengan forum Kedah OnLine dan chatting mIRC dlm # Kedah n #Darulaman)...
sembang punya sembang.. bertukar id ym...

sepanjang perkenalan di dalam YM..sepanjang berchatting ngn demin..
asik gaduhh je... ade je laa topik yg tak puas hati..
tapi yg sll menang mesti la aku.. smpai dia kene belanja aku di McD...bertahun janji nk belanja McD.. dari McD sg.petani.. smpai ke McD K.L Central....

- kembali ke era 2005 ... -

ehh.. B, kta dating (mkn McD ngn Pizza) dulu ka org pinjam notebook dulu arr?? x ingat.. ghee... masa tu I byk spare part,.. :P
rasanya dating dulu..
- McD KL Central... (makan dan bercerita...)
- gi MIdvalley.. tgk wayang...
- makan Pizza plak.. (pizza tak abih baru teringat nak sms Jamy)..
- B dh beli Che Hi...
- Arwah Pak Ndak B meninggal...
- B nak balik keja pun tepon org dulu.. wlupun masa tu hanya kwn2...
- B x posa..demam (kantoiii kat sini..hehee..) pun habaq kat oghang...
- Kami (jamy, wan, maya, wawa pi picnic kat PD. B nak join tp time tu kena outstation kat JB..)
- balik ghaya ngn jamy.. konvoi ke KL 30km dr belakang...
- beli adiah besday Jamy.. ladybird kecik..
- B adiah kan REREN... 18 Dec 2005...
- dapat sweet sms yg bnyk sgt...
- hehee..... bnyak lg nak cite... tapi itu la, bila org tanya.. cemana kenal? cemana leh kapel? cemana kawan??

sepanjang 2006.. =) panjang ceritanya.. tapi.. aku pendekkan je nih..

28 Oct 2006
- majlis berjalan lancar.. walaupun pada mulanya sedikit kekalutan berlaku..
ikut perancangan lepas zohor.. dlm kul 2.30 gitu.. tapi disebabkan ada masalah kecil.. (Bapa sedara, Pak Lang pihak lelaki terlewat..lebih kurang 3.30 baru derang smpai.. majlis berjalan dengan lancar..). Kebetulan wakil pihak lelaki dan wakil pihak perempuan jugak saling mengenali.. lagi senang perjalanan majlis..
jumlah hantaran.. mas kahwin semuanya dh ditetapkan..
tarikh perkahwinan... lpas mak abah balik dr Mekah.. baru nk tetapkan bila...
target kami.. asap!org cakap ape "janji hidup" krenye belum setahun kalau dh cukup duit pun leh nikah laa... huhuuuu....




kerana cinta suci lahir dari hati yang ikhlas....
to my lovely fiance..
i love u so much.. terima kasih kerana menyayangi diri ini...

3 comments:

themint said...

ler... ceghita 'ong deq deq' tak dak pon... chian dia, nak masok entry jugak ar... heee =D

lapaq laa pulak... nak makan apa hah?

mzrh said...

eina...demin ni asik laparr jek..
hihihi...

eina said...

ghehee.. tu la...
dia tau laparrr aja arr..tapi suh makan xmau makan kenyang2..
badan duk camtu gak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails